effective-haircare
Nega las | Uporaba šampona

Učinkovita nega las

Maske za intenzivno nego, različni tretmaji, spreji … Police v trgovinah in omarice z lepotilnimi pripomočki so polne najrazličnejših izdelkov, ki zagotavljajo številne pozitivne učinke. Toda pri tem se je treba zavedati, da lahko z izdelki za nego las dosežemo optimalne rezultate le, če jih uporabimo na pravem mestu. V nadaljevanju vam bomo povedali, katere izdelke morate uporabiti na lasišču, na preostali dolžini in na konicah. 

Regeneratorji so namenjeni negi las v sredini, izdelki, ki vsebujejo dragocena olja, pa so namenjeni za nego konic in jih zato ne nanašajte na lasišče. V nadaljevanju vam bomo zaupali, na katerem mestu morate uporabiti posamezne izdelke, zato da bodo razvili svoj maksimalni učinek. Z našimi navodili in nasveti boste dosegli najboljše rezultate. 

Učinkovita nega za lasišče

Lasje so v tem predelu ''najbolj pomlajeni'' in niso tako obremenjeni zaradi stilskega oblikovanja. Poleg tega so na lasišču povsem blizu korenom in zato dobro zaščiteni z maščobnim filmom, saj lasišče proizvaja sebum. Tretmaji bi lase v tem predelu preveč obremenili, tako da bi se ti povesili. Če je lasišče zdravo, je to vsekakor dobro tudi za lase, zato mu morate nameniti posebno pozornost. Izberite po meri ukrojeni šampon, ki je prilagojen specifičnim potrebam. Tako boste odstranili odvečne ostanke maščobe in prhljaj, ki lasem škodujejo. 

Učinkovita nega za preostalo dolžino

Wirksame Haarpflege
© Fotolia

Zlata sredina: Negovani lasje v tem predelu še posebno lepo pridejo do izraza pri dolgih laseh

Lasje ''na srednji dolžini'' so nekoliko bolj zahtevni. To ne preseneča, če pomislimo, da so izpostavljeni toploti sušilnika, še zlasti pri stilskem oblikovanju, kar lahko poškoduje njihovo strukturo. Priporočamo bogato nego z dragocenimi učinkovinami: Regeneratorji, intenzivne maske za obnavljanje in različni tretmaji lasem povrnejo vlago in učinkovito obnavljajo poškodovano strukturo, obenem jih nahranijo z dragocenimi učinkovinami. V tem predelu lahko uporabite tudi različne serume in druge negovalne preparate brez izpiranja. Če si želite zdrave in sijoče lase, morate obvezno investirati v ''srednjo dolžino''. 

Učinkovita nega za konice

Wirksame Haarpflege
© Fotolia

Pozornost namenite tudi negi konic, saj so najbolj izpostavljene in občutljive

Konice so ''najstarejši'' del las. Izpostavljene so številnim obremenitvam, med drugim tudi zaradi stilskega oblikovanja, velikokrat so izsušene, pogosto se soočamo s problemom razcepljenih konic. Škodi jim tudi drgnjenje ob naša oblačila, še zlasti pozimi, ko radi nosimo pletene puloverje in šale. Zato vam priporočamo, da regenerator, negovalne maske in druge izdelke, ki jih uporabljate za nego preostale dolžine, nanesete tudi na konice. Tako jim boste privoščili celovit paket razvajanja. Ne pozabite na zaščito pred sončnimi žarki in zaščito pred toploto sušilnika, saj bodo sicer lasje v tem predelu izsušeni in slamnati. Nekaj kapljic olja jim bo povrnilo naravno vlago in visok lesk. 

Odkrijte: Uporaba šampona