Ženska s čistimi lasmi
Nega las | Uporaba šampona

Kako pravilno umivati lase: Obratno umivanje

Pri umivanju las zdaj poznamo nov trend, ki las ne obteži in jim podeli sijoč lesk: Obratno umivanje. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj je značilno za to metodo in za katere tipe las je primerna, ter razkrili, katere prednosti ima.

Če imate fine lase ali lase, ki postanejo hitro mastni, poznate naslednji scenarij: Po umivanju lasje kmalu izgubijo svežino, saj hitro postanejo slamnati in slabotni. Zdaj poznamo enostavno in čudovito rešitev, ki jo lahko vnesete v svojo vsakodnevno rutino umivanja las. Ta trik bo poskrbel, da bodo mastni in obteženi lasje postali preteklost. Imenuje se obratno umivanje (angleško ''Reverse Washing''). Za tem se ne skriva nič zapletenega, saj je ta metoda povsem enostavna: Pri umivanju na lase najprej nanesete regenerator in šele nato šampon za lase.

Zakaj je obratno umivanje popolna rešitev za fine lase?

Ženska z dolgimi finimi lasmi

Obratno umivanje poskrbi za to, da fini lasje lepo padajo

Regenerator lase (še posebno fine oziroma tanke) pogosto obteži. Če pri umivanju na lase najprej nanesete regenerator in nato šampon, iz las izperete odvečno količino regeneratorja, zato lasje niso obteženi, vendar kljub temu prejmejo ustrezno nego in hidratacijo. Tudi pri uporabi negovalne maske lahko postopate po principu obratnega vrstnega reda: Najprej na lase nanesite negovalno masko in jo pustite delovati nekaj časa, nato pa lase umijte s šamponom. Tako boste preprečili, da bi bili tanki lasje preobremenjeni.

 

Obratno umivanje pa ni primerno samo za fine lase – tudi kodrasti lasje bodo s to metodo videti še lepši. Kodri ne bodo po nepotrebnem obteženi, zato bodo bolj prožni in bodo še lepše padali.
 

Obratno umivanje – kako deluje ta metoda

Ženska s čistimi kodri

Obratno umivanje je popolna rešitev tudi za kodraste lase, saj jih ne obteži

Umivanje tankih ali kodrastih las lahko poleg metode obratnega umivanja izboljšate tudi na druge načine. Pri uporabi regeneratorja in maske za lase velja: Izdelek nanesite samo na preostalo dolžino in konice. Tako boste preprečili, da se bi lasišče prehitro zamastilo. Majhna količina šampona v velikosti lešnika je povsem dovolj. Nasvet: Lase si umijte kot v profesionalnem frizerskem salonu, zato šampon nanesite dvakrat. Tako boste iz las odstranili ostanke izdelkov za stilsko oblikovanje. Na koncu jih temeljito izperite z vodo, najbolje tako dolgo, dokler ni povsem čista. Pri umivanju las uporabljajte izključno mlačno vodo. Prevroča voda bo namreč lase izsušila.

Odkrijte: