gloss-care
Nega las | Poškodovani lasje

Visok sijaj za vaše lase: najboljši nasveti za lepe, sijoče lase

Sijoči lasje niso nekaj, kar bi občudovali zgolj v oglasih za šampone. Pokazali vam bomo, kako bodo tudi vaši lasje popolnoma zasijali, in vam razkrili, kaj vam jemlje lesk.

Sijoči lasje
© Getty Images

S pravilno izbiro izdelkov za nego las bodo lasje brez leska ponovno zasijali

Večina žensk si želi svilnato mehkih, sijočih in voljnih las. Na žalost so to pogosto samo lepe želje. Lasje so velikokrat brez leska, slamnati in trmasti. To ne preseneča, če pomislimo na intenzivno sušenje las s sušilcem in naporno stilsko oblikovanje, ki lase izpostavlja velikemu stresu. Zato vam bomo glede sijaja vaših las v nadaljevanju zaupali nekaj dragocenih informacij, ki vam bodo pomagale, da bodo vaši lasje sijoči.

Večina žensk se ne zaveda, da preveč sredstev za nego las obremeni lase in jim vzame volumen. Lasje se povesijo in delujejo neurejeno. Zato morate za nego las kot tudi za stilsko oblikovanje uporabiti le majhno količino izdelkov. Zadošča že količina v velikosti lešnika ali oreha. V času umivanja las mora biti voda vedno prijetno topla, saj vroča voda lase preveč obremeni in jim odvzame lesk. Po umivanju las so ti še posebno občutljivi. Zato je treba lase previdno osušiti. Izogibajte se močnemu drgnjenju in ne češite mokrih las. Lasje se lahko v tem primeru celo strgajo. Svetujemo vam, da za česanje mokrih las uporabite glavnik z velikimi zobci in lase počešete pod prho. Lase nato osušite z debelo okroglo krtačo – najbolje z naravnimi ščetinami. Pazite na smer, češite od lasišča v smeri proti lasnim konicam. Tako bodo lasje dobili lesk, povrhnjica las pa se ne bo poškodovala. Za sijoč videz vaših las je zelo pomembna ustrezna prehrana. Na jedilniku ne bi smeli manjkati izdelki iz žit, uživajte ribe, breskve, špinačo, korenček in papriko, ki vsebujejo veliko vitaminov C, E ali A. To bo vaše lase okrepilo in zaščitilo.

V veliko pomoč za vsakdanjo obremenitev vaših las bodo tudi posebni preparati za visok sijaj. Izdelki za nego las morajo biti izbrani za vaš tip las, stanje in barvo las ter medsebojno usklajeni. Takšna skrbna izbira vam bo zagotovila najboljšo nego za zdrave lase. Brez dvoma imajo visok sijaj samo zdravi lasje. To je temeljna osnova za ultimativni sijaj.

Odkrijte: Poškodovani lasje