Ženska s kodri in prhljajem
Nega las | Prhljaj

Prhljaj in lasje, ki se hitro mastijo: Kako lahko pomaga šampon proti prhljaju?

Je vaše lasišče nagnjeno k prhljaju? Si želite, da bi si lahko lase umili kar dvakrat na dan? Morda pa je rešitev šampon proti prhljaju. Povedali vam bomo, kako ta po meri narejeni izdelek za nego las deluje in komu lahko pomaga.

Prhljaj je nadležen in zagotovo ni ''modni dodatek'', ki bi ga želeli imeti. Majhne luske niso samo videti neprivlačne, so predvsem zelo nadležen problem, še posebno, če je povezan s srbenjem in če se lasje hitro mastijo. Obnavljanje celic na lasišču je pravzaprav povsem normalen proces. Praviloma so kožne luske tako majhne, da jih s prostim očesom niti ne opazimo. Zaradi hormonskega neravnovesja ali drugih dejavnikov, ki lahko povzročijo neuravnoteženost, te kožne luske postanejo opazne. Potrebujete tudi vi rešitev v sili? Preizkusite poseben šampon za nego proti prhljaju. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako deluje in pri kateri obliki prhljaja lahko pomaga.

Naredite konec prhljaju in mastnim lasem s šamponom proti prhljaju

Ženska z dolgimi temnimi lasmi

Razlog za smeh: S pravilno nego bodo prhljaj in mastni lasje preteklost

Načeloma obstajata dve vrsti prhljaja: Mastni in suhi. Mastni je na dotik lepljiv, rumenkasto obarvan in je posledica prekomernega delovanja žlez lojnic. Prhljaj se pri mastnih laseh največkrat zalepi na lasišče, zaradi česar se posledično pojavi srbenje. Razlog za to vrsto prhljaja je največkrat kvasovka, ki je sama po sebi del flore na lasišču, toda če se prekomerno razraste, povzroči neravnovesje. Šampon proti prhljaju lahko učinkovito pomaga zmanjšati razmnoževanje kvasovk, da se ravnovesje ponovno vzpostavi. Kako je to mogoče? Predvsem zaradi antibakterijskih učinkovin, ki delujejo pomirjujoče in preprečujejo nastajanje novega prhljaja. Poleg tega tak šampon blaži draženje kože. Da bo šampon razvil svoj polni učinek, mora delovati nekaj časa, preden lase izperete. Nasvet: Šampon proti prhljaju uporabljajte od časa do časa tudi preventivno, na primer po vsakem drugem umivanju las, tudi ko prhljaj izgine.

Nega las, ki vam pomaga odpraviti suhi prhljaj

Suhi prhljaj je posledica suhe in občutljive kože na lasišču. Vzrok je lahko suh zrak, ki je posledica ogrevanih prostorov ali klimatskih naprav. Pri tem tipu prhljaja je nega las nekoliko drugačna kot pri mastnem. Šamponi za prhljaj morda v tem primeru niso najboljša rešitev. Nasvet: Pomembno je, da izberete nežen šampon in navlažite kožo na lasišču, s čimer boste preprečili njeno izsušitev.

Priporočamo vam, da lase umivate z mlačno vodo, saj vroča lasišče preveč izsuši. Nasvet: Poleg nežnega šampona si lahko pri akutnem prhljaju pomagate tudi z losjonom, ki se po umivanju nanese neposredno na lasišče. Dokler se koža ne pomiri, je priporočljivo, da se izogibate stilskemu oblikovanju, ki zahteva uporabo vročine, saj bi s tem lasišče še dodatno izsušili. Boljša rešitev: Lase po umivanju osušite na zraku.

Odkrijte: