Ženska s pastelno barvo las
Barva las | Modni trend – pastelne barve

Trendovska barva za pomlad in poletje: Lasje v pastelnih odtenkih

Trendovske pastelne barve za lase zdaj prinašajo pomlad in poletje tudi našim lasem. Ne poznamo veliko odtenkov, ki bi bili videti tako živahni. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko sami ustvarite pastelno barvo. Za vse tiste, ki še niste pripravljeni na trajno pastelno barvo, pa predstavljamo najlepše alternative za določen čas!

Nežne barve v odtenkih sladkih dobrot, kot so sladkorna pena, makroni, bonboni in sorbet: Pastelne barve spomladi in poleti niso priljubljene samo pri modnih oblačilih, temveč jih pogosto vidimo tudi na laseh, v obliki pramenov ali na celotni dolžini las – pastelna barva je tako eden izmed naših najljubših barvnih trendov v letu 2018!

Zakaj obožujemo pastelno barvo las?

Ženska s pastelnimi lasmi in z rdečo bluzo

Pastelna barva je še posebno primerna za ženske z blond lasmi, saj v tem primeru pride najlepše do izraza

Subtilno: Odtenki pastelnih barv lase ogrnejo kot lahkotna tančica. Esenca te trendovske barve se skriva v njeni subtilni ekstravaganci, a kljub temu deluje nevsiljivo in je primerna za običajen vsakdan – tudi za pisarno.

Pastelni odtenki se lahko ustvarijo na naravnih ali pobarvanih blond laseh. V tem primeru pridejo nežni pastelni odtenki namreč še posebno lepo do izraza. Z barvami za lase za domačo uporabo si lahko ta trend povsem enostavno pričarate tudi sami. Nasvet: Pred uporabo preverite na embalaži, ali je izbrani pastelni odtenek primeren za vas, in se po potrebi posvetujte s svojim frizerjem.
 

Nasveti in triki pri barvanju las na pastelno barvo

Ženska s pastelnimi lasmi in z nosnim obročem

Pastelne barve niso samo za deklice, temveč tudi za nekoliko drznejši stilski videz

Če želite svoje lase pobarvati na trendovski pastelni odtenek, potrebujete zgolj barvo za lase za domačo uporabo in ustrezno izhodiščno barvo, na kateri bo ta lepo prišel do izraza. Lasje morajo biti naravno ali pobarvano blond. Najlepši rezultat boste dosegli pri svetlo ali srednje blond laseh. Če imate temno blond barvo, se posvetujte s frizerjem o ustreznem postopku barvanja, ki bo najprimernejši za vas in predvsem nežen do vaših las.
 

Pastelne nijanse boje breskve ističu tamnije tonove kože. Profinjena ružičasta daje ženstven, romantičan izgled i sjajno pristaje uz svijetao ten. Blijeda ljubičasta stvara moderan i samopouzdan izgled.
 

Če lase barvate sami, dosledno sledite priloženim navodilom. Nasvet: Lasem namenite intenzivno nego pred barvanjem in tudi po njem. Uporabite negovalno masko za lase, ki jo nanesete enkrat do dvakrat tedensko.
 

Če pastelne barve ne želite imeti po celotni dolžini, lahko pobarvate samo določen del. Najboljša odločitev v tem primeru: Prameni. S pastelnimi prameni boste popestrili celotno podobo in vnesli svežino. Najlepše pridejo do izraza pri svetlo ali srednje blond barvi las.
 

Hitra rešitev: Pastelni lasje do naslednjega umivanja las

Ženska s pastelnimi lasmi in sončnimi očali

Pastelni lasje so prava izbira za modne navdušenke

Pomlad in poletje sta tudi čas festivalov. Vsem, ki si želite majhne stilske spremembe samo v tem času, priporočamo poltrajne pastelne barve za lase. Najboljše pri teh je, da se povsem enostavno nanesejo, ohranijo pa se do naslednjega umivanja las. Popolna izbira s povsem enostavno uporabo so barvni spreji ali barvna kreda, s katero lahko enostavno kreirate barvne pramene, ki se ohranijo določen čas.