hair-mask
Nega las | Poškodovani lasje

Tretma za lase: Intenzivna nega vaših las

Lasje so izpostavljeni številnim obremenitvam, od vsakodnevnega stilskega oblikovanja, strogih pričesk, barvanja, vročine, mraza in še bi lahko naštevali … Vse to zahteva svoj davek. Predstavljamo vam čudežno sredstvo, ki je odlično zdravilo za vse naštete težave: spoznajte tretmaje za nego las, ki presenečajo s širokim repertoarjem čudežnih lastnosti. V nadaljevanju vam bomo o tem povedali več, zaupali pa vam bomo tudi vse, kar morate vedeti o pravilni uporabi.

"Kako negujete svoje lase?" To je zagotovo vprašanje, ki ga je vsak izmed nas slišal od svojega frizerja. V pogovoru s frizerjem beseda pogosto nanese na uporabo različnih tretmajev za nego las. Bodisi zato ker ste že sami spoznali učinek intenzivne nege ali ker vam frizer, ki mu zaupate, položi na srce, da morate o tem nujno razmisliti.

Kaj vse zmore čudežno sredstvo, na katero prisegajo profesionalni strokovnjaki za nego las, stilisti in vsi tisti, ki imajo čudovite in negovane lase?

Kaj je maska za lase?

Maska za lase je intenzivna negovalna krema, ki se po umivanju s šamponom vtre v vlažne lase, vendar samo na preostali dolžini, ne na lasišču. Po določenem času delovanja se ponovno izpere. Posamezne učinkovine se razlikujejo glede na različne izdelke oziroma njihov namen. Večina mask za nego las odpravlja poškodbe v notranji in zunanji strukturi, lase navlaži, poleg tega vsebuje dragocena rastlinska olja (npr. arganovo, marelično, jojoba ali mandljevo olje), prav tako proteine in vitamine. 

Zakaj uporabiti masko za nego las?

Negovalna maska je kot češnja na torti, ki zaokroži popoln program celovite nege in razvajanja. Skrivnost: intenzivna in dolgotrajna učinkovitost. Vsebuje dragocene učinkovine, ki obnavljajo poškodovano strukturo. Gladkim lasem povrne visok lesk in oprijemljivo strukturo, kodrastim lasem pa elastičnost. Po izpiranju je rezultat takoj viden in občuten. Lasje se lahko bistveno lažje razčešejo in so na otip veliko bolj mehki in voljni.

Kakšna je razlika med negovalno masko in tretmaji?

Če se sprašujete, po čem se razlikujeta tretma in maska za nego las, poznamo odgovor. Maska za nego las največkrat vsebuje višji delež dragocenih negovalnih olj, ki lasem povrnejo vlago. Razlika v primerjavi s tretmajem je minimalna, zato ločitev pojmov skorajda ni potrebna, saj oba izdelka, ki sta na voljo na tržišču, zagotavljata enak učinek. Oba izdelka zagotavljata dodatno nego poleg običajne nege las, sestava je zelo podobna, preparati pa so obogateni z dragocenimi negovalnimi učinkovinami. Tako se tretma in maska za nego las razlikujeta zgolj po intenzivnosti in času delovanja, vendar le minimalno.

Kako pogosto je treba uporabljati negovalno masko?

Poiščite pravo mero oziroma ravnovesje. Maske za nego las ne uporabljajte prepogosto, saj bi lase z obilico različnih učinkovin v preparatih po nepotrebnem obtežili oziroma obremenili. Vendar pa je za doseganje dolgotrajnih rezultatov potrebna redna uporaba. Naše priporočilo: Masko za nego las uporabite 1- do 2-krat tedensko.

Navodila za pravilno uporabo negovalne maske

1. Lase umijte kot običajno, nato jih osušite z brisačo.

2. Negovalno masko porazdelite na še vlažne lase in jo pustite delovati približno 5 do 10 minut.

Nasvet: Uporabite glavnik s širokimi zobci. Negovalno masko enakomerno porazdelite po celotnih laseh, nato pa si okrog glave ovijte brisačo, ki jo lahko oblikujete v turban. Zaradi akumulirane toplote bodo učinkovine razvile poln potencial.

3. Na koncu lase temeljito sperite z mlačno vodo. 

Odkrijte: Poškodovani lasje