curly-hair
Nega las | Neukročeni lasje

Ravnanje preveč nakodranih las

Svoje kodraste lase bi želeli zravnati? Priznamo, to je precej naporno. Toda s pravilno tehniko in z linijo izdelkov za ravnanje neukrotljivih las vam bo to odlično uspelo. Zaupali vam bomo, kako boste divjo kodrasto pričesko z minimalnim trudom spremenili v pričesko, ki vam jo bodo zavidali vsi.

Posebna nega za kodraste lase

Kodrasti lasje so pogosto zelo izsušeni. Za razliko od ravnih las so zelo hvaležni za kakršnokoli nego, ne da bi pri tem postali slamnati. Lase razvajajte s posebno linijo za ravnanje neukrotljivih las. Kodraste lase boste odlično zgladili in jim podelili veliko sijaja. Pomembno je, da po vsakem umivanju las uporabite balzam. Če se vam zjutraj mudi, bo za vas idealna izbira sprej za lase brez izpiranja. Enkrat tedensko lasem privoščite hranljivo masko.

Zanimive stilske rešitve za kodraste lase

Za ravnanje kodrastih las boste potrebovali kvalitetne pripomočke. Idealne so debele okrogle krtače, še bolj priporočljive pa so ježkaste navijalke ali navijalke za vroče navijanje las. Predhodno na lase nanesite negovalno sredstvo brez izpiranja, zato da boste lase lažje oblikovali. Nato jih osušite do suhega in pri tem uporabite nastavek na sušilcu za lase. Potem lase zgladite z okroglo krtačo ali jih navijte na navijalke. Pustite, da se dobro osušijo, snemite navijalke ali krtačo in previdno prečešite z glavnikom z velikimi zobci.

Obvladovanje kodrastih las

Če so vaši lasje tako nakodrani kot pri Brazilkah, boste za ravnanje las potrebovali pravi likalnik. Malo za šalo, takšne radikalne metode za glajenje kodrastih las vam nikakor ne priporočamo, saj bi lase s tem nepopravljivo poškodovali. Po drugi strani pa so moderni likalniki za lase veliko prijaznejši, saj imajo keramične ploščice, ki vročino enakomerno porazdelijo. Če imajo poleg tega še ionsko tehnologijo, se lasje zravnajo hitreje in dobijo dodaten lesk. Zelo pomembno je, da pred ravnanjem neukrotljivih las obvezno uporabite sprej za zaščito pred vročino ali balzam za ravnanje las. Tako boste lase zaščitili s tankim zaščitnim filmom in poskrbeli, da vročina ne bo povzročila prevelike škode. Iz ljubezni do las likalnika za lase ne uporabljajte vsak dan.

Discover: Neukročeni lasje