star-style-marion-cotillard
Oblikovanje las | Čop

Zvezdniški stil tega meseca: Marion Cotillard in njen čop, počesan na eno stran

Marion Cotillard nas je ponovno navdušila s svojo stilsko oblikovano pričesko. Ob pričetku filmskega festivala v Cannesu se nam je karizmatična francoska igralka predstavila z izvirno pričesko, ki je delovala razigrano in mladostno. Takšna pričeska se lahko oblikuje zelo preprosto, vendar je kljub temu nekaj posebnega. Z našimi nasveti boste takšen umetniški čop, ki je počesan na eno stran, povsem zlahka ustvarili tudi vi.

Side Swept Pferdeschwanz
© Getty Images

Marion Cotillard na višku svoje kariere: na podelitvi oskarjev 2008 je prejela prestižni kipec v kategoriji najboljša filmska igralka za film La Vie en Rose

Marion Cotillard bi lahko opisali kot čudovito lepotico, ki se je preprosto ne moremo naveličati. Izžareva nekaj posebnega in karizmatičnega, zato nas vedno znova navduši. Poleg tega zna svojo edinstveno karizmo čudovito poudariti z zanimivimi oblačili, ki poskrbijo za prepoznavnost. Njen stil bi lahko opisali kot zelo raznolik in glamurozen. S povsem enakimi superlativi pa bi lahko opisali tudi njeno filmsko kariero. Če poudarimo samo nekaj čudovitih vlog, ki jih je odigrala, zagotovo ne moremo spregledati filma Inception, kjer je nastopila ob strani Leonarda DiCapria. V filmu Michaela Manna z naslovom Public Enemies smo jo lahko videli skupaj z Johnnyjem Deppom. Sodelovala je tudi s Stevenom Soderberghom in z njim posnela film Contagion ter s karizmatičnim in vedno nekoliko ekstravagantnim Woodyjem Allenom, ki nas je popeljal na polnočno potovanje v Pariz (Midnight in Paris). Poleg tega je za svojo vlogo v filmu La Vie en Rose, kjer je upodobila legendarno francosko šansonjerko Edith Piaf, prejela tudi oskarja.

Marion Cotillard in njen čop, počesan na eno stran

Marion Cotillard se nam je na premieri svojega najnovejšega filma De Rouille et D'os (Rust and Bone) v Cannesu predstavila s preprosto pričesko. Presenetila nas je z umetniško oblikovanim stranskim čopom in sredinsko prečo ter rahlo valovitimi lasmi. Zelo preprosta pričeska, ki deluje živahno in mladostno in je hkrati zelo elegantna.

Vse, kar potrebujete za čop v stilu Marion Cotillard:

Šampon za visok lesk, peno za stilsko oblikovanje, krtačo ali glavnik, kodralnik ali velike navijalke, sprej za zaščito las pred vročino, vosek za lase, sponke in lak za lase

Stilska navodila za oblikovanje umetniškega čopa v stilu Marion Cotillard

1. Lase umijte s šamponom za visok lesk in nato nanje nanesite peno za stilsko oblikovanje. Lase prečešite in jih osušite skoraj do suhega. Pri tem jih s prsti prečešite od lasišča do konic, da ustvarite zanimivo strukturo.

2. Naredite eksaktno sredinsko prečo.

3. Če nimate naravno kodrastih las, si lahko čudovite kodre v višini ramen ali rahlo valovite lase pričarate z debelejšim kodralnikom ali velikimi navijalkami. Ne pozabite nanesti sredstva za zaščito las pred vročino. Lase navijte na navijalke in jih osušite s sušilnikom. Navijalke čez čas odstranite. Na koncu na prste nanesite malo voska in ga pogladite po kodrih ter jih stilsko oblikujte.

4. Nato naredite čop. Lase na zatilju razdelite na dva dela. Pri tem lase na desni strani nekoliko privzdignite in jih enkrat zavijte okrog lasne osi ter pritrdite na zadnjem delu lasišča s sponkami. Lasje naj padajo povsem ravno na hrbet.

Nato dodajte lase na levi strani, ki jih morate prav tako dvakrat do trikrat zasukati navznoter, in jih položite preko desnega pramena. Medsebojno prepletena premena pritrdite s sponkami.

Lase položite preko desnega ramena in posamezne pramene poudarite z voskom.

5. Na koncu uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za čudovito obstojnost.