Ženska z lasmi v odtenku oranžno blond in očali
Barva las | Blond lasje

Barvni trend 2018: Oranžno blond – blond s pridihom rdeče

Blond barva je tudi v letu 2018 nadvse moderna. Pri tem še posebno izstopa odtenek, ki izžareva poletno razigranost in toplino sončnih žarkov. Predstavljamo vam odtenek, ki smo ga poimenovali oranžno blond. To je kombinacija blond s pridihom rdeče. Zaupali vam bomo, kako lahko povsem enostavno ustvarite takšno barvo, na primer za naslednjo zabavo.

Blond lasje so bili eden najbolj prepoznavnih trendov v preteklem letu. Posebno priljubljeni so bili zelo svetli odtenki, kot je na primer platinasto blond. Najlepše pri tej barvi: To je odlična podlaga za eksperimentiranje z različnimi barvami. Imate svetle lase, ki jih obožujete, vendar pa si kljub temu želite stilsko nadgradnjo? Zakaj ne bi preizkusili oranžno blond? Novi trendovski odtenek je kombinacija blond in oranžne. V tem letnem času si namreč želimo barvo, ki izžareva poletno razigranost in toplino sončnih žarkov.

Kako ustvariti oranžno blond

Manekenka s pametnim telefonom in oranžno blond

Odtenek oranžno blond deluje sveže in izžareva lahkotno igrivost

Oranžno blond dobimo, če na posvetljene lase nanesemo barvo ali barvni preliv v odtenku marelične. Da bi našli pravi odtenek, ki se lepo sklada z vašo poltjo, se posvetujte s svojim frizerjem.
To velja tudi, če imate temnejšo osnovno barvo, tudi v tem primeru se posvetujte s frizerjem glede najbolj nežne metode posvetljevanja.

Če želite samo kratkotrajno spremembo (recimo odtenek oranžno blond za konec tedna), lahko to povsem enostavno naredite tudi sami. V tem primeru uporabite barvne spreje v pastelnih odtenkih, s katerimi lahko lase v trenutku pobarvate, rezultat pa se ohrani do treh umivanj.

Uporaba pastelnih sprejev je povsem enostavna:

  1. Lase umijte in si nadenite zaščitne rokavice.
  2. Razdelite jih na posamezne segmente in sprej popršite po vlažnih laseh. Nasvet: Pobarvate lahko samo posamezne dele, na primer konice, ali pa celotne lase.
  3. Nato jih temeljito prečešite, zato da se barva enakomerno porazdeli.
  4. Lase osušite. Uporabite okroglo krtačo in ustvarite razkošen volumen.
  5. Pričesko utrdite z lakom za večjo obstojnost.

Pričeske, ki lepo pridejo do izraza v kombinaciji z odtenkom oranžno blond

Ženska z lasmi v odtenku oranžno blond in očali

Sončni žarki v laseh? Povsem enostavno z odtenkom oranžno blond!

Načeloma oranžno blond lepo pristaja različnim dolžinam las. Če imate daljše lase ali daljši paž, bo ta barvni odtenek najlepše prišel do izraza, če si boste omislili stil ombré – to pomeni, da morate pobarvati samo konice in preostalo dolžino las, lasišče pa pri tem izpustite. Nasvet za stilsko oblikovanje: S kodralnikom ustvarite nežno valovito strukturo, ki lepo poudari pobarvane konice. Oranžno blond zelo lepo pristaja tudi krajšim lasem. V tem primeru morate barvo nanesti po celotni površini.

Odkrijte: Blond lasje