Oblikovanje las | Čop

Ponovno v modi: Pričeske v stilu devetdesetih

Želite malce nostalgije v svojem življenju? Devetdeseta so ponovno tu, kar lahko opazimo pri številnih pričeskah. Včasih se to odraža v izbiri barv, drugič v izbiri stila pričeske. Vabimo vas, da skupaj z nami odkrijete potencial kreativnosti stila devetdesetih in ga prenesete v sodobni čas.

Praznujemo vrnitev stila devetdesetih. Za to obdobje sta značilni tehnoglasba in generacija gameboy, pričeske v tem stilu pa so zelo priljubljene tudi v sodobnem času – s to razliko, da imajo v moderni različici svojstven, sodoben pridih. To so lahko močno natupirani lasje, žive neonske barve, spleteni lasje, kolutki, široke gumice, nazaj počesani in povsem zravnani lasje z visokim leskom … Vas še vedno nismo prepričali? Potem vas vabimo, da si ogledate pestro paleto pričesk v stilu devetdesetih s sodobnim utripom, ki imajo izjemno kreativen potencial. 

Pričeske v stilu devetdesetih: S sredinsko prečo

Ko govorimo o pričeskah v stilu devetdesetih, vsekakor ne moremo mimo Nicka Carterja, nekoč zelo priljubljenega pevca glasbene skupine Backstreet Boys. Njegov zaščitni znak so bili nekoliko daljši blond lasje ter z gelom oblikovana pričeska v stilu gobice s sredinsko prečo. Priljubljeno pričesko so posnemali milijoni oboževalcev po vsem svetu, kasneje pa je nekoliko zašla v pozabo. Toda takšen stil je zdaj ponovno v modi, privoščijo pa si ga lahko tudi ženske. Za kultno pričesko v sodobni preobrazbi je značilna sredinska preča z moderno kitko, ki je speta tesno ob lasišču in oblikovana na zatilju. To lahko vidimo tudi pri filmski igralki Kate Bosworth (glej sliko zgoraj), ki si je omislila zanimivo kreacijo s kitko na zadnjem delu lasišča, celostno podobo pa zaokroži tesna verižica okrog vratu, ki prav tako spominja na devetdeseta. 

Pričeske v stilu devetdesetih: V znamenju modre

90er-Frisuren
© Getty Images

Nanna Øland Fabricius si je omislila modro barvo las z bejzbolsko kapo – povsem v stilu devetdesetih!

Glasno in barvito! Dve tipični lastnosti devetdesetih sta ponovno zelo priljubljeni. Tisti, ki imajo radi ekstravaganten videz, kot na primer Nanna Øland Fabricius, bodo navdušeni nad tem barvnim trendom. Danska pevka (Oh Land) je svoje naravne lase pobarvala v barve mavrice. Pri zadnjem modnem trendu, ki svoj navdih črpa iz preteklosti, je v središču pozornosti modra barva. Najbrž to lahko pripišemo temu, da je kraljevska modra trenutno izjemno priljubljena. Ameriški inštitut za barve Pantone je v ospredje postavil odtenke modre kot so Niagara, Airy Blue in Serenity. Pri tem je zelo izrazita tudi povezava z devetdesetimi – naj vas spomnimo na priljubljene trolfigurice z divjimi pričeskami v kričečih barvah, ki so bile v devetdesetih preprosto nepogrešljive. Kako je videti pričeska z modro barvo v sodobni različici – rahlo skuštrana, vendar negovana, z rahlo valovito strukturo in mikrofufrujem. 

Pričeske v stilu devetdesetih: Z dekliškim šarmom

90er-Frisuren
© Getty Images

Figa z ljubkimi pramenčki: Kate Hudson je potovala nazaj v čas in se vrnila z moderno različico v stilu devetdesetih

Tipično za stil devetdesetih: Ljubki prameni v laseh, ki poudarijo dekliški šarm. Kate Hudson je razigran stil prenesla v sodobni čas. Omislila si je razigrane pramenčke na sprednjem delu lasišča (nikar ne pretiravajte, na vsaki strani naj bo samo en pramen!), nato pa je lase oblikovala v figo. Prelepa igralka se ni odločila za dosledno oblikovano visoko speto figo, temveč si je omislila razigrano različico v stilu devetdesetih. Takrat so se modne navdušenke načeloma odločale za majhne fige, lahko tudi dve ali več. Figa, ki spominja na francoski rogljiček, je bila na tehnosceni (ena najbolj prepoznavnih umetnic, ki je imela takšen stil, je bila didžejka Marusha) zelo priljubljena. Nam je zelo všeč tudi različica z eno samo figo, kakršno ima Kate Hudson, ki deluje zrelo in elegantno.