hair-conditioner-2
Nega las | Regenerator

Balzam za lase: briljanten zaščitni plašč za pobarvane lase

Po barvanju so vaši lasje preprosto osupljivi. Imajo čudovit lesk, intenzivne barve pa so polne življenja. Zato da boste v čudoviti barvi svojih las lahko dolgo uživali, je pomembna ciljno usmerjena nega za barvane lase. Svetujemo vam uporabo posebnega balzama, ki vam bo pomagal ohraniti intenzivno barvo in visok lesk ter hkrati vaše lase zaščitil pred zbledelostjo, ki je posledica delovanja UV-žarkov. Poleg tega bo balzam okrepil strukturo vaših las.

Ne glede na to, ali ste si omislili barvni preliv, intenzivno toniranje ali trajno barvanje: umetni barvni pigmenti imajo na žalost to lastnost, da po določenem času zbledijo in postopoma povsem izginejo. Pri toniranju oziroma barvnem prelivu, ki lase obda kot tanek barvni film, ta učinek nastopi še hitreje kot pri drugih metodah barvanja. Pri intenzivnem toniranju ali trajnem barvanju, kjer barva prodre v notranjost las, se barva ohrani nekoliko dlje časa. Če želite, da barvni pigmenti ne bodo izginili prehitro in vaši lasje ne bodo zbledeli, vam priporočamo pravilno in ciljno usmerjeno nego barvanih las.

Uporabite čim nežnejši šampon, ki bo blago zaščitil barvo vaših las, in izberite primeren balzam, ki ga preprosto morate uporabljati. Balzam bo zgladil luskasto povrhnjico las, tako da bodo pigmenti trdno zasidrani v notranjost las. Priporočamo vam negovalne učinkovine, kot so proteini iz Moringe (drevo Moringa oleifera, ki izvira iz Indije, je znano po mnogih zdravilnih učinkovinah; listi med drugim vsebujejo veliko proteinov, vitaminov, mineralnih snovi in aminokislin), amarantovega olja, olja mareličnih koščic ali pa ultralahka olja, ki las ne bodo preveč obremenila. Prav tako je pomembna za lase ustrezna UV-zaščita, ki jo vsebujejo balzami. Lasje so tako kot koža izpostavljeni škodljivim vplivom UV-žarkov in zato potrebujejo posebno nego. Sončna svetloba namreč povzroči sproščanje prostih radikalov, ki povzročijo, da barva hitro zbledi, poleg tega pa lahko poškodujejo tudi lasno strukturo.

Balzam za lase, ki so pobarvani na blond

Lasje, ki so pobarvani na blond, potrebujejo posebno nego bolj kot druge barve las. Še zlasti to velja za intenzivne posvetlitve, ki od naravne barve odstopajo za več barvnih nians, pa tudi za barvne pramene. Pri postopku beljenja se lasna struktura odpre, zato da se naravna temnejša barva lahko odstrani iz las. V tem primeru vam priporočamo poseben balzam za pobeljene lase, ki bo vašim lasem podelil čudovite zlate pigmente z visokim sijajem, vendar brez rumenkaste nianse. Takšni balzami vsebujejo tekoče učinkovine, kot je na primer keratin, ki lase čudovito obnovijo in zapolnijo tudi najbolj tanke razpoke. Tako bodo vaši lasje, ki so pobarvani na blond, ohranili visok sijaj in svilnat lesk.

Posebni balzami za najrazličnejše potrebe las

V sodobnem času obstajajo različni balzami, ki so bili ustvarjeni za različne potrebe za nego las, pa tudi glede na čas, ki ga imamo na voljo oziroma ga želimo investirati v nego. Klasični balzam, ki se po umivanju izpere, je zagotovo zelo razširjen in priljubljen. Ta se vtre v lase in se po dveh minutah temeljito izpere. To je zelo pomembno, ker na laseh ne smejo ostati ostanki balzama, ki bi jih otežili in dodatno obremenili. Napotek: balzam je treba uporabiti tam, kjer lasje dejansko potrebujejo nego. Nanesti ga je treba na dolžino las in na lasne konice, nikakor pa ne na lasišče. Če imate zjutraj malo časa, vam svetujemo ekspresni balzam v obliki spreja, ki je zaradi svoje lahke formule zelo praktičen in nadvse učinkovit. V nasprotju z balzamom, ki se izpere, tega ni treba izpirati, tako da lahko ostane na laseh do naslednjega umivanja. Po učinku ne zaostaja za drugimi, saj zagotavlja enako intenzivno nego. Pred uporabo je treba takšen balzam dobro pretresti, zato da se učinkovine temeljito premešajo in se med seboj povežejo. Nato glede na dolžino svojih las nanesite majhno količino spreja (do deset pritiskov na pršilko), jih rahlo zgnetite in stilsko oblikujte kot običajno.

Odkrijte: Regenerator