color_expert_creme_home_stage_technology_2560x963
Blagovne znamke | Barva las | Color Expert

Skrivnost, ki se skriva v OMEGAPLEX® tehnologiji

Revolucionarni trend OMEGAPLEX® zdaj iz profesionalnih frizerskih salonov prihaja k vam domov. Toda, kaj je esenca inovativne OMEGAPLEX® tehnologije? V nadaljevanju bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam podrobno predstavili inovativno rešitev.

OMEGAPLEX® združuje barve za lase in nego

V zadnjih letih so poškodovani lasje v središču raziskav. Strokovnjaki z vsega sveta so preučevali različne poškodbe lasnih vlaken v povezavi z mikrovezmi, ki lasem dajejo moč in strukturo. Pri barvanju in posvetljevanju te vezi pogosto oslabijo ali pa se celo prelomijo.

Ugotovljene so bile 4 glavne vrste poškodb:

 • Lomljivi lasje
  Poškodovani lasje so pogosto nagnjeni k lomljivosti, zato se pri česanju pogosto odlomijo.
 • Krhki lasje
  Ponovljeni testi razteznosti so pokazali, da so krhki lasje sčasoma čedalje manj odporni in trpežni.
 • Porozni lasje
  Poškodbe na laseh se lahko določijo na podlagi tako imenovane poroznosti. Rezultati raziskav kažejo, da so porozni lasje zelo nagnjeni k poškodbam.
 • Hrapavi lasje
  Zunanja luskasta povrhnjica, tako imenovana kutikula, je pri poškodovanih laseh pogosto hrapava in suha, zato so takšni lasje velikokrat naelektreni.
   

Raziskave so pokazale, da so takšne poškodbe pogosto posledica barvanja in posvetljevanja.


*Vir: 2010 Japanese Dermatological Association, 2008 Journal of Cosmetic Science, Handbook of Cosmetic Science and Technology 2014.

Mikrovezi znotraj lasne strukture: skrivnost močnih las

Mikrovezi povezujejo vlakna v vsakem posameznem lasu. Te vezi delujejo kot mostovi med vlakni in dajejo Vašim lasem moč ter strukturo.

 

Med barvanjem ali posvetljevanjem se lahko mikrovezi poškodujejo ali celo prelomijo. Notranja struktura v tem primeru ni več dovolj stabilna. S tem Vaši lasje izgubljajo moč in odpornost ter tako postajajo bolj dovzetni za lomljenje. Po izpiranju se lasje ponovno zaprejo, ampak poškodbe v notranjosti pa ostanejo. 

To je čudež – s tehnološkega vidika

OMEGAPLEX® tehnologija proti lomljenju las je inovativna rešitev za zaščito las med barvanjem. Color Expert je prva barva za lase za domačo uporabo z OMEGAPLEX® tehnologijo. Preverite revolucijo barv za lase v vašem domu.

 

Vsako pakiranje Color Expert barve za lase vsebuje tri inovativne elemente za tri korake delovanja OMEGAPLEX tehnologije:

 

1.ZAŠČITA

Prvi korak je serum proti lomljenju las. Doda se mešanici za barvanje in ščiti notranje mikrovezi med barvanjem.

 

2. UTRJEVANJE BARVE

Takoj po zaključku barvanja se nanese na lase. Obnavlja vlakna v lasni strukturi in utrdi barvo v njem.

 

3. OSVEŽITEV

Tri tedne po barvanju sledi še zadnji korak za obnovo poškodovanih lasnih vezi med vlakni in izjemno kakovost Vaših las.