Ženska brez sivih las
Barva las | Osiveli lasje

Brez odtenkov sive: Najprimernejše barve za prekrivanje sivih las

Kaj storiti, če so lasje osiveli? Pobarvajte jih z najlepšimi barvami za lase v tej sezoni. V nadaljevanju vam bomo povedali, kako lahko prekrijete sive lase in jim povrnete naraven videz. Za vse, ki si ne želijo pobarvati las, smo pripravili izbor modernih trendovskih pričesk, med katerimi lahko izbirate.

Filmska igralka Katie Holmes jih ima, tako kot na milijone drugih moških in žensk. V mislih imamo sive lase. Toda le malo ljudi je dejansko navdušeno nad meliranim videzom, zato se veliko žensk sprašuje, kako prekriti sive lase, in kar je še bolj pomembno, katere barve izbrati za čim bolj mladosten videz. Za vas imamo vse odgovore.

Kako prekriti sive lase?

Ženska s svetlejšimi prameni

Plavolaske lahko imajo dlje čase sive lase. Prvi sivi lasje se lahko enostavno zakrijejo s prameni

Če želite sive lase popolnoma prekriti, vam priporočamo, da izberete trajno barvo z visoko stopnjo prekrivanja. Na zadnji strani embalaže preverite barvno lestvico, kjer boste lahko prebrali, v kolikšni meri posamezna barva za lase prekriva osivele lase. Vse barve za lase namreč ne zagotavljajo 100% prekrivanja.

 

Če si želite nežen odtenek, če nimate preveč sivih las in jih niste še nikoli pobarvali, lahko uporabite poltrajno barvo v odtenku svoje naravne barve.

 

Če imate samo nekaj sivih las, jih lahko prekrijete tudi posamezno. Svetujemo vam, da se obrnete na frizerskega mojstra, ki vam bo pomagal najti pravi odtenek, da bo ta popolnoma usklajen z barvo preostalih las.

 

Če je sivih las preveč, če torej niso več samo melirani, in jih ne morete barvati posamezno, bodite pozorni na to, da z barvanjem ne boste ustvarili prevelike tipske spremembe. Prehod iz sive na črno barvo bi sicer ustvaril bolj mladosten videz, vendar pa bi takšna sprememba delovala zelo ostro. Prehod iz svetlejšega na temnejši odtenek bi lahko povzročil popolno tipsko spremembo, kar bi eventualno zahtevalo celotno stilsko preobrazbo.

 

Da bi dosegli čim boljši rezultat, izberite odtenek, ki je malce svetlejši od vaše naravne barve. Tako boste dosegli harmoničen prehod in preprečili opazen narastek.

Barvanje sivih las: Barve za lase, ki delujejo mladostno

Ženska s prekritim sivim narastkom

Poskrbite za svoje lase in jih ohranite živahne in sijoče!

Prvi sivi lasje so pri ženskah z blond barvo las veliko manj opazni. Plavolaske lahko na začetku sive lase zakrijejo s prameni in subtilnimi prelivi (poltrajne barve). Več kot je sivih las, več pramenov je treba narediti. Priporočamo vam, da izberete pepelnato blond odtenke, saj preprečijo pojav rumenih podtonov in opazen narastek, ki zaradi naknadnega barvanja zahteva največ pozornosti.

 

Že nekaj let je na tržišču velika izbira blond odtenkov, ki so primerni tako za posvetljevanje kot tudi za prekrivanje sivih las. To je popolna kombinacija za sivolase lepotice, ki so nekoč imele naravno blond barvo las. Naravna barva las namreč z leti običajno postane temnejša, preden se pojavijo prvi sivi lasje.

 

Da bi našli ustrezno barvo za lase, vam priporočamo, da uporabite naš iskalnik izdelkov: http://www.schwarzkopf.international/en/brands.html

 

Če imate srednje blond do črno barvo las, lahko uporabite izdelke za repigmentacijo. Vsebujejo prekurzorje barvil (majhne brezbarvne molekule), ki prodrejo v lasno strukturo in zapolnijo manjkajoče pigmentne vrzeli ter reproducirajo pigmente v odtenku naravne barve las. Repigmentacija je primerna samo za kemično povsem neobdelane lase. Postopek ni možen pri laseh, ki so bili predhodno rdeči.

 

Če želite prekriti nekaj sivih las ali sivi narastek med posameznimi barvanji, vam priporočamo maskaro za lase. Kot pove že samo ime, deluje na enak način kot običajna maskara. Omogoča natančen nanos, njena formula pa zagotavlja povsem enostavno izpiranje pri naslednjem umivanju las.

Poslovite se od sivih las: Kako skrbeti za pobarvane lase

Sveže pobarvani lasje so videti negovani in sijoči. Da bi ohranili takšen videz, enkrat tedensko uporabite posebno masko za pobarvane lase. Tudi barve, ki se izperejo (prelivi), lahko poskrbijo za nekoliko daljšo barvno obstojnost. Številni tovrstni izdelki vsebujejo zaščito pred UV-žarki in lase ščitijo pred vplivi sonca. Poleg tega vsebujejo številne negovalne učinkovine za zdrav videz pobarvanih las.

Sivi lasje? Obdržite jih!

Ste ponosni na svoje sive lase in jih ne želite pobarvati? Imamo nekaj zanimivih nasvetov za vas. Pričeska z melirano sivo ali s prefinjeno srebrnosivo deluje nadvse stilsko in ekstravagantno. Pomislite recimo na Helen Mirren ali Jamie Lee Curtis. Da bi zagotovili sijoč videz in nevtralizirali rumene podtone, ki lahko nastanejo zaradi sončnih žarkov in potenja, uporabite posebni srebrni šampon. Vsebuje modrovijolične pigmente, ki odstranijo rumenkasti podton in sivim lasem podelijo čudovit srebrnkast lesk. Tak šampon lahko uporabljate občasno, v kombinaciji s svojim običajnim šamponom.

 

Pri sivih laseh je ključnega pomena ustrezna pričeska. S pravilno tehniko striženja lahko s sivo barvo pritegnete več pozornosti kot s katerokoli drugo. Svojega frizerja povprašajte, katera pričeska bi najlepše pristajala vaši osebnosti in tipu.

 

Manekenka naše kampanje #createyourstyle Evelyn dokazuje, da sivi lasje niso samo za upokojenke, ampak tudi za pogumne, mladostne in vse, ki radi eksperimentirajo! Namesto da bi ostali pri monotoni sivi barvi, vsake toliko časa spremenite pričesko in stil. Zakaj ne bi dodali nekaj barvnih pramenov? Tako boste poskrbeli za vznemirljivo drugačnost in dokazali, da niste staromodni!

Odkrijte: Barvanje