Rdečelaska z očali
Barva las | Rdeči lasje

Enostavno rdeča: Kako rdečelaske skrbijo za svoje lase?

Če imate naravne rdeče lase, ste lahko srečni! Vaša barva je namreč prava redkost. V nadaljevanju vam bomo povedali, kako negovati rdeče lase, da bodo ostali čim bolj zdravi in sijoči.

Dežela La La je ena izmed mnogih filmskih uspešnic, ki je rdeče lase prikazala v najlepši luči tudi na filmskem platnu, saj nas je Emma Stone navdušila s svojimi ognjeno rdečimi kodri. Bleda koža, sijoč lesk v očeh in naravno rdeči lasje ustvarijo neprecenljiv šarm. Vendar pa morajo rdečelaske svojim lasem nameniti posebno skrb in pozornost. Brez skrbi, v nadaljevanju vam bomo natančno razložili, na kaj morate biti pri negi pozorni.

 

Še več rdeče, prosim! Rdečelaske so prava redkost

Nobena druga barva las ni tako skrivnostna in privlačna kot rdeča, pri tem učinkuje tako na moške kot ženske. Tisti, ki imate že po naravi rdeče lase, ste lahko hvaležni za to čudovito darilo. Takšno barvo imata zgolj dva odstotka svetovnega prebivalstva. Rdečelasci pa nimajo samo posebne barve, temveč imajo tudi drugačno gostoto las. Ti imajo sicer debelejšo strukturo, vendar so načeloma manj gosti kot blond ali rjavi lasje. Če želite poudariti vse izstopajoče atribute rdečih las, je zelo pomembna tudi ustrezna nega.

Popolna nega rdečih las

Rdečelaske imajo po navadi poleg svoje posebne barve tudi bolj bledo polt z drobno posutimi sončnimi pegami. Če imate rdeče lase in tak tip kože, se najbrž tudi zavedate, da je vaša koža bolj občutljiva na UV-žarke kot pri ostalih ljudeh. Zato je pomembno, da ne zaščitite samo kože, ampak tudi svoje lase. Poleti vedno nosite klobuk ali pa raje ostanite v senci in se ne izpostavljajte sončnim žarkom.

Ženska z naravno rdečimi lasmi

Eterična lepota – naravno rdeči lasje, modre oči in porcelanasta polt

Na tržišču najdemo veliko izdelkov za nego blond in rjavih las, medtem ko to ne velja v takšni meri za nego rdečih las. Rdečelasci se zato morajo pogosto zateči k izdelkom za nego pobarvanih las. Šamponi, regeneratorji in maske za pobarvane lase vsebujejo posebne pigmente, ki rdečim lasem podelijo čudovit lesk, ko nanje pade svetloba. Po navadi vsebujejo tudi zaščito pred UV-žarki, ki lase varuje pred škodljivim sevanjem.

Če imate rdeče lase, vam priporočamo, da enkrat tedensko uporabite masko za nego las. Za razliko od regeneratorja, negovalne učinkovine, ki jih vsebujejo različni negovalni preparati, lase globinsko obnovijo in jih naredijo močnejše. Poleg tega zgladijo lasno povrhnjico in obnovijo poškodbe, ki so posledice barvanja, termičnega ravnanja in krtačenja. Rezultat so gladki, sijoči in ukročeni lasje, ki se ne razmršijo.
Za nego rdečih las, ki imajo nekoliko debelejšo strukturo, vam priporočamo izdelke za posebno nego. Uporaba regeneratorjev in negovalnih mask je obvezna, zelo primerna pa sta tudi serum za obvladovanje neukročenih las in dragocena olja, da bodo lasje mehki in voljni.

Kako poudariti lepoto čudovito rdečih las?

Ženska z naravno rdečimi in sijočimi lasmi

Edinstvena pričeska s sijočimi in urejenimi rdečimi lasmi

Kar se tiče izbire make-upa in oblačil, načeloma velja pravilo: Čim temnejša je vaša rdeča barva las, tem bolj ekspresivne barve lahko izberete.

Ženskam s svetlejšo rdečo barvo priporočamo, da izberejo naravne odtenke, kot so svetlo rjava, zelena, bež ali biserno bela. Če imate po naravi izrazito rdeče lase, lahko izberete tudi temno rjavo, intenzivno zlato ali smaragdno zeleno.

Pri izbiri rdečila za lica se odločite za odtenke z visokim deležem rjavih podtonov. Če želite uporabiti tudi ličilo za ustnice, izberite brezbarvno različico (lip gloss) ali odtenek, ki se sklada z vašo barvo las.

Tudi moškim svetujemo, da ohranijo svoje čudovite rdeče lase. Mnogi zvezdniki, kot je Ed Sheeran, so najboljši zgled. Ponosen na svoje rdeče lase pa je tudi maneken v naši kampanji #createyourstyle, ki dokazuje, da so neobičajni lasje nekaj posebnega in čudovitega.


Rdečelaske lahko svojo čudovito vilinsko podobo poudarijo z izbiro pravega senčila. Konico nosu, ličnice in veke poudarite z bleščečim senčilom in ustvarite magično lepoto.

Odkrijte: