hair-contouring
Barva las | Modni trend – ombre

Nov trend na obzorju: Vse, kar morate vedeti o konturingu

Pred kratkim smo spoznali, da lahko z make-upom čudovito poudarimo obliko obraza, zdaj pa obračamo novo poglavje v konturingu – tokrat za lase. Zaradi posebnih tehnik barvanja las lahko ciljno poudarimo posamezne obrazne poteze ali pa preprosto prekrijemo pomanjkljivosti. V nadaljevanju vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o novem trendu konturinga za lase.

Odkar je na modnem obzorju Kim Kardashian, najbrž ni nikogar, ki ne bi poznal konturinga. Ta ima zelo veliko prednosti: S tehniko konturnega make-upa ustvarimo občutek tridimenzionalnosti, pri čemer gre za ciljno usmerjeno in zavestno kombiniranje različnih odtenkov svetlejših in temnejših odtenkov. S tem poudarimo obraz, kot bi mu podelili izrazite konture oziroma linije, določena mesta se sofisticirano prekrijejo, bodisi zato, da ustvarimo videz vitkosti, ali pa preprosto zato, da poudarimo določene atribute. Izrazite ličnice, bolj ozek nos ali večje oči? Če uporabite senčenja z različnimi barvnimi odtenki in jih medsebojno uskladite, je učinek presenečenja popoln. Optična prevara pa ne deluje samo pri make-upu, metoda se v zadnjem času uporablja tudi pri laseh. Cilj je vedno isti – z barvnimi akcenti poudariti obrazne poteze in jih predstaviti v najlepši luči. V nadaljevanju vam predstavljamo vsa najpomembnejša dejstva, ki jih morate poznati pri konturingu za lase.  

Kaj je konturing za lase?

Podobno kot pri make-upu se tudi pri laseh ustvari isti učinek, pri čemer želimo s kombinacijo svetlejših in temnejših odtenkov poudariti konture obraza oziroma najlepše poteze. Namesto na čelu, bradi ali ličnicah se poudarijo posamezna mesta na laseh. Svetli prameni na določenih mestih poudarijo določena mesta, ki jih želimo poudariti, temnejši prameni pa znajo pričarati vitkejši videz ali pa preprosto prekrijejo drobne pomanjkljivosti. Prednost v primerjavi z make-up konturingom: Barva las je obstojnejša, zato konturinga ni treba obnavljati vsak dan, kot to velja za pri make-up, ki ga je treba nanesti vsakodnevno.

Kako deluje konturing za lase?

Vse je odvisno od tehnike. Da bi dosegli učinek presenečenja, vam svetujemo, da izberete tehniko balayage. Kot že pove ime, ima svoj izvor v francoščini. Glagol 'balayer' v prevodu pomeni 'pometati ali slikati s čopičem', pri čemer je poudarek na tehniki nanašanja barve, ki spominja na metlico. Bistvo te tehnike je, da se prameni ne oblikujejo s tehniko zavijanja v folijo, temveč se enostavno poslikajo s čopičem. Tako se lahko kreacija ustvari povsem individualno, rezultat pa je veliko bolj naraven.

Učinki, ki jih dosežemo s konturingom za lase

S konturingom za lase se lahko v največji meri poudari oblika obraza, pri čemer se optimalno poudarijo posamezna področja. Katere dele želite poudariti, je odvisno predvsem od vas oziroma od oblike vašega obraza. Ne glede na to, ali imate okroglo, ovalno ali oglato obliko obraza – ubrano kombinacijo svetlejših in temnejših pramenov lahko najdete za vse tipe. O tem se lahko prepričate v naši galeriji.

Konturing za lase za različne oblike obraza