dry-shampoo-for-and-against-the-lightning-styling
Nega las | Šampon za lase

Suhi šampon: Argumenti za in proti hitremu stilskemu oblikovanju pričeske

Svežina v trenutku! Suhi šampon je čudežno sredstvo za stilsko oblikovanje. Zakaj je tako zelo priljubljen? Majhna steklenička s čudežnim sredstvom lasem v trenutku podeli novo svežino, volumen in izrazito teksturo. V nadaljevanju vam bomo predstavili navodila za uporabo suhega šampona. 

Vam zjutraj primanjkuje časa, zato umivanje las, sušenje, stilsko oblikovanje in vse drugo ne pride v poštev? Brez problema, čudežna rešitev se imenuje suhi šampon. Obljublja to, kar pove že samo ime. Lase, ki so videti, kot bi bili ravnokar umiti, čeprav dejansko niso. In kako deluje čudežna formula? Njegova osnovna učinkovina je silikat, ki lasem predvsem odvzame odvečno maščobo. 

Ob tem pomislite na prah, ki ga potresete po laseh, oziroma že kar na zaprašenost? Zmota! Modne navdušenke, stilisti in blogerji suhi šampon uporabljajo tako rekoč vsakodnevno, saj je postal nepogrešljiv pri stilskem oblikovanju modernih pričesk. Lahko ga uporabite za osvežitev med dvema ciklusoma umivanja ali kot pripravo na oblikovanje kompleksne pričeske. Prinaša ekspresno svežino in dodatno energijo, zato je še posebno dobrodošel v hektičnem vsakdanu sodobnega življenja, pa tudi na potovanjih. Težavo mastnega lasišča boste v tem primeru odpravili v trenutku. Genialno! Vendar pa obstajajo tudi kritiki. Nekateri menijo, da lahko uporaba suhega šampona lasem škodi. In kaj je res? Povedali vam bomo vse, kar morate vedeti o tem, najprej pa vam predstavljamo številne prednosti.

Suhi šampon in njegove prednosti

Kot sveže umito! Največja prednost suhega šampona je popolnoma na dlani: Lasje dobijo v trenutku občutek svežine in dodatno energijo, poleg tega se lahko suhi šampon uporabi poljubno pogosto. Nove formule z izvlečkom bombaža in aloje vere (npr. od Schaume) poskrbijo za to, da se lasje povsem nežno razmastijo in da imajo čudovit svež vonj, poleg tega lasišče dodatno navlažijo. Najnovejši izdelki so celo ukrojeni po meri različnih potreb pri negi las. Tako suhi šampon za večji volumen ustvari izrazito razkošje tudi pri tankih laseh in jim v trenutku podeli oprijemljivo strukturo. Izdelki proti mastnim lasem odstranijo odvečno maščobo, popolnoma sploščeni lasje pa dobijo dodaten push-up in so videti zelo negovano. Sodobni suhi šamponi obstajajo tudi za različne barve. Z njihovo uporabo se čudovito premosti čas do naslednjega barvanja lasišča. Čistilno sredstvo s turboučinkom je poleg tega odlično orodje za stilsko oblikovanje. Lasem podeli izrazito obliko in poudari strukturo (to velja tudi za sveže umite). V tem primeru boste trendovski skuštrani stil ustvarili, kot bi trenil. Lažje vam bodo uspeli tudi kodri, spletene kitke in elegantne visoko spete pričeske. 

Suhi šampon in njegove slabosti

Kakšne bi lahko bile slabosti pri uporabi tega čudežnega sredstva? Prepogosta uporaba? Zagotovo, saj suhi šampon ne nadomesti umivanja las, zato ga ne smete uporabljati neprekinjeno. Občasno morate uporabiti pravi šampon in vodo. Če pudrastega spreja ne uporabljate pravilno, če na primer naenkrat nanesete preveliko količino, morate računati na ostanke pudraste substance na lasišču, celostna podoba pa v tem primeru deluje precej ''zaprašeno''. To se neprijetno odraža predvsem pri temnejših laseh, saj ima suhi šampon svetlejšo konsistenco.  

Suhi šampon: Vse, kar morate vedeti o njegovi uporabi

Pri uporabi suhega šampona pravzaprav ne morete ničesar narediti narobe. Če se držite preprostih pravil, je vsak strah odveč, tudi pri tistih, ki imajo temnejšo barvo, četudi ima puder nekoliko bolj svetlo konsistenco. 

 

Stilska navodila za oblikovanje

1. Okrog ramen si ogrnite brisačo, nato lase temeljito prečešite.

2. Stekleničko temeljito pretresite, zato da se učinkovine dobro premešajo, nato suhi šampon v kratkih nanosih nanesite na lasišče z razdalje približno 20 centimetrov. 

Nasvet: Pri frufruju suhi šampon nanesite s spodnje strani, da se lasje ne bodo zlepili na čelo. Frufru bo imel čudovito, lahkotno obliko. 

3. Suhi šampon pustite delovati na mastnih predelih dve do tri minute. Puder bo deloval kot vpojno sredstvo, ki temeljito odstrani umazanijo, maščobo in ostanke stilskih izdelkov. 

4. Šampon nežno vtrite z brisačo. Če brisače nimate pri roki, si lahko pomagate tudi s prsti. 

5. Lase temeljito prečešite s krtačo, da boste odstranili vse ostanke. 

Nasvet: Najboljše je, da uporabite krtačo z naravnimi ščetinami. Tako boste olje in ostanke suhega šampona odstranili povsem nežno. Ne uporabljajte ostrih plastičnih ščetin, ki lahko povzročijo cepljenje konic. Med krtačenjem si lahko pomagate tudi s sušilnikom in tako še okrepite učinek. 

6. Dodatna podpora za oblikovanje pričesk: Suhi šampon nanesite na sveže umite lase. Najprej jih osušite, nato pa majhno količino nanesite na lasišče. Tako boste poskrbeli za dodaten push-up učinek, lasje pa se ne bodo tako hitro mastili. 

 

Suhi šampon: Kdaj je potrebno ponovno umivanje las?

Četudi je suhi šampon zelo praktičen, ne predstavlja popolnega nadomestila za umivanje las in nego z vodo. Izdelki, kot so šampon, regenerator, negovalne maske ali negovalni spreji, ki pri mokrih laseh prodrejo v notranjo strukturo, vsebujejo učinkovine, ki lasno strukturo zravnajo in obnavljajo ter lase nahranijo z dragocenimi učinkovinami. Tako poleg čistoče zagotavljajo popolno nego. Vsega tega suhi šampon v takšnem obsegu ne zmore, vendar pa je idealna izbira za čas med dvema umivanjema. Lasje so tako tudi v vmesnem času negovani. 

Odkrijte: Šampon za lase