yellow-tinge-in-blonde-hair
Barva las | Nega barvanih las

Rumenkasta niansa na blond laseh

Večina žensk si želi, da bi barva za lase posredovala naraven videz z visokim leskom. Včasih barvanje in posvetlitev v prvem trenutku nimata takšnega učinka, kot bi si ga želeli. Še zlasti nezaželen je rumenkast odtenek, ki ne deluje prav nič atraktivno. V nadaljevanju vam bomo zaupali, zakaj nastane in kako lahko to težavo povsem preprosto in učinkovito odpravite oziroma preprečite.

Beljenje las zagotovo predstavlja najbolj radikalno spremembo barve, zato je previdnost pri posvetljevanju doma še toliko bolj pomembna. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč, če se bo pojavila kakšna težava oziroma neželen barvni rezultat:

Vse, kar morate vedeti o beljenju las

Četudi radi rečemo, da gre pri prehodu na blond za ''barvanje las na blond'', to ne drži povsem. Izdelki za posvetljevanje namreč ne vsebujejo barv, temveč odstranjevalce barvnih pigmentov v obliki vodikovega peroksida.

Tako lasem pri tem postopku – ne glede na to, ali je to barvanje doma ali pri frizerju – odvzamemo naravne barvne pigmente in jih s tem posvetlimo. Postopek odstranjevanja pigmentov oziroma razbarvanja zajema več različnih faz in vključuje prehod med različnimi barvnimi niansami, od rdečkaste do rumenkaste. Zadnja na barvni lestvici pred želeno blond barvo je prav rumena.

Kako nastane rumenkasta niansa na blond barvi las?

Rumenkasta niansa ima lahko dva različna vzroka. Bodisi da je to posledica nepravilne uporabe ali pa napačne izbire barve.


Rumenkasta niansa na blond laseh kot posledica nepravilne uporabe
Rumenkasta niansa se po beljenju las pogosto pojavi zaradi prehitrega izpiranja. Mnogo žensk med postopkom posvetljevanja pozorno spremlja barvne prehode na svojih laseh. Pri tem lahko v določenem trenutku opazite, da se je lasišče obarvalo oranžno, kar je včasih razlog za preplah. Marsikdo ne ve, da v tem primeru ni potrebno izpiranje barve, saj je oranžna zgolj vmesna barva na poti do želene blond. Le potrpežljivi morate biti, saj se po določenem času oranžna spremeni v rumeno, ki v končni fazi preide v blond.

Kako preprečiti nastanek rumenkaste nianse
Dosledno upoštevajte navodila za uporabo izdelka. To še posebej velja za čas delovanja. Posvetljevalec naj deluje na laseh točno toliko časa, kot je predpisano – ne več in ne manj.

Kako odstraniti rumenkasto nianso
Beljenje ponovite z istim izdelkom in preprosto ''korigirajte'' čas delovanja, ki ste ga prvič prekinili prehitro. Ste morda posvetljevalec izprali deset minut prehitro? V tem primeru pri drugem poskusu sredstvo za posvetljevanje pustite delovati na laseh deset minut.


Rumenkasta niansa na blond laseh kot posledica nepravilne izbire izdelkov
Če se pojavi rumenkasta niansa pri beljenju, čeprav ste dosledno upoštevali čas delovanja, je lahko vzrok v izbiri sredstva za posvetljevanje, ki je morda preveč blago glede na vašo naravno barvo.

Kako preprečiti rumenkasto nianso
Na sleherni embalaži je prikazana lestvica osnovnih barv. Natančno primerjajte svojo naravno barvo z barvno lestvico na embalaži, saj boste tako najlažje našli primeren izdelek zase. Niste povsem prepričani, ali vam barva dejansko pristaja? V tem primeru vprašajte za nasvet vašo najboljšo prijateljico, ki vam bo z veseljem svetovala.

Kako odstraniti rumenkasto nianso
Da bi dosegli izjemne barvne rezultate s čudovitim leskom, morate postopek beljenja ponoviti. Tokrat uporabite bolj blag posvetljevalec, saj so vaši lasje že nekoliko svetlejši zaradi predhodnega postopka.

Ste opazili rahlo rumenkast odsev na laseh?

V tem primeru lahko uporabite čudežno sredstvo v obliki srebrnega šampona, ki vsebuje posebne modrovijolične pigmente. Ti pigmenti so barvni komplementar rumene, zato bo rezultat optična izravnava. Vendar pa ta optični učinek po določenem času izgine, saj se barva odlaga zgolj na povrhnjici.

Rezultati pri tej metodi so povsem različni. Tako si lahko privoščite večkratno umivanje las s posebnim srebrnim šamponom. Priporočljivo je, da takšen šampon uporabite maksimalno pri vsakem drugem umivanju las.

Optimalna nega po odstranjevanju rumenkaste nianse

Zato da bi pobeljenim lasem po odstranjevanju rumenkaste nianse ponovno podelili izjemen lesk in naraven videz, jim morate privoščiti dodatno nego. Schwarzkopfov strokovnjak za lase Armin Morbach vam bo v videoposnetku predstavil, kako lahko blond barvi las pričarate izjemen lesk in poskrbite za osupljiv videz.

Video: Tako boste poškodovane lase spremenili v čudovito razkošje zdravih las z izjemnim leskom

Odkrijte: Nega barvanih las