Man with natural curls
Najlepši izbor | Vodniki

Nega naravnih kodrov pri moških

#createyourstyle: Schwarzkopf v svoji novi kampanji v ospredje postavlja osebnost in samozavest ter vas spodbuja, da preizkusite nove pričeske. Pozabite na kratke lase – trenutno so zelo moderni dolgi kodri. Kakšni pa so kodri pri moških? Dolgi in navihani? Predvsem nadvse stilski! V nadaljevanju vam bomo povedali, kako oblikovati urejeno kodrasto pričesko brez razmršenih las.

Nega in stilsko oblikovanje kodrastih las

Kodrasti lasje so nagnjeni k temu, da se izsušijo. Razlog je v tem, da se ne prilegajo lasišču v tolikšni meri kot ravni lasje, zato dobijo manj maščobe (sebum). Da bi preprečili pojav krhkih in izsušenih las, vam svetujemo, da dvakrat tedensko uporabite negovalno masko (nekateri izdelki potrebujejo za svoj čudežni učinek samo dobro minuto), poleg tega uporabljajte šampon in regenerator za hidratacijo.

 

V poučnem videoposnetku nam po George pokazal trik za oblikovanje elegantnih kodrov, ki jih lahko ustvarite po umivanju las:

Maneken George - kodrasti lasje

Videoposnetek z navodili, ki jih predstavlja George, dokazujejo: Kodri so lahko čudoviti, ne izsušeni in ne skuštrani.

Postopno stilsko oblikovanje kodrastih las:

  1. Lase umijte in jih nežno obrišite z brisačo, nato pa jih previdno razčešite. Uporabite glavnik s širokimi zobci. 
  2. Izberite balzam za kodre in lase nežno pregnetite s prsti. Če želite ustvariti skuštran stil, lase osušite tako, da jih vržete preko glave.
  3. Uporabite pasto z matiranim učinkom. Majhno količino paste porazdelite med prsti in pregnetite lase. Nanesite samo na preostali dolžini, ne pa tudi na lasišču, da preprečite masten videz.
  4. Pričesko utrdite z lakom za lase – in že ste urejeni.

 

Nasvet: Ni potrebe, da bi lase umivali vsak dan, zadošča vsak drugi dan. Prepogosto umivanje namreč kodre lahko izsuši. Idealna izbira za vmesno osvežitev so posebni spreji, ki so zasnovani za tak tip las. V tem primeru glavo sklonite in popršite po preostali dolžini, ne pa tudi po lasišču, rahlo pregnetite s prsti – in že ste gotovi.

 

Pravilna izbira pričeske za moške s kodri

Kratki kodri

Kratki kodri lepo pridejo do izraza tudi pri moških!

Pravilna izbira pričeske je tista, ki v največji meri poskrbi, da kodrasti lasje pridejo lepo do izraza, saj zagotavlja, da je vse na svojem mestu in da lasje lepo padajo. Če imate tanke lase, vam priporočamo dolžino največ do ramen. Moški z gostejšimi lasmi si lahko privoščijo tudi daljše kodre.
Idealne so tudi stopničke, ki dodatno poudarijo kodre, ki so v tem primeru videti bolj polni in razkošni. Svetujemo vam, da stopničke niso preveč izrazite, da lasje ne bodo preveč stanjšani.

 

Pričeske s frufrujem v kombinaciji s kodrasto strukturo so nadvse elegantne, kot lahko vidite tudi v videoposnetku z navodili za oblikovanje. Pri tem je najbolj pomembna dolžina frufruja. Ta mora segati vse do obrvi. Nasvet: Da boste preprečili prekratek frufru, vam svetujemo, da lase strižete, ko so suhi.
 

Odkrijte: