dry-hair
Nega las | Uporaba šampona

Prva pomoč za suhe lase

Če bi izbirali med žametnimi, svilnato mehkimi in gladkimi lasmi ter suhimi, trmastimi in neukročenimi, bi bila izbira zagotovo povsem preprosta. Le kdo si ne želi čudovitega razkošja zdravih las z visokim leskom? Povedali vam bomo, na kaj morate biti pozorni, da bodo tudi vaši lasje izjemni in popolni. 

Suhi lasje so trmasti, neukročeni, brez leska, poleg tega pa so tudi krhki in lomljivi, saj jim manjkata maščoba in vlaga. Vse to je posledica tega, ker se luskasta povrhnjica več ne prilega na lasno steblo, zaradi česar svetloba ne odseva pravilno, lasje pa so posledično brez leska.

Če želite, da bi bili vaši lasje vitalni in polni življenja ter odporni in sijoči, jih morate dodatno negovati, kar pa ne bo zahtevalo preveč truda. Zaupali vam bomo, kako boste v samo treh korakih ustvarili čudovito razkošje zdravih las.

1. Korak: Umivanje

Uporabite nežen šampon za intenzivno nego. Šampon vtrite na lasišče, ne pa na preostalo dolžino las, saj bi jih s tem preveč obremenili. Spirajte samo tako dolgo, dokler občutite svilnato žameten dotik, torej ne preveč. Če so lasje zelo poškodovani, lahko uporabite intenzivno masko. 

2. korak: Sušenje

Lase sušite od lasišča proti konicam in ne nasprotno. To je optimalna tehnika, s katero boste dosegli najboljše rezultate, saj luskaste povrhnjice v tem primeru ne boste pretirano obremenili, poleg tega boste zmanjšali nevarnost za pojav razkuštranih in neukročenih las. Vaši lasje bodo tako ponovno zasijali. 

3. korak: Stilsko oblikovanje

Olje za lase je čudežno sredstvo, ki jih bo spremenilo v čudovito simfonijo prefinjene mehkobe in visokega leska. Če se spopadate s problemom letečih las, si lahko pomagate z lakom za večji lesk ali s sprejem za vlaženje.

Suhi lasje: Kaj še pomaga?

Poleg pravilne nege pomaga redna masaža glave, ki preprečuje izsušenost lasišča. Z masažo lasišča pospešimo prekrvavitev, kar se pozitivno odraža pri kakovosti las. Priporočljivo je krtačenje, ki naj poteka vselej od lasišča do konic. Pri krtačenju se maščoba (lat. sebum) porazdeli po celotni dolžini las, zaradi česar lasje dobijo čudovit lesk ter postanejo mehki in voljni. 

V videoposnetku vam bo strokovnjak za lase Armin Morbach predstavil dragocene nasvete za nego poškodovanih las. 

Video: Tako boste poškodovane lase spremenili v čudovito razkošje zdravih las