highlights-color-at-home
Barva las | Prameni

Ustvarjanje pramenov doma – umetniško delo, ki vam bo v užitek

Si želite, da bi sonce zasijalo v vaših laseh? Prameni v različnih variacijah lasem podelijo čudovit svetlobni učinek. Lasje delujejo bolj polno in imajo lepšo strukturo. Pramene lahko naredite tudi sami. Zaupali vam bomo, kako to gre.

Strähnchen zu Hause färben
© Medioimages / Photodisc

Omislite si pramene v laseh in vaša barva las bo zažarela v novem sijaju

Prameni dobesedno poskrbijo za svetle trenutke vaših las. Pri svetlo blond laseh do srednje rjavih so glede na izdelek mogoče posvetlitve za največ šest odtenkov. Glede na tehniko nanašanja lahko ustvarite izredno tanke pramene, nekoliko bolj široke pramene, dvobarvne ali pa zelo širok blok pramenov. Na splošno velja: bolj široki prameni poskrbijo za opaznejši videz, veliko število tankih pramenov pa ustvari naravnejši videz.

Fini prameni, ustvarjeni s kapo za pramene

S kapo za pramene boste dosegli najbolj naraven videz, vendar je ta metoda tudi najzahtevnejša. V nadaljevanju vam bomo zaupali postopek:

Korak 1: Kapo nadenite na suhe, počesane lase in jo zavežite pod brado. Las na zatilju ne poskušajte stlačiti v kapo, temveč jih preprosto pokrijte z brisačo.

Korak 2: Nato s pomočjo igle za pramene (priloženo k škatlici) pramen za pramenom izvlecite skozi perforirane luknjice v kapi. Glede na število želenih pramenov lahko te izvlečete tudi skozi vsako drugo ali tretjo luknjico. Iglo za pramene držite čim bolj ravno in pazite na to, da je kaveljček igle vedno usmerjen navzgor.

Korak 3: Vse izvlečene pramenčke dobro prečešite. Šele nato pripravite mešanico za barvanje in jo nanesite na pramene. Čas delovanja je odvisen od naravne barve in želenega učinka posvetlitve. Tabela v navodilih vam bo pomagala, da boste našli ustrezen čas delovanja.

Korak 4: Po uporabi pramene najprej sperite s hladno vodo in šele nato snemite kapo. Zato da ne boste las preveč vlekli, predhodno na pramene nanesite malo šampona. Lase najprej umijte s šamponom, nato nanesite negovalni balzam in pustite delovati tri minute. Zdaj lase temeljito splaknite in jih stilsko oblikujte.

Popolni prameni s čopičem za ustvarjanje pramenov

S čopičem za pramene lahko na laseh ustvarite povsem individualne svetlobne učinke, bodisi na celotnem lasišču ali samo na določenih delih, kot na primer v predelu ponija. Tako to gre:

Korak 1: Lase pred barvanjem temeljito prečešite in naredite običajno prečo

Korak 2: Pripravite mešanico za barvanje in jo s čopičem nanesite na želene pramene. To deluje najbolje, če pramene usmerite stran od lasišča. Mešanica po možnosti ne sme priti v stik z lasiščem. Naš nasvet: mešanico za barvanje pramenov ne nanašajte neposredno na lasišče, temveč pol centimetra stran. Tako bodo lasje videti naravnejši

Korak 3: Pri barvanju pramenov na zatilju si pomagajte z dvema ogledaloma ali pa poprosite najboljšo prijateljico za pomoč. Čas delovanja je odvisen od želene stopnje posvetlitve in vaše osnovne barve

Korak 4: Nato lase izperite z vodo in jih umijte z nežnim šamponom. Uporabite negovalni balzam za lase in ga pustite delovati nekaj minut. Na kocu lase temeljito izperite

Korak 5: Zdaj ostane samo še nekaj: občudujte nove pramene!

Glavnik za aplikacijo vam bo pomagal do hitrih pramenov

Z aplikatorjem za pramene in posebnim glavnikom v obliki nastavka, ki ga namestite na barvno stekleničko, lahko z eno potezo ustvarite več tribarvnih pramenov. Če snamete glavnik v obliki nastavka, lahko ustvarite zelo širok blok pramenov.

Korak 1: Pred aplikacijo naredite cikcak prečo, zato da bo rezultat čim naravnejši. Aplikator predhodno preizkusite na listu papirja, zato da boste dobili občutek, kako močan mora biti pritisk, ko boste ustvarjali s svojimi lasmi

Korak 2: Aplikator z mešanico za posvetlitev pramenov postavite navpično na lasišče in v enem potegu z enakomernim pritiskom na stekleničko potujte v smeri proti lasnim konicam. Upoštevajte čas delovanja, ki je naveden v navodilih. Izpiranje in nega sta enaka kot pri drugih tehnikah nanašanja barve za pramene

Druga pomembna dejstva, ki jih morate upoštevati:

  • Barvo za pramene uporabite takoj po mešanju in je v nobenem primeru ne shranjujte. To je ključno za dober rezultat.
  • Pred uporabo naredite test za alergijo. Točen potek je zaveden v vsakokratnih navodilih za uporabo.
  • Ko je barva za pramene nanesena na lase, las ne pokrivajte s folijo ali čepico za tuširanje. Zaradi kopičenja toplote sredstvo za alkalizacijo ne bi izhlapevalo, kar bi lahko poškodovalo lase.
  • Pri barvanju pramenov obvezno nosite stara oblačila in uporabite priložene rokavice. Barvni preparat lahko povzroči trajne svetle madeže na oblačilih.
  • Pri dodajanju prahu za posvetlitev v tekočino, razvijalca prahu ne smete vdihovati.
  • Po izpiranju lase negujte s priloženim balzamom. S tem boste zagotovili, da bo barva obstojna in bodo lasje ostali zdravi in lepi.
  • Trajno in istočasno barvanje pramenov vam odsvetujemo. S tem boste lase zelo poškodovali. Med enim in drugim tretmajem lasem privoščite dva tedna mirovanja, zato da si lasje opomorejo.
Odkrijte: Prameni