Ženska s kostanjevo rjavo barvo las v stilu ombré
Barva las | Rjavi lasje

Trendovska kostanjevo rjava v stilu ombré: Rjavi lasje še nikoli niso bili tako čudoviti

Poznamo veliko različnih odtenkov rjave, vendar trenutno prevladujejo rjave barve v kombinaciji z rdečimi odtenki. Trendovska barva letošnje pomladi se imenuje kostanjevo rjava v stilu ombré, za katero je značilno prehajanje med različnim odtenki. Prav zato deluje zelo naravno in nadvse elegantno.

Pri tehniki ombré se ustvari izjemno nežno prehajanje med različnimi barvami, in sicer od temnejših do svetlejših odtenkov. Za razliko od tehnik, kot je na primer painting, pri stilu ombré poudarek ni na kontrastu, temveč na nežnem in harmoničnem prehajanju.

Rezultat je čudovita tranzicija med različnimi barvami, lasje pa so videti, kot bi jih poljubilo sonce. Letošnjo pomlad se ombré predstavlja v sveži podobi, saj smo kostanjevo rjavi dodali rdeče odtenke. Kombinacija temnejše rjave s svetlejšimi rdečimi prameni na preostali dolžini las deluje izjemno sveže in moderno. Dovolj dober razlog, da novi trendovski barvi posvetimo pozornost in si jo natančneje ogledamo. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko ustvarite ta barvni trend in kakšna je pravilna nega. Poleg tega vam bomo predstavili najlepše stilske pričeske, ki bodo vašo novo barvo prikazale v najlepši luči.

Rdeča barva v kombinaciji z rjavo – Kako ustvariti kostanjevo rjavo v stilu ombré

Ženska s kostanjevo rjavo barvo las v stilu ombré in z uličnim stilom

Eleganten ulični videz spuščenih las s kostanjevo rjavo barvo in stilom ombré

Izhodiščna barva pri tem stilu je, kot pove že samo ime, kostanjevo rjava. Ta razkošen temnejši odtenek že v osnovi vsebuje rahel pridih bakrene. Kostanjevo rjava se nanese po celotnem zgornjem lasišču, medtem ko se lasje na preostali dolžini in konice ne pobarvajo. Odvisno od vaše naravne barve morate te segmente najprej posvetliti in nato pobarvati s svetlejšim rdečerjavim odtenkom, kot je na primer mahagoni. Da dosežete harmonično prehajanje, lahko rdeče pramene ustvarite tudi nekoliko višje, da bi tako pričarali nežen barvni prehod v stilu ombré (med rjavo osnovno barvo in rdečimi prameni), brez izrazitega kontrasta.

Kako ustvariti kostanjevo rjavo barvo v stilu ombré

Kombinacija rjave in rdeče barve v stilu ombré je pravzaprav odvisna od harmonične usklajenosti obeh barvnih odtenkov. Vsekakor se morate pri barvanju izogibati ostrim in izrazitim prehodom. Najlepše pride ta stil do izraza pri kodrih, ki jih lahko enostavno ustvarite s kodralnikom, z likalnikom za ravnanje ali s kleščami za kodranje las. Nežni valoviti lasje bodo lepo poudarili barvni kontrast in obenem poskrbeli za dodaten volumen.

 

Tudi lepo oblikovan čop lahko v kombinaciji z rdečimi prameni deluje nadvse čudovito. Lasje, ki so počesani tesno ob lasišču, imajo nežno rjavo barvo, medtem ko je čop z rdečimi prameni videti dovršeno in ekstravagantno. Takšen stil bo poskrbel, da bo celotna kreacija prava paša za oči.

 

Kostanjevo rjavo v stilu ombré lahko kombinirate tudi s pričesko v stilu sleek-look, s povsem zravnanimi in gladko počesanimi lasmi. Če boste svoje lase zravnali, je še toliko bolj pomembno, da je prehajanje med rjavo in rdečo barvo usklajeno in natančno.

portrait of handsome fashion stylish hipster businessman model dressed in elegant light blue suit in glasses isolated on white. Walking
Pričeska v stilu sleek-look s čudovitim bakrenim odtenkom na preostali dolžini las

Kostanjevo rjava v stilu ombré: Pravilna nega rdečerjavih las

Če se boste odločili za ta trendovski videz, morajo biti lasje ustrezno pripravljeni in pravilno negovani. Posvetljevanje in ponovno barvanje lase dodatno obremeni, zato je pravilna nega pred postopkom in po njem še toliko bolj pomembna. Regeneratorji in negovalne maske so ključnega pomena, saj obnovijo notranjost strukture in zgladijo poškodovano povrhnjico. Lasje so zato videti zdravi in sijoči.

 

Za dolgotrajno obstojnost poleg tega priporočamo uporabo posebnih linij za nego barvanih las. Šamponi in regeneratorji teh linij vsebujejo UV-zaščito, ki lase varuje pred zunanjimi vplivi, kar zagotavlja dolgotrajen in intenziven barvni rezultat.

 

Priporočljivi so tudi šamponi za rjave lase ali nežne začasne barve, ki se izperejo – te poskrbijo za osvežitev, vaši lasje pa bodo ponovno videti, kot bi bili pravkar pobarvani.