georgia-may-jagger
Oblikovanje las | Blond lasje

Plavolaske s soncem v laseh

"Blondes Have More Fun" je leta 1978 prepeval Rod Stewart. In dejansko je študija britanskega časopisa The Sun, v kateri je sodelovalo približno 3000 žensk, pokazala, da se plavolaske bolj zabavajo kot na primer rjavolaske. Prikazali vam bomo znane svetlolaske iz šovbiznisa in vam zaupali, kakšni so pravilni nasveti za nego svetlih las.

''Plavolaske imajo prednost!'' Verjetno najbolj znana svetlolaska na svetu, ki je tudi v sodobnem času navdih številnih žensk po vsem svetu, Marilyn Monroe, je imela naravne temno rjave lase. Sredi štiridesetih se je na željo umetniškega fotografa odločila za prepoznavno blond barvo. Marilyn Monroe se je tej ideji sprva celo upirala, vendar ji je edinstvena in zelo intenzivna blond barva kmalu prinesla izjemno prepoznavnost in s tem svetovni uspeh in slavo. Po svoji blond barvi je znana tudi Gwyneth Paltrow. Njeni izredno gladki blond lasje so bili nekoč temnejši in kodrasti. Enako je bilo pri manekenki Heidi Klum, ki je dobila zanimive ponudbe za naslovnice najbolj znanih modnih revij šele, ko je svoje naravne rjave lase pobarvala na pšenično blond.  

Barvanje las kot sredstvo za spodbujanje kariere? Skorajda bi lahko rekli tako. Svetlolaske zagotovo prinašajo veliko glamurja na rdeče preproge tega sveta. Blond je brez dvoma več kot samo barva za lase. Blond je zagotovo nekaj takšnega kot zaprisega ali stil življenja. Zato ne preseneča, da so svetlolase zvezdnice v letu 2011 v ospredju. Blond lasje so v središču pozornosti že stoletja. V zgodovinskih zapisih lahko preberemo, da so si lase belile tudi Grkinje, ki so v antični Grčiji za barvanje na blond uporabljale žafranko.

Naš komentar: to je moralo biti zelo drago. Približno 2500 let kasneje se za beljenje uporabljajo moderne teksture iz vodikovega peroksida in različnih negovalnih substanc, ki lase negujejo in jih ne poškodujejo. Tako lahko tudi zelo temno barvo las v samo nekaj korakih spremenimo v čudovito blond grivo. V slikovni galeriji vam bomo predstavili plavolaske s trendovskimi barvnimi niansami in vam zaupali nasvete in trike, zato da bo blond barva ohranila čudovit videz.

Galerija: Svetlolaske s soncem v laseh

Spletne povezave:

Raziskujemo >> Rjavolaska Kitty kot prikrita blondinka

Elektropop - tako zveni blond >> myspace.com/blondeblondeblondes

Odkrijte: Blond lasje