conceal-hairline
Barva las | Nega barvanih las

Prekrivanje narastka: Za čudovito lepoto las in brezhibno barvo

Čim večja je razlika med odtenkom, ki ste si ga izbrali za barvanje svojih las, in med vašo naravno barvo, tem bolj opazen je narastek. Toda to še ni razlog za zaskrbljenost. Pokazali vam bomo, kako lahko narastek čudovito prekrijete in tako premostite čas do naslednjega barvanja.

Običajno se veselimo vsakega centimetra las, ki zraste, vendar nikakor ne, če imamo pobarvane lase. V tem primeru vsak centimeter povzroči težavo, ki se odraža v obliki vidnega narastka, s čimer se izrazi naravna barva las, ki ponavadi predstavlja precejšen kontrast.

Lasje v samo enem mesecu zrastejo od enega centimetra do dveh, zaradi česar je narastek opazen že po treh tednih. Zaradi tega je barvanje las v rednih časovnih razmikih modna zapoved in nujno potreben korak za negovan videz in svežo barvo las. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj profesionalnih trikov, ki vam bodo omogočili, da boste povsem brez težav premostili čas do naslednjega barvanja las.

Prekrivanje narastka: Prva pomoč

Če nimate pri roki ustreznih pripomočkov za barvanje, ki bi jih lahko uporabili za prekrivanje narastka, vam bodo v pomoč številni lepotni izdelki, ki jih imate zagotovo v svoji toaletni omarici:

Temnejši narastek pri blond laseh: lahko uporabite senčilo za veke v bež odtenku, ki bo nekoliko omilil izrazit barvni kontrast.

Svetlejši narastek pri temnejših laseh: maskara za trepalnice v črni ali rjavi bo poskrbela za čudovito prekrivanje narastka. Učinek bo trajal do naslednjega umivanja las. Pri tem je treba s krtačke na maskari odstraniti odvečno barvo, zato da ne boste nanesli prevelike količine barve.

Takojšnja pomoč: Svinčnik za kaširanje lasišča

Svinčniki za kaširanje lasišča se odlikujejo po povsem enostavni uporabi. Delujejo podobno kot flomaster. Barva zaradi posebnega nastavka v obliki čopiča ne kaplja in se zato lahko ciljno usmerjeno nanese na suho lasišče. Barva se ohrani do treh umivanj in se lahko nanaša poljubno pogosto. Že samo en nanos bo zagotovil zanesljivo zaščito za barvo las. Po prvem nanosu se na lasišču ustvari zaščita, ki varuje lase. Svinčniki za kaširanje so večinoma narejeni tako, da jih lahko uporabite do desetkrat.

Nasvet: Pred nakupom svinčnika za kaširanje bodite pozorni na to, da izberete svinčnik z želeno barvo. Svinčniki so na voljo v različnih barvnih odtenkih: od srednje do temno blond, rdeče rjave, srednje do temno rjave, črne ter intenzivne rdeče. Pri blond laseh prekrivanje narastka s svinčnikom za kaširanje žal ni mogoče.

Dolgotrajno prekrivanje narastka: Sistem za barvno usklajenost color-match

Sistem color-match omogoča popolno in dolgotrajno prekrivanje narastka brez vidnih prehodov in izrazitega kontrasta med naravno in izbrano barvo las. Sistem color-match omogoča popolno in povsem individualno prilagajanje barve las; koloracija je zasnovana tako, da omogoča enakomerno prehajanje barvnih odtenkov, ne da bi se pri tem ustvaril prevelik kontrast. Set za posamezno barvo las pokriva celotni barvni spekter različnih osnovnih barv. S priloženo barvno lestvico boste zlahka našli ustrezno barvno nianso, ki ste jo izbrali za barvanje vaših las.

Sistem color-match zagotavlja dolgotrajno obstojnost, ki se lahko primerja z barvanjem las (ohrani se do šest tednov) in zahteva zelo kratek čas delovanja (vsega deset minut).

Namig: Sistem za barvno usklajenost color-match je še posebej primeren za prekrivanje svetlih in sivih las.

Kaširanje lasnega narastka z modnimi dodatki

Haaransatz kaschieren
© Getty Images

Modni oblikovalci so nam predstavili zanimivo stilsko rešitev, ki jo vsekakor lahko posnemate tudi vi: preprosto uporabite trak za lase in narastek skrijte, tako da ne bo viden. (Levo: Cotton On, desno: Oscar De La Renta).

Široki trakovi za lase in okrasni obročki so zelo primerni za kaširanje motečega lasnega narastka. V ta namen lase počešite tako, da je narastek skrit pod modnim trakom. Pri tem naj vas navdihnejo pričeske v stilu petdesetih in šestdesetih let.

Odkrijte: Nega barvanih las