Ženska z naravno barvo las
Barva las | Naravna barva las

Kako bo vaša naravna barva las še lepša in sijoča?

Poskrbite za najlepši videz vaše naravne barve las. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako lahko povsem enostavno povrnete vašo naravno barvo las in ji omogočite čudovito nadgradnjo.

Se sprašujete, katera barva las vam najlepše pristaja? Odgovor je preprost: Vaša naravna barva. Ta se namreč čudovito zlije s tenom kože in z barvo oči. Konec koncev nas je take ustvarila mati narava. Za to, da bo ta naravni videz prišel najlepše do izraza, lahko poskrbite sami – vaša naravna barva bo zasijala v vsem svojem lesku samo z zdravimi in negovanimi lasmi. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko to dosežete in lasem povrnete njihovo naravno lepoto.

Nazaj k vaši naravni barvi las – povsem enostavno

Začnimo z dobro novico: Še nikoli ni bilo tako enostavno pustiti, da pobarvani lasje zrastejo in da je viden narastek na lasišču. Zakaj? Opazen kontrast trenutno ne velja več za stilski spodrsljaj. Prav nasprotno: Temnejši narastek v kombinaciji s posvetljenimi lasnimi konicami je zelo priljubljen, saj deluje preprosto in elegantno.

Preskočite stopničasti prehod

Ženska z naravno barvo las in barvnimi prameni

Z nežnimi barvnimi prameni v laseh boste dosegli popolno tranzicijo

V nekem trenutku boste dosegli točko, ko bo barvni narastek preizrazit. To se bo zgodilo, ko bodo vaši lasje pol pobarvani in pol naravni – ko vaša naravna barva doseže srednjo dolžino las. Namesto nežnega prehoda se pojavi ostra, stopničasta linija. Najelegantnejši in najenostavnejši način, da zakrijete mesto prehoda, je tehnika oblikovanja barvnih pramenov. Frizerski mojster pri tem ustvari svetlejše in temnejše pramene v spektru vaše naravne barve in pobarvanih las, zato da celotna podoba deluje usklajeno. Prehod bo tako deloval izjemno nežno, vmesni prehodi pa bodo tekoči in naravni. Po določenem času boste na ta način dosegli priljubljen videz v stilu ombré ali dip-dye, ki združuje dva izrazita odtenka.

Pričeska, ki bo pristajala vaši naravni barvi las

Z začasno barvo boste naravni barvi podelili sijoč lesk

Najlažji način, kako se znebiti ostankov pobarvanih las je, da jih postrižete s škarjami. S pravo pričesko boste dosegli popoln prehod na vašo naravno barvo las. Pozitivni stranski učinek: Striženje konic bo vašim lasem hkrati zagotovilo tudi ustrezno osvežitev.
Tudi naravni lasje potrebujejo redno striženje, saj lahko konice kljub vsej negi zbledijo zaradi sončnih žarkov ali stilskega oblikovanja, odvisno od dolžine pa lahko lasje postanejo lomljivi tudi zaradi dotikanja ramen oziroma trenja.

Nasvet: Svoj naravni videz lahko osvežite z začasno barvo ali posvetljevalcem, s čimer jim boste povrnili lesk. Priporočamo vam, da izberete odtenek, ki je podoben vaši naravni barvi. Pri začasni barvi vam ni treba skrbeti za narastek, saj se postopoma izpere.

Zdravi lasje so obenem tudi čudoviti

Nasmejana ženska z naravno rjavo barvo las

Sijoča lepota: Bleščeča, naravna rjava barva las!

Videz vaše naravne barve las ni odvisen le od barvnih pigmentov, temveč tudi od stanja in strukture lasne povrhnjice. Če je zunanja plast kutikule zaprta in gladka, bodo vlakna bolje odbijala svetlobne žarke – naravna barva las pa bo tako imela intenziven lesk, ki pride še posebno lepo do izraza. Vsekakor lahko na to vplivate tudi sami, in sicer z ustrezno nego.

Nasvet: Vedno izberite šampon, ki bo ustrezal potrebam vašega lasišča in tipa las. Če boste poskrbeli za ustrezno nego, boste na ta način zagotovili tudi zdrave korene, vaši lasje pa bodo lepi in močni. Nekoliko bolj suhe lase na preostali dolžini in konice lahko razvajate s hranilnimi regeneratorji in z obnovitvenimi maskami – tako bodo svilnato gladki, barva pa bo videti naravna. Za dodatno nego boste poskrbeli z dragocenim negovalnim oljem ali balzami, ki jih nanesete neposredno na konice.

Nasvet za slabe dni za pričesko: Tudi z najboljšo nego se takšnim dnevom včasih ni mogoče izogniti. Kaj pomaga? Prava pričeska – preizkusite trak za lase ali čop!