which-haircare-needs-man
Nega las | Moški

Za moške: Kaj potrebujejo lasje pri moškem?

Bodisi povsem kratko postriženi lasje ali dolgi lasje, ki so trenutno zelo v modi – v vsakem primeru je najbolj pomemben negovan videz, ki se začne s pričesko. V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj je pomembno za lase pri moških, kakšni izdelki za nego so na voljo in kako jih pravilno uporabljati. Samo najboljše za moškega! Vse nasvete in trike lahko najdete v nadaljevanju.   

Moški so načeloma zelo pragmatični, kar velja tudi pri negi las. Načeloma se ravnajo po načelu: Čim hitreje, tem bolje. Osnovni moto se glasi: Katerikoli šampon ali izdelek, ki združuje vse v enem, in to je to! Toda če bi moški vedeli, kaj vse lahko s pravilno nego naredijo iz svojih las, in da to ne zahteva kakšnega posebnega napora in truda, obenem pa je učinek toliko večji. Zato bomo vnesli luč v temo in vas popeljali v svet različnih izdelkov za nego las.  

Napotki za nego las

Povsem sploščeni lasje, prhljaj, mastni lasje: Na trgovskih policah lahko najdete ustrezen izdelek za sleherni problem z lasmi. V nadaljevanju vam predstavljamo majhen izbor najpomembnejših, ki bodo moškim v pomoč pri orientaciji in pravilni izbiri.  

Šampon    

Kaj je najbolj pomembno pri izbiri pravilnega šampona? 


Naš nasvet: Za trenutek pomislite, kakšne so vaše navade, nato pa se odločite.

Ali lase umivate vsakodnevno, na dva dni ali včasih celo večkrat na dan? Uporabljate stilske izdelke ali ne? So vaši lasje slamnati, si želite, da bi jih samo umili in nič drugega? Vse to je pomembno pri izbiri optimalnega šampona.

Če so vaši lasje mastni, potem jih želite umiti najmanj enkrat na dan, saj se želite počutiti dobro v svoji koži. Naše priporočilo: Uporabite nežen šampon, ki je primeren za mastne lase ali za lase, ki so k temu nagnjeni. Poseben nasvet: Uporabite gel za stilsko oblikovanje. Tako boste ustvarili volumen na lasišču, lasje pa se ne bodo tako hitro zmastili. Poleg tega z rokami ne posegajte prepogosto v lase, saj jih s tem dodatno obremenite.

Če redno uporabljate izdelke za stilsko oblikovanje, morate zvečer obvezno odstraniti vosek in druge ostanke. Priporočamo vam blag šampon, ki je namenjen za dnevno umivanje las.

Če so vaši lasje sploščeni, brez iskrice življenja in energije, lahko uporabite šampon s kofeinom, ki spodbuja prekrvavitev in zagotavlja, da lasne korenine dobijo dovolj hranilnih učinkovin.

Se spopadate s problemom suhe kože in prhljajem, ki odstopa od lasišča? Prhljaj je zelo neprijeten in nam lahko povsem pokvari dan. S posebnimi šamponi lahko temu hitro in učinkovito naredite konec. Kvasovko, ki je glavni krivec za pojav prhljaja, lahko učinkovito ukrotite s cinkovim piritionom.

Če nimate veliko časa, lahko uporabite šampon 2v1. Najljubši izdelek za tiste, ki se jim mudi in nimajo veliko časa, zagotavlja čistilni učinek in nego pri enem samem umivanju. Odlična rešitev za moške.    

Regenerator

Menite, da je dovolj, če uporabite samo šampon? V tem primeru vas moramo razočarati. Osnovna formula za nego las vključuje tudi regenerator. Po umivanju s šamponom, bodisi vsakodnevnem ali tudi ne, vselej uporabite regenerator. Deluje kot zaščitni plašč, ki zgladi hrapavo luskasto povrhnjico in jo obda s finim, tankim filmom. Tako lahko lase lepše prečešete in jih stilsko oblikujete, poleg tega ne boste imeli težav z neposlušnimi drobnimi laski, ki bežijo na vse strani.  

Tretmaji za lase pri moškem (za dolge lase)

Program za razvajanje se nadaljuje. Enkrat tedensko si privoščite dodatno nego z intenzivnimi hranilnimi učinkovinami. V vmesnem času si lahko privoščite masko za lase ali tretma z 2-minutnim delovanjem, ki se po določenem času izpere. Če imate močno poškodovane lase, vam svetujemo izdelke za globinsko nego. Vam primanjkuje časa? Ni problema! Sodobni tretmaji se odlikujejo po zelo kratkem času delovanja – od 1 do 5 minut delovanja.

Tonik za lase

Si želite večji volumen? Preizkusite tonik, ki je največkrat narejen iz tekočih rastlinskih izvlečkov, lase obnavlja od korenov do konic in spodbuja prekrvavitev. Rezultat: Vitalno lasišče in močni, zdravi lasje z visokim leskom. Kaj bi si lahko moški še želel?


Nasveti za nego

  • Tudi najboljši izdelek vam ne more pomagati, če ga izperete že po nekaj sekundah. Čudežna beseda se glasi: Ustrezen čas delovanja: Privoščite si nežno masažo lasišča in izdelek lepo vtrite. Lahko ste tudi bolj praktični: V vmesnem času si preprosto umijte zobe, tako vam bo čas minil zelo hitro.
  • Šampon, regenerator ali tretma za nego las (z izjemo izdelkov brez izpiranja): Temeljito izperite! Ostanki namreč lase po nepotrebnem obremenijo, posledica so slamnati lasje, ki ne delujejo negovano.