men-beard-and-hairstyle
Oblikovanje las | Brada

Skladnost pričeske in brade – popolna stilska podoba za moškega

Moški se ponovno odločajo za brado. To je lahko tridnevna brada, kozja bradica, polna brada ali brada z brki – izbira je res velika. Toda, kakšna brada najbolje pristaja posameznim pričeskam? V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov in prepričani smo, da boste našli tudi nekaj zase.  

Z gotovostjo lahko trdimo, da si vsi moški ne želijo vsakodnevnega britja in si zato rajši omislijo brado. Prepričani smo, da si skoraj vsak moški kdaj zaželi eksperimentirati z brado.

Lahko bi rekli, da je brada v absolutni domeni moškega sveta. Po bradi se moški razlikuje od ženske, hkrati pa predstavlja tudi mejnik med mladostnim obdobjem in odraslo dobo. Je simbol za moškost, prav tako pa poleg pričeske in zunanje podobe ponuja številne stilske in izrazne možnosti za preizkušanje novosti in različnih trendov. Najboljše pri tem je, da brada ni povezana s stroški, če pa se je že naveličate, jo lahko zelo preprosto odstranite. Vse, kar potrebujete v tem primeru je dober brivnik.

Z brado lahko dosežete popolno stilsko preobrazbo, ki ima med drugim tudi svojo sporočilo. Tako recimo brada v boemskem stilu izraža neodvisnost, individualnost in povezanost z naravo. Tridnevna brada izraža sproščenost in nekonvencionalnost, v primerjavi s polno brado pa deluje bolj urejeno. Mlajši moški so lahko z brado videti starejši, bolj robati, vsekakor pa zelo ekspresivni. To pomeni, da od določene starosti naprej polna brada ni priporočljiva, saj vas bo še dodatno postarala. Brada zagotovo izstopa in pritegne pozornost. To je lahko tudi vaša zaščitna znamka, še zlasti če je urejena in vam lepo pristaja.

Nasveti za stilsko oblikovanje in nego brade

Na splošno velja: čim krajša in čim bolj oblikovana je brada, tem bolj elegantno deluje. Nasprotno pa: čim daljša in čim manj postrižena je brada, tem bolj sproščeno in nekonvencionalno deluje.

Ne glede na to, ali se odločite za tridnevno ali polno brado, v vsakem primeru morate obvezno obriti predel vratu oziroma pod adamovim jabolkom. Tako bo vaša brada delovala negovano in urejeno.

Veliko moških se odloča za krajšo brado, saj ta od določene dolžine naprej velikokrat povzroči neprijetno srbenje kože. V tem primeru lahko uporabite preprost trik, ki vam bo v pomoč: uporabite negovalno olje, ki bo pomirilo kožo, vaša brada pa bo obenem dobila čudovit svilnat lesk in mehkobo.

Prava brada ob pravem času

Pri izbiri brade je treba upoštevati obliko obraza in rast kocin, zato vsaka brada nikakor ne pristaja vsakemu moškemu. Če niste prepričani, kakšna brada najbolje pristaja vam, vam priporočamo, da želeno obliko brade najprej preizkusite na dopustu ali za konec tedna ter preverite, kako se boste počutili. Vsekakor pa je pomembno tudi, kako bodo nov videz sprejeli vaši najbližji in prijatelji. Upoštevajte tudi, da je polna brada poleti eventualno preveč vroča, medtem ko je lahko v zimskem času zaradi tega toliko bolj primerna.

V galeriji vam bomo predstavili, kakšna pričeska najlepše pristaja določenemu tipu brade.

Moški z brado v kombinaciji z najbolj primerno pričesko