silicone-free-styling-products
Nega las | Šampon za lase

Izdelki za nego las: Brez silikona ali s silikonom?

Izbira izdelkov s silikonom ali brez njega je odvisna predvsem od tega, kakšen tip las imate in kakšne rezultate želite doseči. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako boste krhke lase spremenili v razkošje povsem zravnanih in sijočih las, pa tudi, kako ustvariti volumen pri finih tankih laseh.

Silikon je izredno dragocena in zelo vsestranska učinkovina z izjemnim učinkom delovanja, ki se v lasni kozmetiki uporablja zelo pogosto. Silikoni v izdelkih za nego las so namenjeni za različne potrebe, z njihovo uporabo pa lahko dosežemo zelo zanimive učinke. Seveda lahko izberete tudi takšne, ki ne vsebujejo silikona. Na vprašanje, ali izbrati izdelke s silikonom ali brez njega, ne moremo odgovoriti v zadostni meri, če si predhodno ne zastavimo še drugega vprašanja. Zelo pomembno je vedeti, kakšen je vaš tip las, pa tudi, kakšne so vaše želje. Tako bo izbira povsem enostavna, rezultat pa presenetljiv.

Izdelki za nego las s silikonom – za gladke in sijoče lase

Najpomembnejša lastnost silikona je ravnanje las. Prav zato se v izdelkih za nego las uporablja zelo pogosto. Lase naredi mehke, voljne in svilnate. Kot tanki zaščitni plašč jih nežno obda in jih spremeni v čudovito razkošje z visokim leskom. Izdelki s silikonom so še zlasti primerni za zelo suhe in neukročene lase, ki jih stežka zravnamo in so tudi velikokrat brez leska. Čudežno sredstvo vam v trenutku pričara občutek svilnate mehkobe.

Izdelki za nego las brez silikona – za obstojnost in volumen

Če imate po naravi bolj fine in tanke lase, ki niso poškodovani, si lahko umislite izdelke za nego las brez silikona, saj boste tako ustvarili čudovit volumen in si pričarali popolno razkošje zdravih las. Lasje imajo večji volumen, če ne uporabljate silikona, prav tako dosežete močnejšo obstojnost.

V kolikor imajo vaši lasje na različnih mestih drugačne potrebe, lahko posamezna področja negujete povsem individualno.
Če je potrebna posebna nega lasišča, lahko uporabite peno za utrjevanje las brez silikona, medtem ko lahko za močno poškodovano dolžino preostalih las uporabite izdelke s silikonom, na primer v obliki spreja.