hair-treatments
Nega las | Poškodovani lasje

Maske za lase – za popolno nego vaših las

Poleti so naši lasje izpostavljeni vetru, soncu in vročini. Pozimi pa predvsem nizkim temperaturam, škodi pa jim tudi suh zrak v prostorih, ki je posledica ogrevanja. Vsekakor je treba pozimi poskrbeti za ustrezno nego ter zaščito kože in las, ki so še posebno izpostavljeni ostrim vremenskim vplivom. Najbolj primerni so negovalni eliksirji in čudežne maske, ki bodo poskrbele za zdrav videz in visok sijaj vaših las.

Ko se temperature znižajo na deset stopinj, je čas za spremembo nege las, ki jo je treba prilagoditi ostrejšim vremenskim razmeram. Zaradi suhega zraka v prostoru pa tudi zaradi volnenih kap, ki so pozimi zelo priljubljene, se lasje naelektrijo, posledica pa so nenadzorovani leteči lasje. Lasje potrebujejo skrbno nego in dodatno zaščito pred ekstremnimi vremenskimi razmerami. Svetujemo vam uporabo dragocenih negovalnih preparatov za lase, ki so na voljo v obliki regeneratorja, dragocenega olja in čudežnih eliksirjev. Tako bodo lasje pripravljeni na hladen zimski čas, hkrati pa bodo visokoučinkovite negovalne sestavine lase zaščitile in obnovile poškodovane lase.

Pravilna uporaba maske za lase

Maska za lase bo v celoti opravila svojo nalogo in zaščitila lase pred škodljivimi vplivi okolja samo, če jo boste uporabili pravilno in v skladu z navodili. Običajno jo je treba uporabiti enkrat tedensko namesto regeneratorja. Če so lasje zelo poškodovani, se lahko negovalni kompleks uporabi tudi pogosteje.

Izdelek enakomerno porazdelite po vlažnih laseh in v ta namen uporabite glavnik s širokimi zobci. Tako boste sredstvo nanesli enakomerno po celotnem lasišču, vse do lasnih konic. Priporočamo, da izdelek na lase nanesete šele v višini ušes in po celotni dolžini las vse do konic, medtem ko lasišče že po naravi vsebuje nekoliko več maščobe in zato ne potrebuje dodatne nege.

Lase nato ovijte v turban z brisačo, ki bo poskrbel za akumulacijo toplote. Upoštevajte čas delovanja, ki je naveden na embalaži. Zaradi toplotnega učinka pod turbanom se luskasta povrhnjica las odpre, aktivne učinkovine pa zato lažje prodrejo v notranjost lasu in razvijejo svoj polni učinek. Preparat je treba po določenem času delovanja temeljito izprati. Če je voda bolj trda in vsebuje več apnenca, vam priporočamo, da pri zadnjem izpiranju uporabite steklenico mineralne vode, ki bo poskrbela za čudovit videz in visok lesk.

Nasveti in triki za nego las

Za intenzivno nego: Majhno količino negovalne maske nanesite na dlani in nato nežno pogladite posamezne pramene – od lasišča do konic. To sicer traja nekoliko dlje, vendar je bistveno bolj učinkovito, saj so pri tem zajeti vsi lasje.

Intenzivno globinsko delovanje: Takšen učinek boste dosegli, če boste masko nanesli na lase zjutraj in pustili, da preparat deluje čez cel dan. Lase lahko v tem primeru oblikujete v figo in jo pustite do večera, nato pa lase temeljito izperite. Aktivne sestavine v negovalni maski bodo razvile maksimalen učinek in poskrbele za visoko nego.

Zelo praktično: Uporabite izdelek za obnovo poškodovanih las v obliki spreja brez izpiranja. Takšni izdelki se ne izpirajo, zaradi majhnega deleža olja pa so nadvse primerni za fine tanke lase, saj jih po nepotrebnem ne obtežijo.

Prva pomoč s takojšnjim učinkom: Nanesite majhno količino hranljive maske na dlani in preparat nežno vtrite v lasne konice. Ne izpirajte.

Maske za lase za najrazličnejše težave

Maske za lase so naravnost čudežne. Zagotavljajo lažje razčesavanje, lasem podelijo vlažnost, jih naredijo mehke in voljne, preprečujejo pa tudi nastanek naelektrenih oziroma letečih las.

Problem: Suhi lasje. Prva pomoč: Intenzivna maska za lase, ki poskrbi za vlago in vzpostavi ravnovesje.

Problem: Naelektreni lasje. Prva pomoč: Uporabite preparate brez izpiranja za preprečevanje letečih las.

Problem: Razcepljene konice. Prva pomoč: Izberite masko za nego las z normalnim časom delovanja in jo nanesite na lasne konice.

Problem: Srbeče lasišče. Prva pomoč: Priporočamo redno uporabo negovalnih mask za lase, ki zagotavljajo zadostno vlago in pomirjajo razdraženo lasišče. S tem boste preprečili dodaten prhljaj, ki nastane, če je lasišče preveč suho, zaradi česar se z lasišča odluščijo drobni kožni delci oziroma luske.

Problem: Lomljenje las. Prva pomoč: Uporabite masko hair repair za obnavljanje in krepitev lasne strukture s tekočim keratinskim kompleksom.

Problem: Zavozlani, zvrtinčeni lasje. Prva pomoč: Posebne maske za visok lesk bodo zgladile lasno povrhnjico in poskrbele za zdrav in sijoč videz vaših las.

Poškodovane lase boste s samo nekaj preprostimi triki za stilsko oblikovanje spremenili v čudovito pričesko z visokim leskom. Lasni stilist Armin Morbach vam bo v videoposnetku predstavil, kako to gre.

Videoposnetek: Tako boste poškodovane lase spremenili v čudovito pričesko z visokim sijajem

Odkrijte: Poškodovani lasje