platinum-blond
Barva las | Modni trend – platinasta blond

Hladna platinasta blond barva v kombinaciji z mehkimi linijami in lahkotnimi pričeskami

Platinasta blond načeloma velja za hladno barvo, vendar pa se zanimiva trendovska barva s hladnimi srebrnimi odsevi lahko predstavi tudi z druge plati, ki deluje bolj toplo in prisrčno. To vam bo zlahka uspelo z izbiro mehkih linij in mladostnih pričesk z resicami, kar dokazujeta tudi priznana manekenka Stef van der Laan in filmska igralka Mélanie Laurent. V nadaljevanju vam bom predstavili, kako si boste tudi vi pričarali takšen zanimivi look, ki bo platinasto blond predstavil v povsem novi dimenziji.

© Getty Images

Mélanie Laurent in Jaime King sta izbrali lahkotno pričesko z mehkimi linijami in resicami. Temnejši narastek na lasišču in platinasta blond ustvarita zanimiv kontrast

Platinasto blond bi lahko opisali kot ekstremno svetlo blond barvo s srebrnimi odsevi, ki spominja na drug svet. Kot da sploh ne bi bila s tega planeta. Povsem upravičeno, saj ne gre za naravno barvo las, ki bi jo lahko srečali v naravi. Ženske, ki imajo platinasto blond barvo las, delujejo skrivnostno, elegantno, obenem pa tudi nedostopno in nekoliko hladno. Toda, mi poznamo rešitve, s katerimi boste to preprečili. Trendovska platinasta blond bo v kombinaciji z mehkimi linijami, lahkotnimi pričeskami in resicami delovala povsem drugače – toplo in prisrčno, ne da bi zaradi tega izgubila svojo čarobnost ali bila manj posebna.

Skrivnost trendovske pričeske s platinasto blond se skriva v zanimivem kontrastu, ki združuje hladno blond barvo in mehke linije. Rezultat zanimive sinergije je edinstvena in zelo prisrčna pričeska, ki deluje mladostno, lahkotno pa tudi zelo posebno, kar lahko vidimo pri številnih manekenkah in zvezdnicah. Zelo zanimiva je kombinacija z razkošnim in na eno stran počesanim frufrujem, ki je zataknjen za ušesom (Stef van der Laan, slika zgoraj), ali pa pričeska z nekoliko daljšimi lasmi in resicami ter z dolžino do ramen (Mélanie Laurent), do izraza pa lepo pride tudi pričeska v stilu boba z rahlo valovitimi lasmi (Jamie King). Odlična stilska rešitev je tudi bob z dolžino do brade, kot to lahko vidimo pri Cameron Diaz, ki zaradi temnejših pramenov in lahkotnih resic še toliko bolj izstopa, obenem pa deluje zelo prisrčno in privlačno. Takšno pričesko boste zlahka oblikovali, če boste pri sušenju uporabili okroglo krtačo, medtem ko je lahko celotna pričeska nekoliko razkuštrana, povsem v stilu undone. Temnejši narastek je dovoljen in celo zaželen, saj poskrbi za bolj naraven videz.

Idealni pogoji za prehod na platinasto blond barvo las

Haarfarbentrend Platinblond Cameron Diaz
© Getty Images

Cameron Diaz s pričesko v stilu boba in platinasto blond barvo, ki se lepo prepleta s temnejšim narastkom na lasišču. Zelo privlačno in ekstravagantno!

Vaši lasje so pepelnato blond: Temna blond je najboljša osnova za prehod na platinasto blond, medtem ko je prehod s temno rjave in črne na platinasto zelo težak.

Vaši lasje so kratki ali pa imate dolžino do ramen: Redno striženje las zagotavlja zdrave lase in bolj negovane konice v primerjavi z dolgimi lasmi. Poleg tega je nanašanje stilskih izdelkov pri krajših laseh bolj preprosto, prav tako v tem primeru veliko lažje dosežemo enakomerno barvo.

Vaši lasje so zdravi: Če so vaši lasje lomljivi ali poškodovani, rezultati barvanja ne bodo preveč dobri, poleg tega pa jih boste še dodatno poškodovali. Posvetljevanje poškodovanih las vam vsekakor odsvetujemo.

Vaši lasje so negovani, saj jim posvečate veliko pozornosti: Najbolj bistveno je, da lase po barvanju ne izpostavljate pretiranim obremenitvam, saj bi jih na ta način po nepotrebnem poškodovali. Po umivanju jih morate nežno popivnati z brisačo, nikakor pa jih ne smete drgniti. Mokre lase, ki so še toliko bolj občutljivi, previdno prečešite z glavnikom z velikimi zobci. Prav tako bodite previdni pri uporabi sušilnika in drugih stilskih pripomočkov za toplotno obdelavo.

Če niste povsem prepričani, ali je platinasta blond resnično primerna za vas in vašo strukturo las, vam bodo z veseljem svetovali strokovnjaki pri Schwarzkopfu.