theme-hair-tint
Barva las | Izbira barve za lase

Naj vaši lasje ponovno zasijejo – barvni preliv za lase vam bo pričaral čudovit lesk

Toniranje las je alternativna rešitev za trajno barvanje, ki pa ne vsebuje amoniaka in alkohola. Vaši lasje bodo zasijali, nežni barvni preliv pa bo lase osvežil, jim podelil čudovito intenziteto in ustvaril zanimivo svetlobno igro. Povedali vam bomo, katere barvne nianse so moderne jeseni in pozimi ter vam podali nekaj koristnih nasvetov, kdaj je treba uporabiti barvni preliv.

Veliko žensk je prepričanih, da je njihova naravna barva las dolgočasna in nezanimiva. Čudovit naravni lesk, ki je posledica interaktivne igre sončnih žarkov in nežnih odsevov na laseh, se še posebno hitro izgubi, če so lasje pepelnato blond ali rjavi. Poleg tega so tukaj še različni vplivi okolja in navade stilskega oblikovanja las, ki skoraj vsem barvnim niansam sčasoma odvzamejo življenjsko energijo, lesk in elastičnost. V tem primeru bo za vas prava izbira barvni preliv. Tako boste lasem vdahnili življenjsko energijo in visok lesk.

Toniranje je prav tako prava izbira za vas, če si želite spremembo barve svojih las, vendar še ne veste točno, katera barva bi vam najbolje pristajala. Barvni preliv je za to več kot odlična rešitev, saj se bo intenzivnost barve postopoma zmanjšala. Barvni preliv se deloma izpere že po šestih do osmih umivanjih. Tako boste imeli dovolj časa in možnosti za eksperimentiranje z barvo las, pa tudi za stilsko svobodo izraznosti.

Kako deluje barvni preliv?

Medtem ko barva pri trajnem barvanju prodre globoko v strukturo las, se pigmenti pri toniranju odlagajo zgolj na površini las. Barvni preliv ne vsebuje amoniaka in oksidacijskih sredstev, zato je v primerjavi z drugimi metodami barvanja bistveno nežnejši do vaših las.
   
Četudi se pri izbiri nove barvne nianse preveč ne oddaljite od svoje naravne barve, bodo lasje po toniranju delovali veliko bolj živahno. Zaradi čudovitih barvnih odsevov pa boste dosegli tudi čudovit lesk. Barvni preliv je še zlasti dobra rešitev za fine tanke lase, ki bodo zaradi novih pigmentov postali veliko bolj živahni, pridobili pa bodo tudi dodaten volumen. Poleg tega je nanašanje barvnega preliva povsem preprost postopek, ki ga lahko brez težav opravite tudi sami doma.

Barvno toniranje: predstavljamo vam trendovske barve te sezone

Ne glede na letni čas, bodisi da je to jesen ali zima, so bogate sijoče barve vedno atraktivne in zato zelo priljubljene. Tople sijoče barve so še posebno izrazite pozimi. Zelo priljubljene so tople zemeljske barvne nianse, kot so barva lešnika, odtenki jesenske rdeče barve pa tudi izrazita temno rjava barva. Najpomembnejša stilska zapoved se glasi: nazaj k naravnemu videzu

Barvno toniranje – vse, kar morate vedeti o barvnem prelivu

  • Zelo pomembno je, da najprej določite barvo svojih las. Če so vaši lasje gostejši ali daljši, vam svetujemo, da uporabite dva zavojčka enake barve.
  • Če so vaši lasje poškodovani zaradi sonca in slane vode, je bolje, da se odločite za barvni preliv s krajšim časom delovanja. Barvni odtenek predhodno preizkusite na enem pramenu las.
  • Izbira pravilnih negovalnih izdelkov pozitivno vpliva na obstojnost barvnega preliva.
  • Pazite na stopnjo obstojnosti! Prva stopnja označuje barvni preliv, ki se izpere in ima rok trajanja približno šest do osem umivanj. Takšen barvni preliv se lahko uporabi takoj in učinkovito prekrije sive lase, vendar pa las ne posvetli. Barvni pigmenti se pri toniranju odlagajo na površino las. Za primerjavo: pri barvanju na drugi stopnji se oksidacijske barve premešajo z vodikovim peroksidom. Rok trajanja je do štiriindvajset pranj.
  • Izdelki, ki vsebujejo barvne pigmente, lasem podelijo bogato barvo in intenzivno barvno nianso; odsevajo svetlobo in ustvarijo čudovit lesk.