color-blonde-hair-brown
Oblikovanje las | Blond lasje

Stilska navodila za barvni prehod z blond barve las na rjavo

Vam je všeč rjava barva las? In zato želite blond lase pobarvati na rjavo. Pa je to povsem enostavno? In kaj je še posebno pomembno pri drastični spremembi barve las? Kateri odtenek rjave najbolje pristaja vašemu tipu osebnosti, k vaši polti in barvi oči? Veliko vprašanj, na katera poznamo odgovore. 

Danes blond, jutri rjava barva las – če bi le bilo tako enostavno. Toda pozor: Dejansko je to tako enostavno, kot je slišati! Pri tem morate upoštevati zgolj nekaj preprostih pravil za barvanje las – in nič ne more biti narobe. 

Blonde Haare braun färben
© Getty Images

Deška blond pričeska je bila dolgo časa zaščitna znamka filmske igralke Carey Mulligan, nato pa se je odločila za rjavo barvo las

Najboljši primer za to je priljubljena filmska igralka Carey Mulligan, ki nas je dolgo navduševala z avantgardno podobo in dokaj drzno kratko postriženo pričesko v stilu pixie. Toda vmes, od enega snemanja filma do drugega, je bilo te epizode nenadoma konec in Carey se je poslovila od drznega retrostila. Predstavila se nam je z rjavo barvo in rahlo valovito strukturo. Moramo priznati, da ji novi stil odlično pristaja. Pri tem je treba omeniti, da je izbrala popoln odtenek rjave, ki lepo poudari njeno svetlo polt in temno barvo oči. Prav zato je z radikalno tipsko spremembo povsem navdušila. 

Kateri odtenek rjave pristaja vaši polti?

Rjava preseneča s svojo pestro raznolikostjo. Izbiramo lahko vse – od čokoladne do karamelne in zlatorjave. Rjava barva las se zagotovo odlikuje po prostranstvu subtilnih odtenkov. Pomembno je, da se odločite za rjavi odtenek, ki pristaja vašemu tenu kože. Prava barva lahko namreč čudovito poudari vašo polt in barvo oči.


Temnejša polt: Odtenki karamele, lešnikove in zlatorjave so izjemno harmonični pri temnejši polti.


Svetlejša polt: Če imate svetlejšo, nekoliko bolj rožnato kožo, lahko izberete odtenke rjave brez zlatorumenih ali rdečkastih odsevov, kot so na primer hladna čokoladno rjava, mocca in temnejša mahagonijeva.

Kateri odtenki rjave lepo pristajajo barvi vaših oči?

Odličen indikator za izbiro pravega odtenka rjave je lahko tudi vaša barva oči. Nov odtenek, ki ste ga izbrali za lase, morate obvezno uskladiti z barvo svojih oči, kar je največkrat še bolj pomembno kot usklajenost s poltjo. Če torej oklevate pri določitvi barve svoje polti, se ravnajte po barvi oči. Kot pravijo, oči povedo več kot tisoč besed. 


Tople barve oči: Če imate zelene ali rjave oči, izberite tople odtenke rjave. V tem primeru vam bodo lepo pristajali odtenki rjave z rdečkastimi pigmenti, kot je na primer kostanjeva.


Hladne barve oči: Če imate modre ali sive oči, vam svetujemo, da izberete hladne odtenke rjave, kot je na primer espresso.

Nasvet: Če se ne morete odločiti med dvema odtenkoma, se rajši odločite za svetlejšo barvo. Pretemni lasje vam morda ne bodo pristajali najbolje, saj bodo obrazne poteze delovale preveč trdo. 

Prehod z blond barve las na rjavo: Nasveti za pravilno barvanje

Če imate naravno blond barvo las, lahko dokaj enostavno spremenite barvo in se prelevite v rjavolasko. Če ste v dvomih glede izbire pravega odtenka rjave, vam svetujemo, da najprej rezultat preverite z barvnim prelivom. Tako boste dobili odličen občutek, ali vam izbrani odtenek dejansko pristaja. 

Če so vaši lasje posvetljeni, morate biti previdni: Zaradi spremenjene lasne strukture so možna tudi nepričakovana odstopanja, barvnih rezultatov pa v tem primeru ni mogoče točno napovedati. Tako je lahko po barvanju odtenek bistveno bolj rdečkast, kot lahko vidite na embalaži ali kot bi bilo pričakovano; prav tako je mogoče, da se barva močneje vpije in je zato v končni fazi temnejša. Če ne želite tvegati, vam svetujemo, da se dogovorite za obisk pri frizerju. 


Preverite, kje je Schwarzkopfov salon v vaši bližini: http://friseur.schwarzkopf-professional.de/salonfinder

Še nekaj koristnih nasvetov:

  • Če se odločite za barvanje las doma, morate pred postopkom na teme, čelo in senca nanesti kremo za obraz. Tako boste preprečili nastanek temnejših madežev na koži.
  • Lahko ste brez strahu zaradi morebitnih lis ali neenakomernega barvnega rezultata. Čim bolj gladka je površina las, tem bolj enakomeren bo barvni rezultat. Svetujemo vam, da dan pred barvanjem uporabite intenzivno masko. Tako boste zagotovili, da bodo lasje dobro pripravljeni, rezultat pa bo povsem enakomerna obarvanost.
  • Ne pozabite na obrvi. Če spremenite barvo las z blond na rjavo, vam svetujemo, da ustrezno spremenite tudi barvo obrvi.
Odkrijte: Blond lasje