Ženska z oglato obliko obraza in s kratkimi lasmi
Oblikovanje las | Oglata oblika obraza

Oglata oblika obraza: Pet najlepših pričesk za poudarjene obrazne poteze

K sreči za vsako obliko obraza obstaja primerna pričeska, tudi za oglato. Izrazite obrazne poteze lahko ublažimo s pravilnim stilskim videzom. V nadaljevanju vam predstavljamo pričeske, ki pristajajo ženskam z oglato obliko obraza.

Pričeska naredi predvsem eno: Polepša vaš obraz. Da bi to dosegli, mora pristajati vaši obliki obraza in zakriti vse poteze, ki se vam morda ne zdijo najpopolnejše. Pravilna pričeska lahko nekoliko omili ostre linije močne brade ali poudarjenih čeljusti. Predstavljamo vam pričeske, ki vam bodo najlepše pristajale.

Se sprašujete, ali imate oglato obliko obraza?

Najprej morate ugotoviti, ali imate kvadratno oziroma oglato obliko obraza. To lahko prepoznate po tem, da je obraz širok in ima včasih enako širino in dolžino (zato spominja na kvadrat). Za tak obraz so značilne široke ličnice, visoko čelo in poudarjene čeljusti. Če želite doseči lepši videz, morate upoštevati naslednje: Čim bolj oglate oblike je vaš obraz, tem mehkejše morajo biti konture pričeske. Kodrasti ali valoviti lasje so idealna izbira, saj nežno uokvirijo obraz, s čimer ublažijo ostre linije. Tudi skuštran frufru ali ravni in zglajeni lasje so lahko dobra rešitev.

Preusmerite pozornost z ostrih obraznih potez s kodri

Ženska z oglato obliko obraza in dolgimi lasmi

Valoviti lasje so čudovita rešitev za oglato obliko obraza, saj imajo velik volumen in odvrnejo pozornost od markantnih obraznih kontur. Razgibani kodri ali nežni valoviti lasje delujejo ženstveno in še posebej lepo pristajajo izrazitim potezam. Ženske brez naravnih kodrov lahko posežejo po kodralniku, likalniku za ravnanje las ali navijalkah in ustvarijo subtilno valovito strukturo. Nasvet: Pena ali puder za večji volumen bosta poskrbela za dodatno živahnost in polnejši videz.

Frufru omili oglato obliko obraza

Ženska z oglato obliko obraza in blond lasmi

Če imate oglato obliko obraza, se vam ni treba odpovedati frufruju – prav nasprotno! Taka pričeska lepo prekrije visoko čelo in z ustrezno razporejenimi resicami obrazu podeli mehkejši videz. Frufru je lahko daljši, tako da resice ob strani segajo skoraj do brade. Pričeska pa preusmeri pozornost tudi od izrazitega čeljustnega loka. Izogibajte se povsem ravno postriženim pričeskam s frufrujem, ki bi obraznim linijam podelile še resnejši videz.

Paž lepo pristaja izrazitim obraznim potezam

Ženska z oglato obliko obraza in s kratkimi lasmi ter z očali

Paž je enostaven za nego, pristaja vsem tipom las, obenem je tudi zelo vsestranska pričeska. Lahko ga postrižemo povsem ravno ali asimetrično, stopničasto ali si omislimo različico z valovitimi lasmi. Pri oglati obliki obraza morajo lasje segati vsaj do ramen, konice pa so običajno postrižene stopničasto. Na ta način je pričeska videti lahkotnejša, konice pa so zaščitene pred cepljenjem. Tudi stopničasto postriženi paž s poudarjenimi prameni (takšen učinek enostavno dosežete z gelom ali voskom) lepo pristaja izrazitim obraznim potezam.

Skuštrana pričeska: Nežen okvir za izrazite obrazne poteze

Ženska z oglato obliko obraza in rjavimi lasmi

Stopničasto postrižene pričeske, ki lepo padajo na obraz, so videti stilske in ženstvene – tako kot skuštrana pričeska. Ta stilski videz deluje izjemno privlačno, obenem pa je nega povsem enostavna. Skuštrana pričeska mora imeti izrazit volumen v predelu konic in razigrano valovito strukturo na preostali dolžini. Tekstura ima matiran videz, kot da bi bili lasje nepočesani. Poleg tega morajo segati vsaj do brade, saj pride pričeska tako najlepše do izraza.

Kratki lasje so idealni za oglato obliko obraza

Ženska z oglato obliko obraza in s kratkimi temnimi lasmi

Tudi kratko postrižene pričeske lepo pristajajo oglati obliki obraza, vendar pa morate upoštevati nekatera dejstva. Pričeska na primer ne sme delovati preveč resno. Poleg tega je pomembno, da lasje niso postriženi prekratko. Popolna izbira za oglato obliko obraza je asimetrična pričeska. Sprednji lasje morajo biti nekoliko daljši, da lahko oblikujete prečo. Še ena možnost: Drzna, krajše postrižena pričeska v skuštranem stilu prav tako omili izrazite obrazne poteze.