Ženska z naravno rdečimi lasmi
Barva las | Rdeči lasje

Kako lahko sami pobarvate svoje rdeče lase?

Naravno rdeči lasje so videti čudoviti, težava pa nastane, ko jih želimo pobarvati, saj je ta postopek nekoliko zahtevnejši kot pri ostalih barvah. Kar pa ne pomeni, da rdečelaske ne morejo spremeniti barve svojih las. Zaupali vam bomo, kateri rdeči odtenki so najprimernejši za stilsko spremembo in na kaj morate biti pri barvanju pozorni.

Naravno rdeči lasje so čudoviti – vendar prej ali slej pride trenutek, ko si skoraj vsaka rdečelaska zaželi spremembo. Če ste se odločili, da bi svoje lase pobarvali na temnejšo barvo ali jih celo posvetlili, morate upoštevati nekaj pomembnih nasvetov.

Zakaj je barvanje rdečih las tako zapleteno?

Rdeči pigmenti so čudoviti, ampak po drugi strani zelo obstojni. So manjši od rjavih barvnih pigmentov in se, če recimo uporabite barvni preliv, odstranijo šele povsem na koncu izpiranja. Če želite svoje naravno rdeče lase pobarvati, se boste morali zelo potruditi, da povsem odstranite vse rdeče podtone. Bolje rečeno: Vaš frizer se bo moral potruditi, saj priporočamo, da barvanje v tem primeru prepustite profesionalnemu frizerskemu mojstru. Schwarzkopfovega profesionalnega frizerja lahko enostavno najdete s pomočjo našega iskalnika salonov.

Slaba novica: Po prvem barvanju vam morda ne bo uspelo prekriti čisto vseh rdečih odtenkov. Dobra novica: Barvanje rdečih las je vsekakor mogoče.
 

Barvanje rdečih las na rjavo

660x450_woman_reddish brown_hair
Stilsko in s toplim pridihom: Rjavi lasje z rdečim leskom

Če želite svoje naravne ali pobarvane rdeče lase prebarvati na rjavo, vedno izberite rjavi odtenek, ki je vsaj eno stopnjo temnejši od vaše izhodiščne barve. Z drugimi besedami: Če imate češnjevo rdeče lase, s srednje rjavo barvo za lase ne boste dosegli veliko. Če pa namesto tega izberete temno rjavo, lahko rdečo lažje prekrijete. Še vedno bo opazen nežen rdečkast lesk, kar pa ni nujno slabo. Prav nasprotno. Rdečkasto rjavi odtenki so namreč trenutno zelo priljubljeni in nadvse moderni. Če se želite vseeno znebiti rdečega sijaja, lase pobarvajte še enkrat, da boste dosegli popoln barvni rezultat.

Barvanje rdečih las na blond

Ženska s pobarvanimi lasmi

S pravilnim postopkom lahko rdeče lase spremenite v blond

Rdeče lase lahko dokaj enostavno pobarvamo na rjavo. Nekoliko bolj zapleten pa je prehod na blond barvo. Če si boste rdeče lase pobarvali na blond doma, se lahko zgodi, da bodo lasje imeli oranžen podton. Tega raje ne poskušajte sami. Priporočamo obisk profesionalnega frizerja, ki bo poskrbel, da ne bo prišlo do neželenih barvnih podtonov ali celo poškodb na laseh. Frizer lahko na lase nanese preliv, da odstrani rdečkaste podtone in nato lase posvetli. Da bi preprečili poškodbe, pred barvanjem in po njem uporabite ustrezno intenzivno nego, kot sta negovalna maska in dragoceno olje za lase.

Nega po barvanju

Če ste rdeče lase uspešno pobarvali na rjavo ali blond barvo, morate predvsem paziti na pravilno nego las, ki bo obnovila strukturo in poskrbela za dolgotrajno obstojnost nove barve.

 

Pri umivanju las uporabite šampon in regenerator, ki sta namenjena posebej za pobarvane lase. Ti izdelki vsebujejo UV-zaščito, ki barvo zavaruje pred zunanjimi vplivi in sevanji ter tako poskrbi za njeno dolgotrajno obstojnost. Poleg tega vsebujejo tudi negovalne učinkovine, ki vašim lasem pomagajo ohraniti novo barvo.

 

Poleg tega vam priporočamo tudi tedenski tretma za lase, ki ga lahko pustite delovati več ur ali celo čez noč. Tako bodo negovalne učinkovine lahko prodrle globoko v lasno strukturo in jo obnovile od znotraj. Maske za lase zgladijo lasno povrhnjico in lasem podelijo zdrav in sijoč videz.
Na lasne konice nanesite dragoceno olje, ki bo tudi najbolj suhim delom podelilo vlažnost, obenem pa je to popolna zaščita pred cepljenjem.

 

Priporočamo tudi uporabo zaščite pred toplotnimi učinki, da las med stilskim oblikovanjem ne boste dodatno obremenili. Takšna zaščita bo na laseh ustvarila nevidno zaščitno plast, ki lase med postopkom sušenja, ravnanja ali kodranja varuje pred visokimi temperaturami.
 

Odkrijte: Rdeči lasje