silicones-for-hair
Nega las | Poškodovani lasje

Silikoni za lase

Nekateri izdelki vsebujejo silikone, drugi ne. Pojasnili vam bomo, kakšne lastnosti imajo silikoni in za katere tipe las so primerni.

Silikon velja za čudežno sredstvo za nego las. Ali veste, zakaj nekateri šamponi in maske za lase vsebujejo silikon, spet drugi pa ne? Ali veste, če vaši izdelki za nego las vsebujejo silikone in ali so silikoni primerni za vaš tip las? Na vsa ta vprašanja imamo zanimive odgovore.

Za kakšen tip las so primerni izdelki s silikoni?

Silikoni so zelo primerni za poškodovane in razcepljene lase brez leska in življenjske energije. Silikoni izboljšajo strukturo las, tako da ti ponovno dobijo zdrav videz. Zato je silikon pogosto prisoten v izdelkih za nego las, na primer v negovalnih maskah, regeneratorjih in šamponih ''dva v enem''. Obstajajo pa tudi izdelki za stilsko oblikovanje, ki vsebujejo silikone.

Silikon na laseh ustvari čudovit plašč in jim tako podeli visok sijaj in voljnost, zaradi česar se lasje lažje razčešejo. Na lase se ovije kot tanek zaščitni film, zaradi česar postanejo bolj voljni in gladki ter veliko lepše odsevajo svetlobo.

Silikoni so polimerske spojine silicija. Imenujemo jih tudi organske silicijeve spojine. Na voljo so v obliki tekočin, elastomerov in smol. Imajo nizko površinsko napetost, so vodoodporni, obstojni proti UV-žarkom in vremensko neobčutljivi. Sestavljeni so iz verig, lahko tudi zamreženih, ki so sestavljene iz silicijevih in kisikovih atomov. Zaradi svoje toplotne in kemijske stabilnosti imajo široko tehnično uporabo.

Odkrijte: Poškodovani lasje