Ženski lasje
Nega las | Regenerator

Mit o laseh: Kakšna je optimalna nega las?

Šampon, regenerator, balzam, obnovitvena maska, serum za konice, sprej za zaščito pred vročino … Čim več izdelkov za nego las, tem bolje, mar ne? Kar sicer zveni logično, ni nujno, da tudi dejansko drži. 

Pravzaprav je res prav nasprotno. Pretirana uporaba različnih izdelkov za nego je lahko škodljiva. Več ni zmeraj tudi bolje. Lasem škoduje marsikaj, recimo sušenje s prevročim zrakom, grobo stilsko oblikovanje, pogosta uporaba barv za lase pa tudi kemični postopki, na primer trajna, saj lahko z vsemi temi postopki porušimo naravno ravnovesje kislinskega plašča kože. Prav tako preveč intenzivna nega ni priporočljiva, ker ima podoben učinek. S tem porušimo naravno ravnovesje, saj se lasišče več ne obnavlja po naravni poti. V najslabšem primeru se lahko pojavi izpadanje las.

Kakšna je optimalna nega za lase?

To je zagotovo vprašanje, na katero ne moremo odgovoriti splošno. Vselej je treba upoštevati različne potrebe las in te se lahko od posameznika do posameznika zelo razlikujejo. Nega je učinkovita samo, če uporabljate izdelke, ki so ustvarjeni za individualne potrebe, saj boste samo v tem primeru dosegli zdrav in sijoč videz. Pri suhih laseh, ki potrebujejo veliko vlage, je na primer zelo priporočljiva intenzivna nega z različnimi po meri ukrojenimi izdelki za hidratacijo. Če imate mastne lase, potrebujete šampon, ki zmanjša proizvodnjo maščobe na lasišču. Na splošno velja: Če želite ustvariti najboljši rezultat, morate načeloma uporabljati izdelke iz iste linije, ki so zasnovani tako, da se dopolnjujejo in s tem zagotovijo celovit pristop.

Kaj storiti, če so lasje poškodovani zaradi pretirane nege?

Uporabljate šampon, regenerator, balzame, olja, peno za večji volumen, lak za lase in še veliko več – vendar pa kljub temu, da uporabljate izdelke iz iste linije, niste zadovoljni s končnim rezultatom? V tem primeru gre za pretirano nego oziroma pretirano uporabo izdelkov za stilsko oblikovanje. Pomagate si lahko s šamponi za globinsko čiščenje ali z učinkom pilinga, s čimer boste odstranili vse ostanke, ki so se naplastili na povrhnjici. Naš nasvet: Tudi teh izdelkov ne uporabljajte prepogosto, saj lahko poškodujete lasno strukturo. Svetujemo vam, da že od vsega začetka ne uporabljate preveč različnih izdelkov.

Odkrijte: Regenerator