Moški s sivimi lasmi
Barva las | Osiveli lasje

Zakaj imajo samozavestni moški v sodobnem času sive lase

Sivi lasje več niso razlog za obup. Zaupali vam bomo pet dobrih razlogov, zakaj morate biti ponosni na sivo barvo, povedali pa vam bomo tudi, kako lahko moški sive lase stilsko oblikujejo v skladu z utripom sodobnega časa.

Richard Gere ali George Clooney brez sivih las – nepredstavljivo. Vedno več moških in žensk v zrelih letih ima sivo barvo las in se z njo ponosno predstavlja v javnosti. Opazno in dostojanstveno staranje je bolj pomembno kot kdajkoli prej. To ne preseneča, saj obstaja najmanj pet dobrih razlogov, zakaj vam ni treba skrbeti, če imate osivele lase.

Pet razlogov, zakaj sprejeti sive lase

Moški s kratko pričesko in sivo barvo las

Kratko postriženi sivi lasje so videti nadvse stilsko

  1. V skladu s študijo nemškega inštituta za tržne raziskave kar osem od desetih žensk meni, da so sivi lasje pri moških atraktivni.
  2. Starejši moški s sivimi lasmi so prav tako deležni pozitivnega sprejema, kar lahko pripišemo učinku ''George Clooney''. Z njim opisujemo vpliv sivolasih moških na ženske. Moški, ki spominjajo na tega priljubljenega filmskega igralca, izražajo zrelost, sproščenost, pa tudi življenjsko modrost.
  3. Sivi lasje vzbujajo občutek avtoritete in varnosti. Moški s sivo barvo las vedo, kaj je treba storiti v določeni situaciji, drugi jim zato bolj zaupajo, kar je bistvena prednost predvsem v poslovnem svetu.
  4. Sivi lasje so načeloma pojem kompetentnosti, finančne varnosti in drznosti.
  5. Sivi lasje zunanjemu svetu nenazadnje posredujejo sporočilo, da moški starost sprejema povsem neobremenjeno.

Najboljše od vsega: S pravilnim stilskim oblikovanjem in pravilno pričesko lahko moški s sivimi lasmi poskrbijo za mladosten videz, obenem pa dokazujejo, da so lahko nadvse elegantni in moderni.

Najboljši načini za stilsko oblikovanje sivih las

Moški s sivo barvo las in polno brado

Pričeska z dolgimi, skorajda že belimi lasmi in polno brado deluje zelo prefinjeno

  • Preizkusite pričesko undercut s trendovsko sivo barvo las. Ker je undercut nadvse moderna pričeska, siva barva ustvari mladosten videz, kar je idealno za moške, ki zgodaj osivijo.
  • Siva barva lepo pride do izraza tudi pri kratko postriženih laseh. Ultrakratko postrižena pričeska, ki je bila zelo moderna 2017, zahteva sicer nekaj poguma, vendar pa boste zato deležni številnih komplimentov.
  • Zelo atraktivno delujejo tudi srednje dolgi lasje v kombinaciji s sivo. Takšno stilsko prepričljivo pričesko imata tudi Charles Schumann in Jeff Bridges.

Zakaj lase pobarvati na sivo

Mlad moški s sivimi lasmi

Tudi mladi moški si lahko z barvami za lase povsem enostavno pričarajo sivo barvo las

Če nimate sivih las in bi radi imeli takšno barvo, si lahko pomagate z barvami za lase. Barvanje las na sivo je že dlje časa zelo priljubljeno tudi pri modnih navdušenkah, kot to lahko opazimo pri številnih modnih blogerkah in drugih zvezdnicah. Sivi lasje v kombinaciji z mladostnimi obraznimi potezami delujejo kontroverzno, in zaradi tega vzbujajo pozornost. Nasvet: Lase pobarvajte na sivo in si omislite moderno pričesko, kot je na primer povsem kratko postrižena pričeska ali undercut s pobritimi lasmi. Poiščite Schwarzkopfov profesionalni frizerski salon, kjer vam bodo frizerji svetovali, kako ustvariti popoln odtenek sive.

Odkrijte: Osiveli lasje