Čop v kombinaciji z ruto
Oblikovanje las | Čop

Nadgradnja čopa: Pozabite na gumice za lase in uporabite rutico – za izjemno stilsko pričesko s čopom

Dekorativne rutice so trenutno izjemno priljubljene v kombinaciji z eno naših najljubših pričesk – čopom. Zavezana v pentljo ali preprosto ovita okrog čopa – pričeska z rutico je vselej videti izjemno stilska. V nadaljevanju vam bomo predstavili ta trend in vam povedali, kako lahko povsem enostavno ustvarite tak videz.

Čop, zavezan z ruto

Zavezana v pentljo ali preprosto ovita okrog čopa – pričeska z ruto je vedno videti izjemno stilska

Čop je pričeska, ki ponuja nešteto izraznih možnosti: Kot nizko umeščeni čop, zavezan globoko na zatilju, je popolna izbira za običajen vsakdan. Lahko ga oblikujemo tudi kot visoko spet čop s povsem gladko počesanimi lasmi, ki deluje nadvse elegantno, zato je kot ustvarjen za zabave in različne dogodke. Če ga nosite na srednji višini, je primeren za skoraj vsako priložnost – vključno za odstranjevanje make-upa. Zdaj je ta skromna pričeska doživela čudovito nadgradnjo, ki jo prinaša kombinacija s svilnato ruto. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako je videti ta trendovska kreacija in kako jo lahko povsem enostavno oblikujete.

Stilsko oblikovanje trendovske pričeske s čopom in z ruto

Stilsko oblikovanje trendovskega čopa je povsem enostavno – poleg tega vam bo stilsko oblikovanje brez posebnega truda uspelo že ob prvem poskusu:

 

  1. Najprej na korene las nanesite puder za večji volumen ali suhi šampon, ki bosta poskrbela za večji volumen ter posledično polnejši videz.

  2. Ustvarite sredinsko prečo in lase z gumico na zatilju oblikujte kot nizko umeščen čop.

  3. Zdaj pride na vrsto ruta: Zložite jo po dolžini, nato pa jo ovijte okrog čopa in zavežite v pentljo.

  4. Če želite, lahko čop ovijete z ruto in jo pritrdite s sponko za lase, ki bo poskrbela za dodatno obstojnost.

 

Čopa, ki sta ovita z ruto

Dva čopa z ruto: Ruto položite preko glave, nato pa na obeh koncih z njo ovijte oba čopa

Pravilna nega las za pričesko s čopom v kombinaciji z ruto

Čop z nežno valovitimi lasmi

Čop z valovito strukturo bo deloval bolj razkošno, še zlasti, če imate tanke lase

Pri čopu so v ospredju predvsem konice. Poskrbite, da bodo imele negovan videz. Vsaj dvakrat tedensko si privoščite negovalno masko ter jo nanesite na preostalo dolžino in konice. Prva pomoč za suhe konice: Uporabite nekaj kapljic dragocenega olja in ga vtrite v konice. Poleg tega je pomembno tudi redno striženje konic (približno na vsake dva do tri tedne), zato da bo pričeska ohranila zdrav in negovan videz.

 

Nasvet: Za lahkotno razgibanost čopa lahko s kodralnikom ustvarite nežno valovito strukturo. Alternativna rešitev: Po umivanju na lase nanesite peno za večji volumen ali sprej za poudarjeno teksturo in lase osušite s sušilnikom z nastavkom.