first-aid-for-fine-hair
Nega las | Fini lasje

Prva pomoč za tanke lase

Si močno želite razkošnih in močnih las? Nikar ne obupajte, tudi s tankimi lasmi lahko pustite globok vtis. Z našimi nasveti boste kmalu obvladali vse trike za bolj močne lase – bodisi z obliko pričeske ali pravilno nego bodisi s stilskim oblikovanjem. Zaupali vam bomo, kako lahko okrepite tanke lase ali si z različnimi tehnikami stilskega oblikovanja optično pričarate dodaten volumen.

Tanki lasje so videti, kot da jih je zelo malo, v resnici pa so velikokrat zelo številčni. Kot celota morda ne delujejo posebno razkošno in polno, saj imajo nekoliko tanjšo strukturo. Premer lasu običajno znaša med 0,05 in 0,07 mm, medtem ko imajo tanki lasje premer največ 0,04 mm. V čopu to dejstvo vsekakor poskrbi za bistveno razliko. Kako močni bodo naši lasje, je določeno že v genski zasnovi, zato nam je to položeno tako rekoč v zibelko. Z osnovno strukturo se moramo zato sprijazniti, vendar pa lahko s pravimi triki naredimo največ iz navidezne pomanjkljivosti in si pričaramo dodatni volumen.

Velika moč! Ali ste vedeli, kaj vse zmorejo tanki lasje?

 

Fini lasje …

… se hitreje osušijo

… so po naravi bolj mehki in voljni 

… negujemo jih veliko lažje, kot bi morda mislili

... so lahki, zato jih je prijetno nositi

... so zelo primerni za kratko pričesko (brez učinka čelade)

... ni jih treba dodatno krotiti pred stilskim oblikovanjem (na primer pri spletanju kit)

Zveni dobro, mar ne? In poleg tega tudi ni težko ustvariti dodatni volumen, če si to občasno zaželite. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za čudovito razkošje tankih las.

Prva pomoč za tanke lase: Izbira prave pričeske

Za nežno strukturo las je zelo primerna pričeska v stilu blunt-cut, ki je trenutno zelo moderna. Za to pričesko je značilna enakomerna dolžina. Konice so postriženo topo, zaradi česar lasje delujejo nekoliko močnejše in imajo zato optično večji volumen. Glede dolžine vam priporočamo zlato sredino. Srednja dolžina namreč ni samo supermoderna, temveč ustvari tudi dodatno elastičnost, saj se lasje zaradi manjše teže ne povesijo tako hitro. 

Če želite ustvariti večji volumen, lahko tako imenovane oporne lase nekolike postrižete. Pri tem se posamezni segmenti, ki so pod zgornjimi lasmi, skrajšajo s posebno tehniko striženja. Krajše postriženi lasje dajejo oporo daljšim lasem in tako poskrbijo za dodatno obstojnost.

In ko že greste k frizerju, premislite, ali morda ne bi preizkusili nove barve? S posebnimi tehnikami barvanja si lahko namreč optično pričarate izrazitejši volumen. Pri tehniki balayage se tako s čopičem ustvarijo svetlejši in temnejši barvni prameni na laseh. Kontrastni preplet ustvari občutek dodatne globine, zaradi česar pričeska deluje bolj razkošno. 

Če se odločite za povsem nov barvni odtenek, bo najboljša rešitev barvni preliv. Ker se dodani barvni pigmenti odlagajo na zunanji površini lasne strukture, boste s to metodo ustvarili večji premer, lasje pa bodo videti bolj gosti. 

Prva pomoč za tanke lase: Nega

Več je bolje? Nikakor ne! Če želite tanke lase okrepiti, ne potrebujete več preparatov, temveč zgolj pravo izbiro. Zato je najpomembnejši občutek za pravo mero. Pomembno je, da lasje ostanejo neobremenjeni in da se ne povesijo ter s tem izgubijo iskrico življenja. Izberite izdelke za umivanje in nego, ki so dobro vodotopni in jih lahko preprosto izperete. Na voljo so tudi posebne serije negovalnih izdelkov, ki so zasnovane za specifične potrebe tankih las, saj jim povrnejo življenjsko moč in volumen. Vsebujejo polimere, ki obdajo vsak posamezni las in na ta način lase zgostijo. Primerni so tudi šamponi s kolagenskim kompleksom. Lase privzdignejo pri lasišču in s tem ustvarijo večji volumen.

Prva pomoč za tanke lase: Stilsko oblikovanje pričeske

Pena za stilsko oblikovanje naj postane vaš največji zaveznik pri oblikovanju pričesk. Nežno, a čudežno sredstvo vam bo namreč v pomoč pri doseganju čudovitih rezultatov, ne da bi lase obtežili. Tako bodo lasje bolj polni, imeli pa bodo tudi bolj oprijemljivo strukturo in večji volumen. Posledično se bo pričeska obdržala dlje časa. Peno nanesite na lase, ki ste jih predhodno umili in osušili z brisačo, nato pa jih z okroglo krtačo osušite do suhega. Če želite, da bo vse še hitreje, jih lahko nekoliko natupirate (tupirajte v nasprotni smeri rasti). To je še posebno dobrodošlo pri visoko spetih pričeskah ali pri čopu. Lahko uporabite tudi puder za večji volumen, ki bo poskrbel za takojšnji push-up učinek. 

Sušilnik lahko vsakodnevno uporabite tudi kot sredstvo za ustvarjanje dodatnega volumna: Glavo v tem primeru nekoliko nagnite na stran in topel zrak usmerite proti lasišču. Na ta način boste poudarili volumen, ki se bo obdržal dlje časa. Vašim lasem od časa do časa namenite majhno spremembo in prestavite prečo z leve strani na desno ali obratno. Tako boste korene las razbremenili, lasje pa bodo delovali sveže in močno!

Odkrijte: Fini lasje

Sorodni članki