care-tips-for-men-with-curly-hair
Nega las | Moški

Kako lahko moški obvladajo kodraste lase

Kodri v laseh? Čudovito! Z našimi nasveti za nego in koristnimi napotki bodo kodri postali vaša zaščitna znamka – pri kratkih ali dolgih laseh. Začudeni boste, ko boste ugotovili, kaj vse lahko dosežete s pravilnim umivanjem in sušenjem las. V nadaljevanju bomo zaupali, kaj morate narediti, da bodo kodri na svojem mestu.

Vse o kodrih … Lahko so izrazito poudarjeni ali zgolj rahlo valoviti in komaj opazni. Dejstvo je, da so kodrasti lasje trenutno zelo zelo priljubljeni in povsem v modi. Če so vaši lasje že po naravi kodrasti, ste zagotovo med srečneži. Toda ob tem moramo povedati, da kodri pridejo do izraza samo, če so negovani. In tukaj vam lahko pomagamo s koristnimi nasveti in triki. Tako bo zagotovo vse na svojem mestu. Kaj še čakate? 

Umivanje kodrastih las pri moških

Pri umivanju las pod prho pazite na to, da kodrastih las ne boste preveč močno ali predolgo gnetli. Šampon nežno vtrite v lasišče. Pena pri izpiranju očisti tudi preostalo dolžino las oziroma konice. Da bi preprečili nastanek vozličkov v vaših kodrih, morate uporabiti regenerator (šampon odpre luskasto povrhnjico, medtem ko regenerator povrhnjico ponovno zapre oziroma zgladi). Po umivanju si lahko omislite dodatno nego konic. Na voljo so posebni izdelki, ki preprečujejo nastanek razcepljenih konic. Tako bodo vaši kodri imeli čudovito obliko, lasje pa bodo zdravi in sijoči. Izberite šampone, ki obnavljajo in krepijo lasno strukturo ter lasem obenem povrnejo naravno vlago. Izbira takšnih šamponov in regeneratorjev je pomembna, saj imajo kodrasti lasje zaradi svoje oblike bolj grobo strukturo. 

Da se kodri po umivanju ne skuštrajo preveč, jih nikar ne drgnite, temveč jih nežno popivnajte z brisačo. Lahko uporabite glavnik z velikimi zobci, tako jih boste zlahka razčesali. Kodri pa bodo imeli lepo obliko. Sušenje? Samo takrat, ko nimate časa. Najboljše je, da lase osušite na zraku. Priporočamo vam, da uporabite bučko (nastavek na sušilniku), ki ustvari učinek tako imenovane zračne prhe za lase, kar običajno največkrat uporabljajo ženske. S tem boste dosegli najboljše rezultate pri sušenju. 

Najboljše pričeske za kodraste lase

Pflegetipps für Männer mit lockigem Haar
© Getty Images

Povsem ležerno: Kratka pričeska s kodrastimi lasmi na zgornjem delu lasišča (blagovna znamka Bottega Veneta)

Prednost kodrastih las: Ko je govora o različnih možnostih, imajo moški s kodrastimi lasmi prednost. Lahko izbirajo med različnimi stili. Če si na primer zaželijo nekaj novega, nekaj drugačnega, lahko lase preprosto postrižejo na nekaj milimetrov in si omislijo popolnoma drugačno podobo. Druga alternativa je tako imenovani undercut: moderna pričeska, pri kateri so kratko postriženi samo spodnji lasje. Je zelo stilska, praktična, obenem pa zaradi daljših zgornjih las še vedno ostaja zvesta kodrom. Želite imeti daljše kodraste lase? Potem lahko ostanete pri stopničkah, ki delujejo lahkotno, negovano in moderno. 

Stilsko oblikovanje kodrov pri moških

Povsem enostavno in nadvse preprosto: Če želite, da imajo vaši kodri elastičnost in izžarevajo živahno razigranost, preprosto uporabite peno za stilsko oblikovanje in jo nanesite na še vlažne lase. Lahko si omislite tudi čop ali pa trendovsko figo. Možnosti je veliko, vse od delne do visokospete fige. Zagotavljamo vam, da boste v središču pozornosti. Če želite ustvariti povsem drugačen videz, si lahko omislite sleek-look. V tem primeru se lasje zgladijo z gelom, tako da se tesno prilegajo lasišču. Takšna pričeska je še posebno priljubljena pri zvezdnikih, lahko pa jo opazimo tudi v vsakdanjem življenju, ne zgolj na svečanih podelitvah. Kodri? Vsekakor! 

Odkrijte: Moški