chocolate-brown-hair
Barva las | Trendovska rjava barva

Čokoladno rjava barva las

Zelo slastna in nizkokalorična: Čokolado lahko zdaj nosite tudi v laseh, pri čemer imamo v mislih sladko čokoladno rjavo barvo las. Čudoviti 'chocolate chic' je bolj priljubljen kot kadarkoli, na voljo pa je v številnih slastnih in čutnih odtenkih. V nadaljevanju vam bomo zaupali, s kakšnimi pričeskami in kakšnim make-upom bo takšna barva las še posebno zanimiva.

Tako nežna in subtilna! Nova trendovska barva svoj navdih črpa iz žlahtnih vrst temnejše čokolade in je povsem po našem okusu: temna in elegantna. Preseneča s svojo očarljivo noto, ki se ji ne moremo upreti ali umakniti pogleda z nje, saj nas povsem zasvoji. Tako kot pri čokoladi, ki se odlikuje po različnih deležih kakava (vse od grenke, rahlo grenke do pol grenke), se tudi barvni trend čokoladnih odtenkov razlikuje po različnih niansah temno rjave (vse od izrazite temne do temnejše rjave in zelo temne). V nadaljevanju vam predstavljamo rjavo barvo z raznolikimi čokoladnimi aspekti:

Zelo temna čokolada

Zelo temna čokolada
© Getty Images

Za sladkosnede: Pri blagovni znamki Chloé smo opazili kratko kodrasto pričesko z barvnim odtenkom temne čokolade

Zelo temna čokolada se odlikuje po visokem deležu kakava (vsebuje 70 odstotkov kakava ali več). Prav zato ne preseneča izrazita temna barva, kar velja tudi za barvni odtenek za lase, saj jo skorajda ne moremo ločiti od črne. Razliko lahko prepoznamo šele od blizu.

Oblikovanje pričeske: Kratka pričeska s čudovitimi kodri, kot lahko vidimo pri manekenki Ari Westphal (na sliki), je v kombinaciji s temnejšim čokoladnim odtenkom osupljiva in vnaša zanimivo svežino. Še posebno lepo pride do izraza v skuštranem videzu.

Nasvet za make-up: Poudarite oči! Kratka pričeska z odtenkom čokoladno rjave ponuja odličen okvir za zapeljive mačje oči ali poudarjene obrvi. Če želite, si lahko omislite izrazito rdečo barvo na ustnicah, ki zaokroži popolno podobo. Kontrast med živo rdečo barvo na ustnicah in intenziven čokoladni odtenek poskrbita za ultimativni učinek presenečenja.

Temna čokolada

Temna čokolada
© Getty Images

Chloé obožuje temno čokolado, tokrat v nekoliko drugačnem barvnem odtenku

Temna čokolada vsebuje približno 55 odstotkov kakava, kar je nekoliko manj kot pri intenzivni temno rjavi čokoladi. To velja tudi za rjavi barvni odtenek, ki je za malenkost svetlejši. Opisali bi ga lahko kot čokoladno simfonijo z nežnim žametnim dotikom. Barva, ki deluje nadvse zapeljivo in privlačno!

Oblikovanje pričeske: V tem primeru si lahko omislite nežne kodre v skuštranem videzu, ki v simfonijo rjavih odtenkov vnašajo čudovito razgibanost. Zaradi kodraste strukture se svetloba lomi na različnih mestih, kar optično nekoliko posvetli temnejši odtenek rjave.

Nasveti za make-up: Izberite 'sladke' barve. Lahko si omislite dekliško podobo, ki bo v kombinaciji s temno čokolado delovala mladostno in sveže, obenem pa boste poudarili svojo polt. Lepo vam bodo pristajali odtenki rožnate, ki z izrazito rjavo barvo las pridejo še posebno lepo do izraza in so za ljubitelje temne čokolade kot ustvarjeni.

Svetlejša temna čokolada

Svetlejša temna čokolada
© Getty Images

Modna oblikovalka Judy Wu je predstavila pričesko z visoko figo v svetlejšem odtenku čokoladno rjave

Pri pol grenki temni čokoladi sta kakav in sladkor uravnotežena, zato se zelo sladka čokolada največkrat uporablja za okrasitev peciva in tort, najdemo pa jo tudi pri pralinah. S takšno barvo lahko 'dekorirate' tudi lase. Deluje toplo, bleščeče in je zelo intenzivna. Nekoliko svetlejši čokoladni odtenek je odlična in uravnotežena kombinacija.

Oblikovanje pričeske: Barvni odtenek bo lepo prišel do izraza pri navihani visoki figi, kot smo videli pri blagovni znamki Judy Wu (na sliki). Genialen stranski učinek: Pričeska odkrije obraz, zato prelepe obrazne poteze pridejo še posebno lepo do izraza.

Nasveti za make-up: Bodite subtilni! Lička lahko poudarite z nežnimi odtenki breskove. Za podlago lahko uporabite svetlejši bronzer, nato pa celotno podobo dopolnite s svetlikajočim se rožnatim senčilom za lička.