keratin
Nega las | Poškodovani lasje

Keratin – čudežno sredstvo za popolno nego vaših las

Zdrave in močne lase si zagotovo želi vsakdo, vendar pa je treba materi naravi včasih priskočiti na pomoč. Pri tem vam lahko v precejšnji meri pomaga keratin, ki čudovito obnavlja lasno strukturo in poskrbi za zdrav in sijoč videz. V nadaljevanju vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti o tem vsestranskem sredstvu za nego vaših dragocenih las.

Lasje so v devetdesetih odstotkih zgrajeni iz keratina (beljakovine), preostali delež, pet do deset odstotkov, pa predstavlja voda (v odvisnosti od vlage v prostoru). Poleg tega vsebujejo še pigmente, minerale in lipide (maščobe). Keratini so proteini z vlakninami, ki lasem podelijo vitalnost in elastičnost. Oblikujejo notranjo in zunanjo strukturo lasu in zaradi svoje filamentne strukture omogočajo, da se lahko lasje stilsko oblikujejo: pletejo, zavijajo, prepogibajo in še bi lahko naštevali.

Keratin ni topen v vodi, odlikuje pa se po visoki elastičnosti. Prav tako je zelo odporen proti visokim temperaturam, mrazu in vročini. Zaradi vsebnosti keratina se lasje odlično spopadajo z najrazličnejšimi vremenskimi pojavi, kot so sončni žarki, zimski mraz, pa tudi z vročino stilskih pripomočkov (kodralnik, likalnik za ravnanje las itd.), ne da bi zaradi tega utrpeli posebno škodo.

Keratin – za večjo moč in vitalnost vaših las

Če so vaši lasje poškodovani in iščete primeren izdelek za nego las, ki bo lase zgladil, okrepil in jih naredil bolj odporne, vam vsekakor priporočamo, da na polici s stilskimi izdelki izberete takšne, ki vsebujejo keratin. Zagotavljamo vam, da učinek ne bo izostal, vi pa boste ponovno zablesteli z naravno lepimi lasmi.
Pri negi las se keratin uporablja kot visoko kakovostna učinkovina, ki lase regenerira od znotraj in jih krepi. Keratin pomaga, da se ponovno vzpostavi zdrava struktura las. Učinkovito zapolni hrapavo in porozno povrhnjico ter jo zgladi. Lasje postanejo voljni, sijoči in polni življenjske energije. Stilsko oblikovanje pričeske bo tako povsem preprosto.

Nasvet: Keratina ne vsebujejo samo izdelki za nego las, temveč tudi izdelki za stilsko oblikovanje, kot sta na primer pena in lak za lase, ki lahko vsebujeta tekoče keratinske komponente, povsem identične naravnemu keratinu. S tem dosežemo optimalne rezultate in lase učinkovito zaščitimo pred izsušitvijo že v času stilskega oblikovanja.

Odkrijte: Poškodovani lasje