Ženska z blond lasmi
Barva las | Modni trend – platinasta blond

Bi radi postali blond? Povedali vam bomo vse, kar morate o tem vedeti

Zaupali vam bomo vse, kar morate vedeti o najbolj priljubljeni barvi vseh časov – blond. Kako veste, kateri odtenek vam najlepše pristaja? Kakšen je najboljši način za posvetljevanje? Barvanje, beljenje ali toniranje? Za vas imamo prave odgovore! 

Blond je na splošno že od nekdaj med najbolj priljubljenimi barvami. Še posebno moderna je zelo svetlo blond. Lepo pride do izraza, če lasje niso pobarvani, temveč so svetli že po naravi. Toda to velja samo za približno dva odstotka svetovnega prebivalstva. K sreči se tudi vsem drugim ni treba odpovedati blond barvi. Na voljo so različne metode, pri tem pa lase lahko pobelite sami ali pa se prepustite izkušenim rokam profesionalnih mojstrov. Toda, kako doseči najsvetlejši odtenek blond, ki vam bo pričaral svež in stilski videz, zaradi katerega boste prejeli številne komplimente. Z našimi nasveti bo to povsem enostavno.

Najdite pravi odtenek blond

Ko se odločite za blond barvo, je pomembno samo še, da izberete pravi odtenek. Izbira je zelo pestra, pri tem je odločilnega pomena vaš ten kože. Toplejšemu temu lepo pristajajo hladni odtenki, kot so ledeno blond, srebrno blond ali platinasto blond. Ženskam s hladnejšim tenom pa zato toliko bolj pristajajo toplejši odtenki, kot sta na primer zlato blond ali medeno blond.
Odločitev o tem, ali je lase bolje pobarvati, tonirati ali pobeliti, če jih želite posvetliti, je navsezadnje v največji meri odvisna od osnovne barve. Pri beljenju lasem odvzamemo pigmente, zato je ta metoda priporočljiva, če želite preiti s temnejšega na svetlejši odtenek. Barvanje dejansko ne posvetli las, temveč doda pigmente, ki spremenijo vašo barvo las. Zato sta metodi barvanja in toniranja primerni samo za naravne plavolaske. Pri toniranju, ki je še bolj nežno, se pigmenti nalagajo samo na povrhnjici. Ta metoda ni tako intenzivna in obstojna kot beljenje ali barvanje in z vsakim umivanjem nekoliko zbledi.

Pravilna tehnika posvetljevanja

Ženska z roko v laseh
© Stocksy

Blond lasje niso samo videti lepi, lepo poudarijo tudi ten kože

Na splošno velja, če imate zelo temno barvo las in želite preiti na blond, vam vsekakor svetujemo, da ta postopek prepustite strokovnjakom. Tako boste preprečili neželene učinke in neprijetna presenečenja. Pogosto je priporočljivo, da se lasje posvetlijo v več korakih, ne v enem samem, saj bi jih to preveč obremenilo, obenem bi poškodovali lasno strukturo.

 

Da ne boste ustvarili videza, ki spominja na Barbie, vam priporočamo, da las ne pobarvate z istim barvnim odtenkom. Naraven videz boste povsem enostavno ustvarili s tehniko balayage ali z metodo palm painting (slikanje z dlanmi). Če imate kratke lase, jih lahko pobarvate v celoti. Zelo moderna je povsem kratko postrižena deška pričeska s platinasto blond ali paž z ledeno blond.

Nega posvetljenih las

Posvetljeni lasje potrebujejo zelo veliko nege, da zablestijo v vsem svojem sijaju. Pomembno je, da ne izgubijo svojega leska. Beljenje in barvanje lase močno obremenita. Brez pravilne nege se lasje hitro izsušijo in postanejo neukročeni. Idealna izbira so posebne linije za nego blond las, ki vsebujejo številne dragocene učinkovine. Nasvet: Dvakrat tedensko na lase nanesite masko; da boste dosegli najboljši učinek, lase po nanosu maske zavijte v vlažno toplo brisačo in pustite delovati približno 30 minut.

 

Za poletni obisk plavalnega bazena s klorirano vodo, sploh če se boste potapljali, vam priporočamo, da pobeljene lase za kratek čas izperete. Ostanki klora lahko namreč ustvarijo zelenkast odtenek.

 

Če želite profesionalni nasvet in strokovno pomoč glede izbire blond odtenka, ki bo najlepše pristajal vaši polti, se lahko obrnete na frizerske mojstre v Schwarzkopfovih profesionalnih frizerskih salonih.

Odkrijte: Posvetlitev