dark-brown-hair-with-highlights
Barva las | Rjavi lasje

Novi prameni za temno rjavo barvo las

Na obzorju lahko opazimo novo svetlobo. Rjavolaske so svojo čudovito temno rjavo barvo las pozlatile oziroma posvetlile s prefinjenimi barvnimi prameni, ki vnašajo subtilnost, svežino in poudarijo naraven videz. Novi trend vnaša zadržano in umirjeno prefinjenost. Brond in ombré? Predstavljamo vam novosti za rjavolaske: Spoznajte tehnike barvanja pramenov balayage, babylights in ecaille.


Iščete razsvetljenje? Vsekakor! Temno rjavi lasje bodo s komaj opaznimi in umirjenimi prameni zažareli v povsem drugačni luči. Posvetlitev vnaša svežino, bleščeč lesk in moderen, mladosten videz. In vse to brez radikalnih sprememb pričeske. Toda pri priljubljenih metodah barvanja se je vendarle nekaj spremenilo. Namesto običajnih pramenov, ki ustvarijo izrazit kontrast in potekajo povsem dosledno od lasišča do konic, novi trend v ospredje postavlja naraven videz. Zaželeni so subtilni, komaj opazni prepleti z nežnimi niansami in harmonični prehodi. V nadaljevanju vam bomo predstavili nove tehnike, ki bodo rjavolaskam zagotovo pričarale nasmeh na ustnicah. Predstavljamo tehnike balayage, babylights in ecaille.

Novi prameni za temno rjavo barvo las: Balayage

© Getty Images

Atraktivna kombinacija: Manekenka Courtney Sixx dokazuje, kako lepo balayage združuje dve različni barvi las

Izraz 'balayage' izvira iz francoske besede 'balayer', kar pomeni pometati, pleskati, tudi premazati s čopičem. Pri tej tehniki barvanja se svetli prameni v različnih intenzitetah nanašajo ročno, ne da bi lase predhodno razdelili na posamezne pramene. Učinek: V nasprotju s klasičnimi prameni, ki se ustvarijo s folijo, pri tej tehniki ni jasnih razmejitev. Prehodi so subtilni, kot bi se barve med seboj prelivale, rezultat pa so sanjsko lepi lasje s povsem naravnim videzom.

Čudovita podoba: Pri tej freestyle tehniki se barvanje prične ca. 10 cm pod temenom. Ciljni nanos barve omogoča optično dodajanje volumna, glede na želje in tip las pa lahko volumen na ta način tudi odvzamete. Rezultat je individualen barvni pečat z osebno noto. Dolžina in struktura las pri tem barvnem trendu ne igrata nobene vloge, s to tehniko lahko pozlatite katerokoli pričesko.  

Novi prameni za temno rjavo barvo las: Babylights

© Getty Images

Filmska igralka Lea Michele si je omislila minipramenčke v svojih rjavih laseh

Če želite ustvariti nekaj nežnih, komaj opaznih pramenov, da bi pričesko samo malce popestrili, si lahko omislite drobne pramenčke v stilu babylights. Svetujemo vam, da jih nanesete na sprednjem delu, tako da boste lepo poudarili obrazne poteze. Vaša polt bo ob tem delovala sveže in mladostno. Poleg tega bodo lasje imeli optično večjo globino in bodo delovali bolj polno. Za naraven videz lahko pri tej tehniki barvanja posamezne pramene posvetlite za en odtenek. Za minipramenčke morajo imeti lasje dolžino najmanj do ramen, tako bodo še lepše prišli do izraza, barvni spekter pa bo deloval bogato in živahno. 

Novi prameni za temno rjavo barvo las: Ecaille

© Getty Images

Filmska igralka Laura Marano se tudi v hladnem jesenskem obdobju ne želi odpovedati svetlobnim utrinkom. Njen žarek upanja se imenuje Ecaille!

Ecaille ne opisuje tehnike barvanja, v veliko večji meri je to nov barvni trend. V ospredju so mehki barvni prehodi, zato se posamezni prameni ročno nanesejo s čopičem. Razlika v primerjavi z drugimi tehnikami oblikovanja pramenov: Zagotovo široka barvna paleta, ki obsega vse – od lešnikove, karamelne do medeno blond. To je zapeljivo barvno kraljestvo, ki navdušuje s številnimi odtenki. Sinergija različnih barv ustvari elegantno simfonijo, ki deluje povsem ubrano in usklajeno. Stil, ki združuje nešteto nians, deluje kot naravna barva, zato odlično pristaja k vsem dolžinam.