Ženska, ki si umiva lase
Nega las | Uporaba šampona

Tri stvari, ki jih morate upoštevati pri umivanju las

Ali je mogoče lase umivati napačno? Pravzaprav ne. Toda obstaja nekaj nasvetov in trikov, s katerimi bodo vaši lasje po umivanju videti še posebno zdravi in sijoči. Vas zanima, kateri so ti nasveti? V nadaljevanju vam bomo razkrili skrivnost. 

Lase ste ravnokar umili, vendar so brez energije in leska? Na žalost je ta pojav precej pogost. Odgovor je zelo preprost: Vse je odvisno od umivanja. Obstajajo pa tudi različni dejavniki, ki vplivajo na to, ali bodo lasje po umivanju videti zdravi in vitalni ali pa ne. Naj takoj povemo, da ni vse odvisno od šampona, ki pa mora biti vselej prilagojen strukturi in zahtevam posameznega tipa las (razcepljene konice, suhi lasje, prhljaj itd.), obenem pa mora vsebovati negovalne učinkovine, ki so po meri ukrojene za različne potrebe. Če želite imeti čudovite lase po vsakem umivanju, morate imeti izoblikovan sistem, ki bo vedno deloval. Las zato ne umivajte bolj pogosto, kot je treba. Pazite na trdoto vode. V nadaljevanju vam bomo predstavili tudi vse druge dejavnike, ki jih morate upoštevati.

Oblikujte svoj sistem umivanja las

Preden lase umijete, jih morate obvezno prekrtačiti, zato da jih ne boste preveč zavozlali. Najprej jih zmočite, nato pa v dlaneh spenite majhno količino šampona (zadošča velikost lešnika) in nanesite na lase. Pomembno: Če se pri prvem umivanju lasje močno spenijo, postopka ni treba ponoviti. Šampon še posebno temeljito vtrite v lasišče, v predelu čela in senc. Prav na teh mestih se največkrat odlagajo ostanki make-upa in kreme za nego obraza. Kako veste, da so vaši lasje čisti? To preprosto občutite na prstih, ko jih zgladite.

Ne pretiravajte

Bi lase najrajši umivali vsak dan? Pomislite še enkrat. Fini, tanki lasje potrebujejo umivanje trikrat tedensko, če pa imate kodraste ali nekoliko močnejše lase, bo dovolj dvakrat tedensko. Zakaj tako redko? Na ta način boste preprečili, da bi se lasišče izsušilo. Poleg strukture o pogostosti odloča tudi tip kože. Čim bolj mastna je koža, tem bolj mastni so lasje, zato jih je treba umivati pogosteje. Tudi pogosta uporaba gela ali voska povzroči, da lasje hitro postanejo štrenasti, zato jih je v tem primeru treba umivati pogosteje kot običajno.

Trda ali mehka voda?

Tudi ta dejavnik je zelo pomemben. Če je voda zelo trda, kalcij in magnezij lahko prodreta v notranjost lasne strukture, kar lase otrdi in jih naredi bolj grobe. V tem primeru vam svetujemo, da uporabite regenerator brez izpiranja ali pa na lase nanesete negovalno masko, da bodo bolj obvladljivi. Mehkejša voda lasem daje elastičnost in razigranost, zato boste potrebovali kremo za stilsko oblikovanje, ki bo lasem povrnila strukturo in obliko. Ne veste, ali je voda v vašem okrožju trda ali mehka? To lahko preverite povsem preprosto. Če se šampon močno peni, je voda zelo mehka. Če se peni malo ali sploh ne, je voda trda.

Odkrijte: Uporaba šampona