Ženska z razmršenimi lasmi
Nega las | Neukrotljivi lasje

Poslovite se od razmršenih las: Najboljši nasveti, da to preprečite

Nič ni lepšega, kot je dopust. Toda še posebno v vročih obmorskih krajih je vlažnost zraka pogosto zelo visoka. Rezultat so skuštrani in razmršeni lasje. To težavo vsekakor lahko preprečite. Z našimi nasveti boste lase povsem enostavno ukrotili. 

Razmršeni lasje so kot sončna opeklina ali glavobol. Povsem nepotrebna težava, ki pa se velikokrat pojavi hitreje, kot bi si to morda želeli. To je še posebno pogost pojav pri visoki vlažnosti zraka v obmorskih krajih, kjer morda preživljate dopust, pa tudi v deževnem vremenu. Razmršeni lasje nas še toliko bolj jezijo, če smo veliko časa investirali v stilsko oblikovanje. Kako torej ta pojav preprečiti? Mi ponujamo odgovore!

Kaj povzroča razmršene lase?

Kodrasti in valoviti lasje so za ta pojav še posebno dovzetni. Razlog za razmršenost lahko pojasnimo povsem enostavno: Če lasje absorbirajo vlago, se začnejo vrtinčiti, kar se pogosto pojavi v krajih z visoko vsebnostjo vlage. Kodrasti lasje so v primerjavi z gladkimi bolj suhi, zato so k temu še posebno nagnjeni. Potrebujejo veliko vlage, ki jo preprosto vlečejo nase. To težavo pa lahko povzroči tudi glajenje. Likalnik za lase namreč valovitim oziroma kodrastim lasem hitro odvzame vlago, ti pa se posledično začnejo vrtinčiti.

 

Razmršenost se lahko pojavi tudi pri obremenjenih, poškodovanih in pobarvanih laseh. Povrhnjica zaradi barvanja postane hrapava, zato zunanja vlaga hitreje prodre v notranjost lasne strukture, zaradi česar lasje postanejo neukročeni.

Kako preprečiti razmršenost

Da razmršeni in neukročeni lasje ne bodo imeli nobene možnosti, vsekakor nekaj lahko storite preventivno. Pri tem je zelo pomembno, da preprečite, da bi se izsušili. Pri umivanju obvezno uporabite šampon in regenerator za vlaženje, lasem pa poleg tega redno privoščite negovalno masko. Uporabite serum za glajenje. S tem boste poskrbeli, da bo zgornja povrhnjica gladka in neprepustna, zato lasje ne bodo izgubljali vlage. Tako boste zanesljivo preprečili vsako tveganje za pojav razmršenosti. Pomembno: Da bo serum razvil svoj polni učinek, ga nanesite na še povsem mokre lase. V zadnjem koraku stilskega oblikovanja uporabite lak za lase, saj boste s tem poskrbeli za učinkovito zaščito in zagotovili obstojnost pričeske.

Nasvet za prvo pomoč

Ko so lasje razmršeni in neukročeni, nasveti za preventivno ukrepanje niso primerni. Takrat je čas za program prve pomoči. Povrhnjico boste najlažje zgladili z dragocenim negovalnim oljem ali gelom za ravnanje las. Izberite enega izmed teh izdelkov in majhno količino nanesite na dlani, nato pa zgladite zvrtinčene lase, dokler jih povsem ne ukrotite. Nasvet: Če v torbi nimate olja za lase ali kreme za stilsko oblikovanje, si lahko pomagate s kremo za roke, ki bo zagotovila podoben učinek.

Odkrijte: Poškodovani lasje