naturally-lighten-hair-color
Barva las | Posvetlitev

Naravna posvetlitev barve las

Vnesite sonce v svoje lase! Svetlejši barvni odtenki posvetlijo barvo las, obenem pa naše razpoloženje. Poleg učinkovitih posvetljevalcev in sprejev, ki jih lahko kupite, obstajajo številne naravne metode, s katerimi lahko lase povsem enostavno posvetlite – in vanje vnesete sončne žarke. 

Si želite, da bi bili vaši lasje za odtenek svetlejši? Nič lažjega kot to! Posebno učinkoviti so specialni izdelki za posvetlitev, ki lase negujejo in jim podelijo izrazit lesk. Za vse tiste, ki si želijo lase za nekaj odtenkov posvetliti na povsem naraven način, imamo prav tako nekaj zanimivih nasvetov. Lahko uporabite preprosta sredstva, kot so med, cimet, limona, slana voda, kamilica, pecilni prašek in kis – sedem stvari, ki jih najdete v vsakem gospodinjstvu, obenem pa so se izkazale za pravo skrivno orožje svetlih trenutkov. Za popolnoma nežno posvetlitev: 

Med

Sladek eliksir s številnimi čudežnimi lastnostmi deluje tudi kot posvetljevalec. Med namreč vsebuje encim glukoza-oksidaza, ki ima učinek posvetljevanja. Ta encim spremeni glukozo in kisik v vodikov peroksid, ki deluje kot naravni konzervans. Obenem je to enaka učinkovina, kot jo za beljenje las uporabljajo frizerji v salonih. Za domačo uporabo med premešajte z regeneratorjem, da ga boste lažje nanesli. Lasišče nekoliko zagrejte, najbolje s segreto brisačo, da bodo lahko encimi razvili popoln učinek. Mešanico pustite delovati določen čas, najbolje čez noč, nato pa temeljito izperite. Metoda posvetljevanja z medom je zelo primerna za vmesno osvežitev – vključno s čudovitim leskom in popolno nego. 

Slana voda 


Pomlad, poletje, jesen ali zima – čudovite svetle lase, ki so obsijani s soncem, bi želeli imeti vse leto, ne samo v poletnem času dopustov. K sreči je to mogoče, poleg tega pa povsem enostavno. Zato ne potrebujete peščene plaže pred hišnimi vrati. Preprosto raztopite malo soli v vodi, jo prekuhajte, nato pa ohlajeno solno raztopino enakomerno porazdelite po laseh. Pustite delovati nekaj časa, medtem se udobno namestite in počakajte. Sončni žarki okrepijo učinek. Nato lasem namenite bogat program nege, ki zagotavlja popolno regeneracijo. 

Cimet

Prefinjena začimba je primerna predvsem za posvetljevanje rjavih odtenkov. Uporabite mešanico enakih deležev cimeta v prahu in regeneratorja ter ju pomešajte v kašasto zmes, nato pa nanesite na še vlažne lase. Pustite delovati vsaj šest ur – priporočljivo je, da obloga deluje čez noč. Uporabite prozorno folijo, ki se sicer uporablja za živila, ali kopalno čepico, da zmes ne bo pustila sledi na posteljnini. Uporabite šampon in temeljito izperite. Lasje so rahlo posvetljeni. Čudovit stranski učinek: Prijeten vonj po cimetu.  

Kamilica

Zdravilno zelišče, ki nam ga ponuja mati narava, se lahko uporabi tudi za posvetljevanje, še zlasti pri blond laseh. Na temnejši barvi las lahko s kamilico ustvarimo rdečkaste in zlate odseve. Osušene cvetove kamilic (ali šest filter vrečk kamiličnega čaja) prelijte z enim litrom vrele vode. Nato lase splaknite z ohlajenim kamiličnim čajem in pustite delovati čez noč. Učinek posvetljevanja je viden šele po več uporabah, čudovit lesk pa bo opazen takoj. 

Limona

Kislo je nadvse sladko in zato limono obožujemo, poleg tega ima posvetljevalni učinek. Limone so izjemno učinkovite. Vsebujejo sadno kislino, ki odpre luskasto povrhnjico in razgradi barvne pigmente. Zato da lasne strukture ne bi preveč poškodovali, priporočamo, da limonin sok premešate s šamponom ali regeneratorjem in pustite delovati največ eno uro. Na koncu temeljito izperite. 

Kis

Če želite povsem drugačen odtenek, lahko uporabite jabolčni kis. Razredčite ga z vodo in nanesite na lase. Najbolj idealno je, če uporabite mešanico v razmerju 1 : 1. Tako boste preprečili, da bi se lasje izsušili. Raztopino nanesite na lase, jo pustite delovati 15 minut in izperite. Postopek ponovite enkrat tedensko, dokler ne dosežete želenega učinka posvetlitve. 

Pecilni prašek

Če želite odstraniti neželene stranske učinke pri barvanju las, je za to namenjen pecilni prašek. Z njim si lahko pomagate, če se želite znebiti rumenkastih ali rdečkastih podtonov. Navodila za uporabo: Dve vrečki pecilnega praška raztopite v mlačni vodi (ca. 250 ml) in raztopino nanesite na suhe lase. Nato jih tesno ovijte v brisačo in pustite delovati ca. 20 minut. Na koncu temeljito izperite. 

Discover: Posvetlitev