hairstyles-with-receding-hairline
Nega las | Moški

Stilski nasveti za moške, ki trpijo zaradi plešavosti

Moški se tudi v mladostnem obdobju pogosto spopadajo s problemom izpadanja las, za katerega so značilni močno stanjšani lasje, pleša na sencih in visoko čelo. K sreči obstaja nekaj zelo koristnih in uporabnih nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč. Pri visokem čelu je preprosto treba izbrati najbolj primerno pričesko, ki bo pozornost preusmerila drugam. V galeriji vam predstavljamo zvezdnike, ki so se z lepotnim problemom učinkovito spopadli. Zakaj se ne bi tudi vi?

Problem plešavosti je genetsko pogojen in veliko bolj razširjen, kot bi lahko sklepali na prvi pogled. Izguba las se pogosto pojavi že v mladostnem obdobju in ne šele v pozni starosti, kot bi morda pričakovali. K sreči obstaja veliko koristnih stilskih rešitev, ki so lahko pri tej težavi v veliko pomoč. Vse, kar morate narediti v tem primeru, je, da izberete pravo pričesko, ki vam bo najbolje pristajala.

Moški s plešo: Rešitev so kratke pričeske

Pričeske za moške s plešo
© Getty Images

Jason Statham in Jude Law dokazujeta, da je lahko moški s plešo zelo zapeljiv in šarmanten

Za učinkovito obvladovanje plešavosti obstaja veliko različnih pristopov. Poleg šampona proti izpadanju las je zelo primerna kratka pričeska, ki vam bo odlično pristajala. Angleški igralec Jason Statham, ki je najbolj znan po spektakularnih akcijskih filmih, dokazuje, da pleša v življenju ne predstavlja prav nobene ovire. Prav nasprotno! S tem problemom se sooča tudi uspešni igralec Jude Law, ki si je omislil trendovsko kratko pričesko. Če se ozremo na njuno uspešno kariero, lahko upravičeno trdimo, da plešavost nikakor ne vpliva na samozavest in uspeh.

Popolne pričeske za moške s plešo na sencih

Pričeske za moške s plešo
© Getty Images

Justin Theroux in oskarjevec Daniel Day-Lewis sta izbrala pričesko, ki s stilskimi elementi uspešno odvrača pozornost od pleše na sencih

Če se soočate s problemom pleše na sencih, imate še drugo opcijo, ki jo lahko preizkusite. V mislih imamo srednje dolgo pričesko, ki bo čudovito preusmerila pozornost. Na voljo imate kar nekaj stilskih možnosti. Odličen vzgled nam ponuja Justin Theroux, ki je frufru počesal na čelo in lase utrdil gelom. Zelo zanimiva in kreativna preča popestri videz in vlije samozavest. Druga možnost je, da lase poudarite z voskom. Tudi z Oskarjem nagrajeni filmski igralec Daniel Day-Lewis je s svojo pričesko lepo zakril plešo na sencih.

Zanimive dolge pričeske za moške s plešo

Pričeske za moške s plešo
© Getty Images

Glasbenik Gavin Rossdale in filmski igralec Stephen Dorff imata dolge lase, ki lepo preusmerijo pozornost. Pleše tako zagotovo nihče ne bo opazil

Če obožujete dolge lase in se obenem soočate s problemom plešavosti, vam priporočamo pričesko, kakršno ima Gavin Rossdale. Daljše lase preprosto povežite v povsem navaden čop, ki naj bo umeščen bolj nizko na zatilju. Tako boste vso pozornost učinkovito preusmerili na obraz. Če vam takšen rokovsko obarvan stil ni všeč, si lahko omislite tudi nekoliko bolj razkuštrano različico, kot lahko vidimo pri Stephenu Dorffu. Za večje razkošje las uporabite puder za večji volumen.

Discover: Moški