Ženska s kratkimi lasmi in prameni
Barva las | Prameni

Stilsko, ne staromodno: Prameni so ponovno moderni tudi pri kratkih laseh

Iščete svežo barvno popestritev za svoje kratke lase? Poskusite z barvnimi prameni! Otresli so se slovesa devetdesetih in so trenutno ponovno v modi. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kakšni so prameni pri kratkih laseh v sodobni različici.

Prameni pri kratkih laseh: Malce "staromodno"? Ne, nikakor! Če boste uporabili nove tehnike oblikovanja pramenov, lahko ustvarite izjemno elegantne barvne poudarke, ki bodo delovali nadvse stilsko. Naj vas ne bo strah, da bi takšni prameni imeli kaj skupnega z ježkastim videzom v stilu devetdesetih. Moderni prameni pri kratkih laseh so videti bolj naravni in predstavljajo zanimivo osvežitev. Razkrivamo, s katerimi tehnikami barvanja boste dosegli najlepše stilske rezultate.

Kako ustvariti pramene pri kratkih laseh?

Prameni pri kratkih laseh so videti stilsko – kot bi jih poljubilo sonce

Najlepši so prameni, ki delujejo, kot bi bili delo matere narave. V tem primeru bodo namreč videti, kot bi preživeli čas na sončni plaži. Vas skrbijo ostri prehodi med prameni in ostalimi lasmi? Skrb je odveč! S pravo barvno tehniko lahko enostavno dosežete naravni videz. Idealna izbira je balayage. Ta tehnika barvanja je primerna za dolge in kratke lase. Barvo preprosto nanesete ročno s čopičem. Rezultat? Prameni, ki so videti izjemno dinamično, razgibano in moderno. Poleg tehnike balayage je uporabno tudi barvanje z dlanmi, ki je idealna izbira za kratke lase. V tem primeru barvo preprosto nanesete z dlanmi. Pomembno: Vedno uporabljajte rokavice, da zaščitite kožo. Rezultat: Čudovit stil s prameni, ki deluje zelo neprisiljeno in naravno. Nasvet: Ta tehnika je primerna tudi, če želite osvetliti lasne konice.

Želite preizkusiti tehniko barvanja z dlanmi ali balayage doma? Najbolje je, da prosite prijateljico, da vam pri tem pomaga. Barvanje na zadnjem delu lasišča je lahko sicer precej težavno.

Najlepše barve za pramene pri kratkih laseh

Naravni prameni so videti čudovito tudi pri nekoliko daljših laseh

Najboljši način za ustvarjanje svetlih pramenov pri kratkih rjavih laseh je, da lase posvetlite. Blond lase lahko čudovito popestrite s prameni v odtenkih zlato blond ali rjave. Želite imeti živahne pramene? To lahko enostavno dosežete s svetlejšo poltrajno barvo. Če niste prepričani, katera barva za lase ali barvna mešanica bo ustrezala vaši osnovni barvi, se obrnite na profesionalnega frizerja, ki vam bo z veseljem svetoval.

Popolna nega za kratke lase s prameni

Če želite, da bodo vaši kratki pobarvani lasje dlje časa videti sijoči in čudoviti, je pomembno, da jim namenite ustrezno nego. Svetujemo vam, da izberete negovalno serijo, ki je zasnovana posebej za nego pobarvanih las. Poleg tega enkrat na teden na lase nanesite dragoceno negovalno masko. Nasvet: Čim krajši so lasje, tem manjšo količino izdelka, ki ga vtrete v lase, boste potrebovali. Negovalne maske nanesite samo na konice. S tem boste preprečili, da bi bili lasje preveč obteženi. Idealna rešitev za kratke lase so tudi balzami brez izpiranja. So lahkotni, obenem pa zagotavljajo globinsko nego.

Odkrijte: