makeup-for-redheads
Barva las | Rdeči lasje

Naši nasveti za make-up pri rdečelaskah

Ne glede na to, ali so vaši lasje bakreno rdeči ali v barvi mahagonija ali češnje, je rdeča barva las preprosto čudovita in vselej nekoliko ekstravagantna. Rdeči lasje vam bodo zagotovili izjemen, rahlo skrivnosten in vilinski nastop, kjerkoli se boste pojavili. Lahko pa vam podelijo tudi noto vznemirljivosti in samozavesti. Nega redečih las je zahtevna. Rdeči lasje pa zahtevajo tudi harmonično usklajen make-up. Zaupali vam bomo, kateri make-up je za rdečelaske najbolj primeren.

Naravne rdečelaske imajo načeloma zelo svetlo polt. Če je vaša polt popolna, ne potrebujete podlage v stilu crème foundation, v tem primeru bo zadoščal puder. Če je vaša koža nečista in rahlo pordela, vam priporočamo osnovo s srednje močno stopnjo prekrivanja.

Izogibajte se toniranim kremam in namesto tega raje uporabite ustrezno podlago, ki se ujema z vašim tipom kože. To se z rdečo barvo las veliko bolje sklada.

Make-up za oči pri rdečelaskah

Časi, ko je bil make-up za rdečelaske zgolj v zelenih odtenkih, so mimo, čeprav so barvni odtenki v sivo zeleni, olivno zeleni in v barvi kakija še vedno odlična izbira. Make-up za oči za rdečelaske ponuja več: tople nianse v zlatih odtenkih, v barvi bakra, cimeta ali muškata se harmonično skladajo z rdečo barvo las. Za bolj sofisticiran videz lahko posežete tudi po hladnih barvah (španski bezeg, sliva, petrol ali turkizna). Če želite samo mehke akcente, vam namesto senčil priporočamo svinčnik za obrobo oči.

Ker imajo rdečelaske po naravi svetlejše trepalnice, je maskara odlična izbira. Krajše trepalnice se lahko optično podaljšajo z maskaro za optično podaljšanje trepalnic. Če je vaša polt zelo svetla, bo črna maskara manj primerna, v tem primeru vam priporočamo rjavo črno nianso.

''Smokey eyes'' so tudi za rdečelaske odlična izbira, ki je primerna predvsem za svečane priložnosti, vendar mora biti preostali make-up v tem primeru zelo decenten. Izogibajte se izrazitim črnim barvnim tonom in raje posezite po zlatih, rjavih ali sivih barvnih odtenkih.

Stilsko oblikovanje obrvi pri rdečelaskah

Pravilno poudarjanje obrvi pri rdečelaskah je zelo pomembno. Če so obrvi preveč temne, obraz deluje preveč umetelno, ker je kontrast s svetlo poltjo premočan. Idealni so svinčniki za obrvi ali puder za obrvi v toplih rjavo rdečih tonih. Da bi dosegli mehkejši učinek, vam priporočamo, da linijo obrvi poudarite z nežno črto.

Rdečilo za lica pri rdečelaskah

Večina rdečelask se izogiba uporabi rdečil za lica, zato da rdeča barva ni preveč poudarjena. Priporočamo vam uporabo naravnih barvnih nians: rdečila v barvi morskih koral, breskve ali marelice vam bodo pričarala sijočo polt. Izogibajte se rožnati barvi, ki se z rdečo barvo las nikakor ne sklada.

Make-up za ustnice pri rdečelaskah

Na ustnicah vam bodo odlično pristajali barvni toni morskih koral, breskve, marelice pa tudi rožnata. Rdečilo za ustnice ali lip gloss v naravnih barvnih tonih rdečim lasem odlično pristaja. Zanimiva je tudi kombinacija z intenzivno rdečo barvo, če je preostali make-up bolj decenten.

Make-up za rdečelaske: triki zvezdnic

Spletne povezave:

Nasveti za popolno stilsko podobo >> Barve za rdečelaske