lived-in
Barva las | Modni trend – ombre

Lived-in Color: Kombinacija naravnih in pobarvanih las

Če lepotne blogerke in strokovnjakinje za stilsko oblikovanje las na internetu objavijo kopico slik pod hashtagom #livedin, je to zagotovo znamenje, da gre za nov trend. Zadevo smo preučili, zato vam bomo v nadaljevanju povedali, kaj je lived-in, kaj je zanj značilno in kako lahko takšen stil ustvarite sami. 

Ombré, balayage in še veliko več … Ste vse to že preizkusili? Potem vas vabimo, da preizkusite še lived-in. To je trendovski stil s prameni, ki še posebno lepo pristaja blondinkam in rjavolaskam. 

Kaj je lived-in in zakaj ga ne smete zamuditi?

Temeljne osnove: Pobarvanim lasem dodamo svojo lastno naravno barvo las ali pa jih obogatimo s prameni v podobnih odtenkih. Pri tem ustvarimo izredno tanke, filigransko majhne pramene, pri katerih prehodi niso opazni. Ne zveni povsem novo, toda skrivnost se skriva v podrobnostih. Stil lived-in spominja na barvni narastek, deluje nekoliko bolj svobodoljubno in ne tako zelo urejeno. To je preprosto veliko bolj elegantno in moderno kot dosledno pobarvani lasje. Če obožujete takšen stil, se morate vsekakor odločiti za novo metodo. Tako vam ne bo treba dolgo čakati, saj boste videz naravnega narastka pričarali kar v frizerskem salonu. Najlepše pride do izraza v povezavi z rahlo valovito strukturo, pri čemer so lahko lasje na lasišču povsem zglajeni, nato pa na preostali dolžini preidejo v mehke valovite kodre. 

Kako deluje stil lived-in?

Velika prednost za nov trend barvanja las je, da tehnika vključuje naravno barvo. Zato deluje povsem naravno, četudi so prameni umetniško vtkani v celotno kompozicijo. Če želite učinkovit barvni rezultat, se obrnite na profesionalnega frizerskega mojstra. Tehnika barvanja je namreč zelo zapletena in precej zamudna. Celotni postopek lahko traja nekaj ur, vendar je rezultat zato toliko bolj osupljiv in dolgotrajen. Ponovno barvanje je potrebno šele po treh mesecih. 

Stilska navodila: Najprej morate določiti svojo naravno barvo las. Številne ženske so po mnogih barvanjih in posvetlitvah daleč od svoje naravne barve. Če želite imeti takšen stil, morate torej najprej določiti naravni odtenek. Frizerski mojstri imajo za to izostreno oko in lahko odlično prepoznajo osnovno blond ali rjavo barvo las. Nasvet: Naravna barva se lahko najlažje določi pri dnevni svetlobi ter na lasišču. Kakor hitro ste našli svoj naravni odtenek, morate na lasišče nanesti preliv v odtenku svoje naravne barve las. Nato ustvarite drobne pramenčke na preostali dolžini las. Na koncu ustvarite še pramene v svetlejših odtenkih, ki poskrbijo za prefinjeno prelivanje. Še posebno naravno deluje lived-in, če imajo prameni različno dolžino in širino. Najboljše pri tem stilu pa je, da si lahko privoščite tudi narastek. Navsezadnje gre v tem primeru za vašo barvo! Poleg tega ne morejo nastati moteči kontrasti z lasiščem. Nova metoda oblikovanja pramenov ustvari moderen učinek, ki traja več tednov. 

V galeriji vam predstavljamo zvezdnice, ki so se vrnile nazaj k naravni barvi las, s čimer dokazujejo pestro raznolikost novega stila.

Lived-In Colour